התביעה מכוונת לפצוי בגין ניזקי רכוש, שאירעו בשל תאונת דרכים מיום 22.7.21 בשעה 22.25.
בכתב ההגנה של הנתבעת נטען, כי "המחלוקת העיקרית היא בגין הנזקים הנטענים ע"י התובע המנסה להתעשר שלא כדין על חשבון אגד! התובע טוען לנזקים שאינם קשורים לארוע נושא תביעה זו, ויוער כי התובע לא הביא אסמכתות מתאימות להוכחת הקשר הסיבתי בין הנזקים הנטענים לארוע התאונה הנטען". הנתבעת אינה מכחישה ארוע תאונה במועד האמור ואף לקחה לטענתה אחריות חלקית לקרות הארוע.
ככלל בתביעה נזיקית, המוגשת בטענה כי הנתבע חב כלפי התובע בפצוי נידרש על פי הפסיקה- "על התובע בתביעת רשלנות בנזיקין… מוטל להוכיח חמשת רכיבים אלה: ראשית, שקיימת כלפיו חובה; שנית, שהחובה הופרה; שלישית, שניגרם לו נזק עקב הפרה; רביעית, שקיים קשר סיבתי בין הפרת החובה לבין הנזק וחמישית, מהו הקף הנזק (ע"א 231/84 קופת חולים של ההסתדרות נ' פאתח [6], בעמ' 319). בבוא בית-המשפט להכריע בגורלה של תביעה בסוף המשפט, השאלה הראשונה שעליו לשאול עצמו מצויה במישור העובדתי, והיא – אם כל העובדות שגרמו לתאונה במקרה הקונקרטי ידועות הן. לאמור, האם ידועה שרשרת העובדות שגרמה לניזקו של התובע, האם ידועה זהותו של המזיק, האם ידוע האופן שבו היתרחש הנזק והאם קיים קשר סיבתי עובדתי בין אותה שרשרת עובדות לבין הנזק. משניתנה תשובה חיובית על כל אלה, נותרת לבחינה השאלה המשפטית, והיא – אם השכיל התובע להוכיח במידת ההסתברות הדרושה במשפט אזרחי, כי מעובדות אלה עולה שהמזיק חב כלפיו חובה וכי הפר את חובתו ובשל כך נגרם לו הנזק. אם עמד התובע בנטל זה, יזכה בתביעתו, ואם לאו, תדחה התביעה." (ר' ע"א 1146/99 קופת חולים כללית נ' מוטי סולן, נה(4) 898 (2001)).
בסעיף 4(ב) לחוק שיפוט בתביעות קטנות, תשל"ו-1976 נקבע, כי " בית משפט לתביעות קטנות אינו קשור בסדרי הדין הנוהגים בבית משפט אחר, ובכפוף לסדרי דין שהתקין שר המשפטים לענין חוק זה, יפעל בדרך הנראית לו מועילה ביותר להכרעה צודקת ומהירה".
לאחר ששקלתי בכובד ראש כאמור, עדויות הצדדים והראיות שצורפו על ידם אני סבורה כי דין התביעה להיתקבל באופן חלקי.
...
בכך קיבלתי לפנים משורת הדין, לאחר ששוכנעתי בקרות התאונה, חלק הארי בגרסת התובע תוך שלא זקפתי לחובתו העדר זימון הנהג, העדר הצגת תמונות מקרות התאונה וממצאי חוות הדעת כמתואר על יסוד גרסתו.
מכל האמור הנתבעת תשלם לתובע סך כל הסכומים הבאים:
5091 ₪ בגין כיסוי לפגוש קדמי.
ביתר ההוצאות ישא כל צד.
הנתבעת תשלם לתובע הסכומים האמורים בתוך 30 ימים.