מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין תאונת דרכים בצומת מורשה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ארוע תאונה שניכנס למסגרת חוק הפלת"ד- לא מקים עילת תביעה לפי פקודת הנזיקין - "8. (א) מי שתאונת דרכים מקנה לו עילת תביעה על פי חוק זה, לרבות תביעה על פי ביטוח כאמור בסעיף 3(א)(2) ובסעיף 3(ד) לפקודת הביטוח, לא תהיה לו עילת תביעה על פי פקודת הנזיקין בשל נזק גוף, זולת אם נפגע בתאונה שנגרמה על ידי אדם אחר במתכוון". 2.2 ס' 7 לחוק הפלת"ד קובע מיהם הנפגעים אשר אינם זכאים לפצוי לפי החוק, וביניהם מי שנהג ברכב ללא ביטוח לפי פקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש] תש"ל 1970.
מרואן הוא בעלים של עסק עצמאי (עוסק מורשה) לעיבוד אדמה חקלאית ושיווק מוצרים חקלאיים.
4.8 ליד צומת ניצני עוז אירעה התאונה עם המשאית.
...
לסיכום 8.1 מסקנתי כי התובע נהג ברכב המרצדס ביום התאונה בהיתר מבעליו.
8.3 התביעה לפי פקודת הנזיקין כנגד נתבעים 1,2 – נדחית.
גם תביעת המוסד לביטוח לאומי כנד הנתבעים 1,2, נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה, שהוגשה בהקשר לתאונת דרכים, בה היו מעורבים רכבי הצדדים, על סך 3,114 ₪.
אציין כי אין מחלוקת בין הצדדים כי ביום 8.5.16, בשעת בוקר אירעה תאונה בין רכבו של נתבע 1 לרכבה של התובעת, בסמוך לצומת מורשה וצומת גהה, כאשר הנתבע 1 פגע באמצעות משאית בה נהג ברכבה של התובעת – חזית באחור – וגרם לרכב התובעת לאובדן גמור.
ברי הדבר כי לא ניתן לפצות ניזוק, גם אם יוכיח הדבר בראיות מוצקות, כי שכר רכב עד שרכבו החדש יתקבל ונאלץ להמתין חודשים רבים בשל כך. נזק עקיף, במהותו יוכר במשורה, בכפוף להנחת תשתית ראייתית בגינו, ובמיוחד בבית המשפט לתביעות קטנות, שלרוב עוסק בתביעות כספיות, חוזיות או נזיקיות פשוטות בגין נזקים ישירים, או תביעות צרכניות, עד גבול סכום התיקרה הקבוע בחוק.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי ברוב קשב עדויות הצדדים בפני, עיינתי בכתבי הטענות ובצרופות - נחה דעתי כי התובעת הצליחה להרים את הנטל המוטל על כתפיה, כתובעת במשפט אזרחי, ולהוכיח ולו באופן חלקי, את נזקיה העקיפים מהתאונה.
סוף דבר, לאור מקרה מיוחד זה של "אובדן גמור" לרכבה של התובעת בעטיה של התאונה, בהינתן כי קיימת אחריות מלאה לנתבע 1, כאשר הנתבעת הכירה בכך ולא טענה לאשם תורם כלשהו - יש להכיר גם בנזק העקיף שהוכח, בדמות הוצאות נסיעה סבירות, על פני 14 ימים, בסמיכות לתקופת התאונה, בשיעור של 1,974 ₪.
אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, בתשלום סך של 1,974 ₪ בתוספת הוצאות משפט בסך 250 ₪, ובסה"כ: 2,224 ₪, אשר ישולמו לתובעת, בתוך 30 ימים מיום המצאת פס"ד לידם, שאחרת יישא סכום זה ריבית והפרשי הצמדה כחוק מיום פס"ד ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית בגין תאונת דרכים שאירעה ביום 14.3.17 בשעה 17:00 לערך ביציאה מכביש איילון צפון לעבר כביש 5 לכיוון צומת מורשה (להלן: "התאונה"), תאונה בה היו מעורבים רכב התובע מס' רשוי 59-847-34 נהוג בידי רעייתו גב' נונה טורבסקי (להלן: "התובע") ורכב נתבעת 2 מס' רשוי 93-736-34 נהוג בידי נתבעת 1 (להלן: "רכב הנתבעים").
יפים לענייננו הדברים הבאים, כפי שפורסמו בת.א. (ת"א) 103072/98 רותי רם אום נ' סנאורה בע"מ (פורסם במאגרים): "כיום תביעות בגין עוגמת נפש מתפשטות כאש בשדה קוצים. אין לסטות מהעובדה כי המדובר פה בעיניין אזרחי מסחרי ולכן יש למדוד אותו במשורה. בתביעות נזקיות, כאשר ניזוקים איבריו של אדם, אין הוא מקבל סכומים גבוהים בגין עוגמת נפש דוקא. על כן, יש להזהר בטענת עוגמת הנפש בעניינים אזרחיים דנן, כדי שלא נגיע למצבים אבסורדיים". כך בעניינינו.
...
עתירת התובע לתשלום פיצוי כספי בגין אובדן ימי עבודה לא הוכחה בראייה ממשית כלשהי, דינה להידחות וכך אני מורה.
אף עתירת התובע לפיצוי בגין עוגמת נפש דינה להידחות וכך אני מורה.
לסיכום, אני מחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע את הסך של – 4,913 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

ענייננו בתביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע בעקבות תאונת דרכים בה היה מעורב ביום 16.12.11, בזמן שרכב על אופנוע והיתנגש ברכב שהיה נהוג ע"י הנתבע מספר 1 (להלן: "הנתבע").
האופנוע עליו רכב התובע לא היה מבוטח בביטוח חובה ותביעה זו הוגשה לפי פקודת הנזיקין, בטענה כי התאונה ארעה בשל רשלנותו של הנתבע.
המחלוקת בין הצדדים בכתב התביעה נטען כי התאונה ארעה תוך כדי נסיעת התובע ישר בצומת שבין רחוב חלוצי התעשייה ורחוב המסגר בחיפה ולאחר שהנתבע ביצע פנייה שמאלה מבלי לתת זכות קדימה לתובע, חסם את דרכו וגרם להיתנגשות כלי הרכב.
בהתאם לסעיף 36א לפקודת התעבורה שאוזכר לעיל, ומאחר וביה"ד לא הורה אחרת בגזר דינו, השלילה שהוטלה מתייחסת לכל סוגי הרכב בהם הנתבע היה מורשה לנהוג (רכב, משאית ואופנוע) ומכאן היה עליו להפקיד את כל הרישיונות שיש לו, וודאי את הרישיון האחרון, הכולל את כל הדרגות.
...
גם אם טועה אני במסקנה זו וגם אם הרישיון חודש בזיקה לשלילה כאן, הרי שהדבר משמעו בהכרח כי הנתבע הגיע אל משרד רישוי והציג טופס הפקדה מיום 4.10.11 (וזו הדרך היחידה בה ניתן לקבל רישיון חדש לאחר שלילה).
סוף דבר לאור כל האמור, אני קובעת כי הנתבע נהג בזמן התאונה מבלי שהיה לו רישיון תקף ותוך שהוא יודע מצב דברים זה. מכאן, ובהתאם לתנאי הפוליסה של הנתבעת 2, עליהם אין מחלוקת, לא היה כיסוי ביטוחי לרכבו של הנתבע בזמנים הרלוונטיים לתאונה.
על כן, אני מורה על דחיית התביעה נגד הנתבעת 2.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

מבוא והצדדים להליך בפניי תביעת עיזבון המנוח, יליד 1989, שהוגשה על פי פקודת הנזיקין בגין תאונת עבודה שארעה למנוח ביום 10.9.09 שבעקבותיה, למרבה הצער, נפטר המנוח.
במועדים הרלבאנטיים לתביעה, ניהלה החברה מספר חנויות למכירת ירקות ופירות (בקרית שמונה, בצור שלום ובצומת קריית אתא), וכן החזיקה וניהלה מחסן ירקות ופירות בקרית ביאליק.
אין מחלוקת שעילת התביעה של העזבון הנה על פי פקודת הנזיקין בלבד ולא על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (להלן - חוק הפיצויים) מאחר ולמנוח לא היה רישיון נהיגה מתאים לנהיגה במלגזה.
כך שבעניינינו מתעוררת השאלה באם נקטה הנתבעת 1 בכל האמצעים הסבירים שניתן וצריך היה לנקוט כדי למנוע את היתרחשות התאונה, בין היתר באם ניתנה ע"י הנתבעת הנ"ל הדרכה בעיניין איסור השמוש במלגזה למי שאיננו מורשה ובאם נשמרו מפתחות המלגזה במקום שאינו נגיש לכל העובדים.
...
לעניין ההתיישנות - מקובלת עלי עמדתם של התובעים והנתבעת 1 כי חל בענייננו סעיף 69 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א - 1981, וכי מדובר בעילת תביעה עצמאית וישירה שקמה לתובעים רק עם מתן צו הפירוק כנגד הנתבעת 1 ביום 9.5.17.
מהמקובץ עולה כי התביעה נדחית ביחס לשתי הנתבעות.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו