מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין תאונת דרכים - עיכוב בפנייה לשמאי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתצהיר שעליו חתם בתמיכה לבקשתו להכריז עליו כפושט רגל מיום 20.5.13, הוא הצהיר בין היתר כי: "אני מתגורר כרגע ברח' הכבאים 15 ר"ג, באותה דירה שהיתה שייכת לי ולפרודתי ונמכרה לגיסי בתאריך 3/2006...בגין התאונה אף הגעתי למצב שבו אני ופרודתי נאלצנו למכור את דירתנו, וכל הכסף עבר לכסוי חובות כולל יתרת המשכנתאות של הדירה". לא ניתן היה לרשום את הדירה ע"ש ביטון, לאור עיקולים שרבצו עליה עקב חובות החברה וחובות פלד.
במסגרת הדיון הוסכם, כי פסק הדין יעוכב ויצחק יוכל להגיש תובענה להצהיר על בטלות ההסכם וככל שיומצא צו המורה על עיכוב הליכי פינוי בתוך 60 יום, יעוכב פסק הדין לפינוי.
ברם, כיצד נתונים אלו הביאו למסקנה כי ליצחק בעיה קוגניטיבית כה חמורה עד שהוא לא הבין את משמעות מכירת הדירה? יתר על כן, גם בחוות דעתו של הפסיכיאטר מיום 6.11.06 שניתנה אף היא לבקשת יצחק במסגרת תביעת נזיקין שהגיש, לא ניתן כל פירוט במה וכיצד באה לידי ביטוי ההפרעה הקוגניטיבית של יצחק.
בעמ' 60 לפרוטוקול מציין ב"כ התובע כי: "מיד לאחר סיום החקירה של העד אני מכריז אלו עדיי ולא אביא יותר עדים נוספים – אנחנו לא מזמינים את המומחים לחקירה על כל המשתמע מכך". בהמשך הדיון ובתום החקירה, אמר ב"כ התובע כי "אלו עדיי". בתגובה, ביקשה ב"כ הנתבעים "להוציא את חוות הדעת של הגרפולוגית הגב' פנינה אריאלי וכן להוציא את חוות דעתו של השמאי אלוני ושל ד"ר קריצ'מן אלי וכן חוו"ד רפואית של ד"ר בירגר" (עמ' 65).
מן הראוי להביא מעט מעדותו של עו"ד שמילה (אשר אמר דברים דומים גם בעדותו הקודמת מיום 23.2.15 במסגרת הבקשה לסילוק על הסף שהתנהלה בפני כב' השופט חסדאי): "במסגרת הפגישה הראשונה, ביקש ממני המוכר שלא לבוא בדין ודברים עם הנושים למיניהם והוא מעדיף לעשות זאת בעצמו, מאחר ולדבריו כאשר פונים באמצעות עו"ד, הדברים נעשים קצת אחרת מאשר שהחייב בעצמו בא בעצמו מול הנושים... לאחר פגישה זו, קבענו פגישה נוספת ... ישבנו ועברנו והגענו לטיוטא מוסכמת, חתמו באותו מועד על הכול... מי שהיה מצוי בעניינים היה המוכר...הוא הציג בפני את החובות ואת הסכומים...לא רק שהוא היה צלול בדעתו והבין מה שהוא עושה אלא יותר מזה, הוא אמר שהוא מציג את עצמו לאחר תאונת דרכים בכל מיני גופים כאחד שהוא לא צלול בדעתו, על מנת להשיג דברים ולקבל דברים והוא כבר למעשה מזמן אחרי התאונה יודע מה הוא עושה וצלול בדעתו והכל בסדר. לא היה לי שום חשש במסגרת חתימה על ההסכם, שהאיש הזה לא מבין מה הוא עושה או חותם. ההפך הוא הנכון. הוא הבין היטב מה שהוא עושה והוא קבע איזה שהוא מתוה ביחד עם הקונים, איך הם מסלקים את החובות וכך זה היה" (עמ' 96 שורה 22 עד עמ' 97 שורה 10).
...
לפיכך, ברור שמדובר במכירה ולא במשכון הדירה ויש לדחות אף טענה זו. (ד) העולה מן המקובץ: דין התביעה להידחות וההסכם שריר וקיים.
התובע ישלם לנתבעים את עלות הכנת חוות הדעת של המומחים מטעמם, לרבות התייצבותם לעדות, על פי קבלות.
בנוסף, התובע ישלם לנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 50,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעת שבוב בסך 11,226 ₪ וביסודה נזק רכוש שניגרם לרכב התובעת כתוצאה מארוע תאונה מיום 23.08.2016 בעקבות תאונת דרכים עצמית.
יוער, כי בירור התביעה התעכב זמן רב בשל הקושי בהמצאת ההודעה לצד שלישי לחברת הביטוח הלאומית אשר הגישה כתב הגנה להודעת צד שלישי רק ביום 23.05.2018.
בצד העדויות, עמדו בפני בית המשפט ראיות שני הצדדים שכללו בין היתר, טופס הדיווח של נהג התובעת על התאונה, חוות דעת שמאי, אישור על ביצוע תשלום למבוטח ותמונות נזק מטעם התובעת.
במענה לשאלה איך ידעה לספר בכתב ההגנה בדיוק מה קרה באותו יום של התאונה, אם לא ידעו היא ובעלה מקרות התאונה, השיבה הנתבעת: "בעלי ואני נסענו ברכב, אני לא זוכרת שראיתי את רכב התובע עושה תאונה... אנחנו זוכרים איפה היינו, מה קרה ואיפה היה. מנסים לדמיין מה קרה. כל זאת היה בעקבות פניית השכן אלינו". בתשובה לשאלה האם הנתבעת שמעה איזושהי מכה מהרכב שמאחוריהם, היא ענתה: "הרבה פעמים שמעתי דברים אבל באותו יום אני לא זוכרת. לא הסתכלנו, יצאנו ולא היה אוטו לא ראינו כלום" [ראו: עמד 6+7 לפרוטוקול).
כמו כן נקבע לאחרונה בפסיקה כי יש ככל ובתאונות דרכים בפרט, להבחין בין שני סוגי אשם נזיקיים – "אשם יוצר-אחריות" ו"אשם תורם" – שניהם מוגדרים בפרק ד' לפקודת הנזיקין.
...
סוף דבר: לאור כל האמור ובהתאם לחלוקת האחריות שקבעתי ולסכום הנזק עליו לא היה חולק בתביעה העיקרית לא-כל-שכן בהעדר חוות דעת נגדית, הנתבעת תשלם לתובעת 75% מסכום התביעה, קרי סך של 8,420 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ב- 19.04.2017 ועד למועד התשלום בפועל.
נוכח הצהרת ב"כ הנתבעת בדבר ההסדר הדיוני אליו הגיעו הנתבעת וצד ג', אני מקבל את ההודעה לצד ג' ומחייב את צד ג' לשלם לנתבעת את הסכומים המפורטים בסעיף 45 לעיל, תוך 30 יום מיום תשלום סכום פסק הדין על ידי הנתבעת.
התובעת תשלם את המחצית השנייה של האגרה תוך 7 ימים מיום קבלת פסק הדין.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בחיפה ‏כ"ו אדר תשע"ח, 13 מרץ 2018 ת"ק 60364-11-16 מעאמרה נ' אלפאר ואח' בפני כב' הרשמת הבכירה גילה ספרא - ברנע תובעת היאם מעאמרה, ת.ז. 054457635 נתבעים 1. האני אלפאר (עיכוב הליכים עקב כנוס נכסים) 2. היפא אלפאר, ת.ז. 056876634 פסק דין
בפני תביעה על סך 6,500 ₪ בגין נזק רכוש, שניגרם בתאונת דרכים מיום 15/9/16, בצומת הקטר בחיפה (להלן: "הצומת").
עוד תימוכין לכך ניתן למצוא בחילופי המסרונים בין מר כנעאן לנתבע בהם נכתב ביום 24/9/16 על ידי הנתבע כך "...בעת התאונה ראינו ואמרת שהעניין פשוט וזה יעלה מאקסימום 1,500 ₪ שאתה תתקן אצלך!...הרכב שלי במוסך בחיפה והוא ניזוק יותר ועלות התיקון מכונאות וצבע תעלה 5000 ש! אני רוצה להיות בסדר איתך שלח במייל את דו"ח השמאי.." ועוד בהמשך "...אולי זה מן הראוי שהתיקון יהיה כאן אצלי במוסך! מאידך שווה לבדוק הפעלת הביטוח שלך ואני אכסה את ההישתתפות העצמית" (ת/2).
בנסיבות אלה, משנכנס הנתבע לצומת במופע רמזור, שהתחלף לאדום, פגע ברכב מר בלוצקי, שהחל לנסוע באור ירוק, נהדף ופגע ברכב התובעת שפנתה ימינה באותה שעה, הרי שיש להטיל עליו אחריות לקרות התאונה.
"ככלל, לפי דיני הנזיקין אחראי אדם לעוולתו שלו בלבד ואינו אחראי לעוולות הזולת. בהתאמה, כאשר מתרחשת תאונת דרכים, האדם אשר נהג ברכב המעורב בתאונה, הוא על פי רב הגורם אליו יש לפנות בטענות לגבי הדרך בה עשה שימוש ברכב ותוצאותיה. ענין של יום-יום הוא שבעל רכב מתיר לאחר לנהוג ברכבו, יהא זה בן מישפחה, מכר או אחר. אם מתרחשת תאונה כאשר הנהג ברכב אינו הבעלים, בעל הדין הנכון (ולעתים – הבלעדי) הוא הנהג עצמו (ת"א (שלום תל אביב-יפו) 18497/04 סינגלור בע"מ נ' מ.כ.ת. אוטו רנט בע"מ, 16.11.2004, פורסם בנבו).
...
הנתבעת טענה בכתב הגנתה כי יש לדחות את התביעה נגדה, מכיוון שרישום בעלותה ברכב הינו דקלרטיבי בלבד, בשל עיקול, שרבץ על הרכב.
מכל האמור, אני קובעת כי אין לראות בנתבעת, אשר מסרה את רכבה לבעלה, הנתבע, בכדי שיעשה בו שימוש, כמי שאחראית במישרין או בעקיפין לנזקיה של התובעת בתאונה.
התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת מס' 2 הוצאות משפט בסך 250 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לפצוי בגין נזקים שנגרמו לאופניים החשמליים של התובע בעקבות תאונת דרכים שארעה בחדרה ביום 11.11.2020 בשעות הערב, במעורבות רכבו של נתבע מס' 1 (להלן: הנתבע), אשר השמוש בו בוטח במועד התאונה על ידי נתבעת מס' 2 (להלן: הנתבעת).
תמצית טענות התובע לטענת התובע, כפי שנטען בכתב התביעה וכפי שעלה מעדותו בדיון ומהתצלומים ממקום התאונה מיד לאחריה, הוא פנה שמאלה מהנתיב השמאלי ברח' הגיבורים לנתיב השמאלי ברח' הרברט סמואל.
עוד נטען, כי לא צורפה חוות דעת שמאי שתתעד את ניזקי האופניים כתוצאה מהתאונה, וכי אין לתת משקל להצעת המחיר שצרף התובע, זאת בשל פער הזמנים בין מועד הנפקתה ובין מועד התאונה, מה שמנתק את הקשר הסיבתי בינה ובין התאונה.
כן הפר הנתבע את תקנה 71(1) לתקנות, האוסרת על החניה או העמדה של רכב באופן שיש בו כדי לעכב את התנועה.
בשים לב לכך שמטרתם של דיני הנזיקין היא להשיב מצב לקדמותו, וכיוון שלא היה בתיקון האמור כדי להשיב מצב לקדמותו ולהביא את האופניים למצב נסיעה בטיחותית, אין בידי לקבל את טענתם האמורה של הנתבעים.
...
אין בידי לקבל את טענת הנתבעים, לפיה הנתבע רכב במהירות מופרזת ומכאן שהוא אחראי לאירוע התאונה.
אין בידי לקבל את טענת הנתבעים, לפיה היה על התובע להציג חוות דעת מומחה באשר לנזק שנגרם לאופניו.
על כן אני מקבלת את הצעת המחיר כראיה לשיעור הנזק שנגרם לתובע.
אין מקום לפסוק לתובע עלות התייעצות עם עורך דין, בשים לב לכך שהמדובר בתביעה המוגשת לבית המשפט לתביעות קטנות, בו אין ייצוג על ידי עורכי דין, ואני דוחה את דרישת התובע בפריט זה. הסכום הכולל בסך של 5,450 ₪ ישולם לתובע על ידי הנתבעים, יחד ולחוד, בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

רקע כללי בקליפת אגוז עסקינן בתביעה שעניינה בנזקי רכוש, שנגרמו לרכב שטח של התובעת, בתאונת דרכים עצמית מיום 4.3.19 (להלן: התאונה), כאשר זה היה נהוג ע"י הנתבעת.
השאלה העיקרית שעומדת בליבת המחלוקת בין הצדדים היא מהי חובת הנתבעת בנזיקין בגין התאונה, שלטענת התובעת, נגרמה על ידה, כשזו נהגה ברכב, כאשר הרכב לא בוטח בביטוח מקיף ע"י התובעת, כאמור? כל זאת, ככל שיימצא כי לנתבעת אחריות לתאונה.
לטענת התובעת, היא דרשה מהנתבעת לשלם את חובה בגין התאונה, אולם הנתבעת לא הגיבה לפניות התובעת ואף חסמה את כרטיס האשראי שהפקידה כערובה.
בהקשר זה טוענת הנתבעת כי הגיעה ביום 3.3.19 באיחור של כשעה לאחר השעה הקבועה וכדי לא לעכב את יתר הקבוצה חתמה על המסמכים בזריזות.
באשר לראיות התובעת, הרי שזו צרפה את דו"ח השמאי נחום אלפר, מיום 28.3.19, מטעמה, וכן את דו"ח החוקר ומשחזר תאונות הדרכים אלעד רונן (להלן: החוקר).
...
לכל האמור לעיל יש לצרף את הטענות המשפטיות השונות שהוכחו ע"י הנתבעת, ובכלל זה: העדר מסמך ויתור מטעם הנתבעת המעיד על מודעותה לאפשרות לבטח את הרכב בביטוח מקיף, תנאי מקפח בחוזה אחיד, סעיפי הסכם שאינם ברורים דיים והמצריכים פרשנות, כאשר הפרשנות היא כנגד המנסח ועוד.
אשר על כן, אני מורה על דחייתה של התביעה.
משלא מצאתי לקבל את התביעה הרי שאין מקום לקבל את הודעת צד ג' כנגד התובעת עצמה וכנגד משה ואורן, ואני מורה על דחייתה של הודעת צ"ג. באשר להוצאות המשפט, ובהינתן דחיית התביעה על כלל רכיביה, שהוגשה כבר ביום 18.9.19, על הסך של 85,835 ₪, כשסכום זה נושא ריבית והפרשי הצמדה, בהינתן ארבעת הדיונים שנערכו בתיק ובשים לב להוראות תקנות 151-153 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, ובהינתן כלל הטיעונים לדחיית התביעה, אני מורה לתובעת לשאת בשכר טרחת עורך דינה של הנתבעת בסך של 11,700 ₪, וכן בהוצאות התייצבותה של הנתבעת לדיונים בסך של 2,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו