מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין תאונת עבודה במסעדה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לסכויי ההגנה של המבקש - ענייננו בתביעה נזיקית בגין תאונת עבודה שארעה לתובעת.
מתי פנית ליעוץ משפטי? בשביל ללכת לאכול אני שואל היכן המסעדה הכי טובה.
...
עם זאת וכפי שאציין בהמשך, החלטתי זו אינה ברורה מאליה בנסיבות בקשה זו, והיא מחייבת הטלת הוצאות משמעותיות נוכח חולשתן הברורה של טענות המבקש בכול הנוגע לסיבת הימנעותו מהגשת כתב הגנה ולאור התנהלותו ממועד הגשת התביעה.
חרף כל האמור לעיל, אני סבורה כי במקרה דנן ראוי להתנות את זכות ההתגוננות בתשלום הוצאות משמעותיות, אשר יבטאו את מורת הרוח מהתנהלותו של המבקש לאורך ההליך - התנהלות הבאה כמעט עד כדי זלזול בהליך המשפטי ובזמנם של הצדדים האחרים - כתב התביעה דנן הוגש בשנת 2015.
הנה כי כן- לא רק שהמבקש לא גילה בבקשתו כי פנה לעו"ד בעבר על מנת להתייעץ עימו בנוגע לנשוא התביעה, אלא שנמנע מלהרחיב וליתן פרטים נוספים לעניין זה גם בשלב זה. מכל האמור לעיל ניתן להסיק כי המבקש היה מודע לניהולו של ההליך נגדו או למצער עצם עיניו אל מול ההליך המשפטי, תוך שהוא נמנע מהגשת כתב הגנה או מהתייחסות כלשהי לפניות באי כוח הצדדים אליו לאורך ההליך.
לאור האמור לעיל אני קובעת כי פסק הדין מיום 5.3.19 יבוטל בכפוף לתשלום הוצאות של 10,000 ₪ לתובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש נגרמו לו כויות ברגליו בעקבות תאונת עבודה אשר התרחשה בעת שעבד אצל המשיבה.
רקע וטענות הצדדים המבקש הגיש תביעה נזיקית שעניינה תאונת עבודה אשר אירעה לו כאשר עבד אצל חברת אל-רש בע"מ (להלן: "המשיבה") שבבעלותה מסעדה.
...
מן הכלל אל הפרט לאחר שבחנתי את מכלול טענות הצדדים והראיות שהוצגו, אני סבורה כי יש לקבל את הבקשה.
אשר לסיכוי התביעה ומבלי לקבוע מסמרות ובשים לב לרף הראייתי הנדרש בהתאם לפסיקה ("סיכוי סביר ולו לכאורה)", אני סבורה כי המבקש עומד גם בדרישה זו. עסקינן בתובענה נזיקית.
אשר על כן, יישום ההלכה שלעיל בהתבסס על הנתונים האמורים מוביל אותי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל, וכי יש לראות במקרה זה כנסיבות החריגות שיש להכיר בהן לצורך פטור מהגשת חוות דעת רפואית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

כעולה מן הראיות שהונחו לפניי, במועד התאונה עבד התובע במסעדה בעבודות ניקיון ושטיפת כלים (סעיף 2 לתצהיר התובע).
המבחן לצורך קביעת יחסי עובד מעביד לצורך פקודת הנזיקין אינו תואם בהכרח את המבחן שיש ליישם בהקשרים אחרים כמו למשל בדיני העבודה (ע"א 14/08 עבד אלרחים נ' פלסטינר מיפעל אריזות פלאסטיות בקבוץ ניר אליהו (פורסם בנבו, 2.12.2009) (להלן: עניין עבד אלרחים)).
נקודת המוצא בעניינינו כי מדובר בתאונה שארעה במסגרת העבודה, נתון שמחייב בחינה קפדנית של שאלת האשם התורם, שכן "לא בנקל תוטל חבות על עובד בגין תאונה שארעה תוך ביצוע עבודתו" (ע"א 435/85 מחמור בע"מ נ' אטדגי (פרחן), פ"ד מא(4) 524 (1987)).
נתוני הביטוח הלאומי: התובע הגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי (להלן: מל"ל) להכיר בתאונה כתאונת עבודה.
...
גילו של התובע, מהות הפגיעה ממנה סבל ותוצאותיה; המגבלות בתנועות היד; הטיפולים הרפואיים שקיבל ובכלל זה הטיפול בבית החולים שכלל אשפוז וניתוח; הנכות הצמיתה שנקבעה ורכיביה; תקופת ההחלמה הקצרה יחסית – כל אלה מביאים אותי למסקנה שיש להעמיד את הנזק הלא ממוני על סך של 65,000 ₪ נכון להיום.
סבורני כי לגבי התקופה למן חזרת התובע לעבודה (7/15) ועד היום (60 חודשים), יש לפסוק לתובע פיצוי חלקי גלובלי בגין הפסד שכר ע"ס של 35,000 ₪.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעות 1ו- 2 ביחד ולחוד לשלם לתובע סך של 202,678 ₪ נכון למועד מתן פסק הדין, בצירוף שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 40,000 ₪, וכן הוצאות בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בגין תאונת הדרכים הנדונה הוגשה התביעה בשני ראשים חילופיים: הן מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד" או "החוק") - נגד קרנית, הנתבעת 2, בטענה שלא ידע ולא היה עליו לדעת שבמועד התאונה אין ביטוח חובה לשימוש באופנוע [ראה, בין היתר - בסעיפים 4, 57 ו-58 לכתב התביעה]; והן בייחוס עוולות נזיקיות שבפקודת הנזיקין [נוסח חדש] לנהג המונית, הנתבע 3, בשל תוצאות סיבוב הפרסה שביצע, כאמור, ובהתאם – ייחוס חבות למבטחת, הנתבעת 4, בגין ביטוח החובה שהוציאה למונית [ראה, בין היתר - בסעיפים 5, 8, 9, 65, 66 ו-67 לכתב התביעה].
נימקתי בהחלטתי מיום 24.7.22 בנידון - מדוע לא מצאתי לקבל ראיה זו כראיית הזמה; ולנוכח הדיון שקיימתי לעיל, אינני מוצא לשנות מהחלטתי, ואני אף איתן בדעתי שאין בכרטסת הנוכחות להפריך את גרסת התובע שעבד ערב התאונה במסעדה עד חצות (רישום של עבודה במשמרת השנייה ביום קודם באותו שבוע – נרשם לזכות התובע בכתב יד; כך שאין רבותא להיעדרו של רישום אלקטרוני של כרטיס עבודה "מזמן אמת" בערב התאונה).
...
לסיכום, קרנית זכאית לשיפוי מאת הצדדים השלישיים ביחד ולחוד בסך של 59,596 ₪ [35,000 + 5,324 + 715 + 9,233 + 4,000 + 5,324], ולהחזר בגין יתרת אגרת המשפט בתביעה העיקרית.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כי: התביעה נגד הנתבעים 3 ו-4 נדחית.
התביעה נגד הנתבעת 2, קרנית, מתקבלת, כך שהנתבעת 2 תשלם לתובע סך של 35,000 ש"ח. כמו כן, תשלם הנתבעת 2, קרנית, לתובע, החזר שכר טרחה בסך של 5,324 ש"ח, וכן החזר אגרה בסך של 715 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש], לפיצויים בגין נזקים שנגרמו לתובע, לטענתו, במהלך עבודתו כמלצר במסעדה של הנתבעת 1, המבוטחת בידי הנתבעת 2 (להלן: "המסעדה" או "המעסיקה" לפי העניין).
בכתב-התביעה נטען, כי עבודת התובע כמלצר נמשכה כשבע שנים לסירוגין והייתה כרוכה בהרמת משקלים כבדים, תוך כיפוף הגב לעבר השולחנות וכן נטען, כי התובע נפגע בגבו במהלך עבודתו במסעדה הן במנגנון של מקרוטראומה (להלן: "מנגנון המקרוטראומה") והן כתוצאה מתאונת-עבודה מחודש יולי 2011, שארעה בעת שהרים ערימת כסאות (להלן: "תאונת-העבודה").
...
בתום דיון ההוכחות נתבקשה ארכה להגשת הסיכומים בכתב לנוכח משא ומתן בין הצדדים, אולם חרף חלוף המועד וארכות חוזרות ונשנות, לא הוגש הסכם פשרה; בנסיבות אלו, הורה בית-המשפט על הגשת הסיכומים בכתב לאלתר וחרף חלוף המועד, החלטה חוזרת והתראה מפורשת בעניין, התובע נמנע מהגשת הסיכומים; חלף זאת, הגיש התובע בקשה לתיקון כתב-התביעה והעברתה לבית-המשפט המחוזי, ואולם העניין נדון לאחר הגשת תחשיבי הנזק ומוצה זה מכבר ומכל מקום ברור, שאין מקום ובטח שלא בשלב זה, לאחר דיון ההוכחות, להיעתר לבקשה; מטעם זה בלבד דין התביעה להידחות וכך אני מורה.
לאחר שעיינתי בכתבי בי-הדין על נספחיהם ושמעתי את העדויות, מצאתי לקבוע, כי דין התביעה להידחות.
התובע טוען כאמור הן למנגנון של מיקרוטראומה והן לאירוע תאונת-עבודה, ואולם אין בידי לקבל אף לא אחת מטענות התובע בהקשר זה, שהרי על-פי חוות-דעת המומחה בתחום האורתופדיה, לא ניתן לקבוע, כי מצבו נגרם על רקע פגיעה במנגנון מיקרוטראומה, שעה שעבד במסעדה ברציפות כאחד-עשר חודשים בלבד עובר להופעת התחלואה מושא התביעה.
עם זאת, המומחה גם אישר בעדותו, כי הוא נסמך בחוות-דעתו על האנמנזה מפי התובע וככל שיתברר בסופו של דבר, כי לא אירעה כל תאונת-עבודה, הרי שממילא גם אין מקום לקביעת הנכות האורתופדית בגינה (עמוד 37 בשורה 35 – עמוד 38 בשורה 18, עמוד 38 בשורות 27-34 ועמוד 41 בשורה 17 – עמוד 42 בשורה 27).
לנוכח המפורט לעיל, מצאתי לקבוע, כי התובע לא הרים הנטל להוכיח פגיעה במנגנון של מיקרוטראומה או פגיעה כתוצאה מתאונת-עבודה; ממילא לא ניתן להטיל על כתפי הנתבעת כל אחריות בגין הנזקים הנטענים ומכאן, שדין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו