מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין תאונת דרכים בין מונית לרכב מסחרי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע (נהג מונית), עצר הוא רכבו והחנה אותו במיתחם מסחרי שבקרית חיים, בו בין היתר מצויה חנות "הום סנטר". לטענת התובע ירד מרכבו, הספיק להשלים הירידה וללכת שניים שלושה צעדים, ואז נכנסה רגלו אל תוך קטע פתוח בתעלת נקוז, שמשום מה לא היה מכוסה (הוגשו תמונות).
לאשורה, מדובר לא על בעלות אלא על חכירה מקק"ל (שלצורך הדין הנזיקי אני נכון לקבל שכמותה כבעלות, במה שקשור לאחריות מחזיק ובעלים במקרקעין).
ביחס לשאלה, כלום בתאונת דרכים עסקינן: הנתבעות הפנו לכך כי בטופס התביעה לתשלום דמי פגיעה, ציין התובע בסעיף 5 (על ידי סימון החלופה) כי נפגע בהיותו נהג ברכב, והוסיף שהפגיעה הייתה עת ירד מהרכב ונפל לתעלת נקוז.
...
וכן בשאלה כלום מדובר בתאונת דרכים, שאז דין התביעה להידחות מעיקרא בשל ייחוד העילה (ראה בהמשך).
אני דוחה את התביעה כנגד נתבעות 3, 4 ו - 5.
לאחר שעיינתי במסמכים ובטיעונים אני מחייב את הנתבעות 1 ו- 2 לשלם לתובע בתוך 30 יום את הסכומים הבאים במצטבר: א. 20,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית על סך 14,951 ₪ וביסודה נזק שניגרם לתובע ולרכבו כתוצאה מתאונת דרכים מיום 08.02.2019.
הסכומים שנתבעו לא כוללים מע"מ מאחר ומדובר ברכב מסחרי - מונית.
מהעדויות והראיות, עליהן אין חולק, עולה התמונה הבאה: התאונה התרחשה בכביש ראשי בעיר נהריה לאחר צומת, כאשר רכב הנתבעות ניסה להישתלב בנתיב הנסיעה הראשי ואז ארעה תאונת דרכים עם המונית שהגיעה מאותו כביש ראשי.
כמו כן נקבע לאחרונה בפסיקה כי יש ככל ובתאונות דרכים בפרט, להבחין בין שני סוגי אשם נזיקיים – "אשם יוצר-אחריות" ו"אשם תורם" – שניהם מוגדרים בפרק ד' לפקודת הנזיקין.
...
לפיכך, אני קובע כי יש לחלק את האחריות בין הנהגים כדלקמן: 20%:80% לחובת נהגת הנתבעות.
אשר לראש הנזק של הפסד השתכרות ובשל אי צירוף מסמכים כלשהם, מצאתי לדחות רכיב זה. לפיכך, אני קובע כי נזקיו של התובע עומדים על סך 13,451 ₪.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל ובהתאם לחלוקת האחריות שקבעתי ולסכום הנזק שקבעתי, הנתבעות, יחד ולחוד, תשלמנה לתובע 80% מסכום הנזק הקבוע, קרי סך של 10,760 ₪ וכן הוצאות משפט בסך כולל של 500 ₪ ובסה"כ 11,260 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה רכושית שעניינה נזק שניגרם לרכב מסוג פולקסווגן מ"ר 9767025 (להלן – המונית), כתוצאה מתאונת דרכים שארעה ביום 19.12.2017 ובה היה מעורב אוטובוס מ"ר 6891761 (להלן – האוטובוס).
שאלה זו מתעוררת מעת לעת שעה שמדובר במונית משום ש"לעיתים בעליה הרשום של המונית במשרד הרשוי אינו בהכרח זה שמחזיק בזכות הציבורית (מספר ירוק) לעשות בה שימוש למטרות מסחריות ולכן הוא שוכר את המונית מבעליה הרשום ועושה בה שימוש דרך קבע לפרנסתו.
מאחר ולכאורה מי שניפגע כלכלית מהתאונה במקרה זה הוא בעל המונית, שכן רכבו נפגע בתאונה, ומאחר שמי שלרוב תובע את נזקה הוא בעל הזכות הציבורית , שכן הוא עושה שימוש תדיר ברכב, אזי, במקרה שבו מדובר בשני אנשים שונים נכון לידרוש ייפוי כוח או מיסמך מקורי בחתימתו של בעל הרכב לטובת בעל הזכות הציבורית התובע, על פיהו הוא מתיר לו לתבוע את סעדיו בשמו ואף במקרים מסוימים לקבל את הפצוי ככל שייפסק על ידי בית המשפט" (ע' סומך, תאונות פח ושיבוב רכב (2013 עמ' 35-26)) במקרה שלפניי התובע צירף לתביעתו טופס זיקה של בעל הרכב הרשום לתשלום למבוטח הנקוב בפוליסת הביטוח, בו ניתנה הוראה בלתי חוזרת לנתבעת 3, להעביר את מלוא תגמולי הביטוח בגין התאונה נושא התביעה לידי התובע; צורף ייפוי כוח שאומת על ידי עורך דין, ונעשה מאת בעל הרכב הרשום לטובת התובע, לפיו התובע רשאי וזכאי לעשות כל פעולה הנוגעת למספר הפעלת המונית; וכן צורף צלום תעודת הזהות של בעל הרכב הרשום.
שיעור הנזק בשאלת הנזק טענתם המרכזית של הנתבעים היא כי אלולא תוקנה המונית, אזי חוות דעת השמאי היתה מספיקה לשם ביסוס הנזק ואולם משעה שתוקנה המונית – והצדדים מסכימים על כך – הרי שכלל הראיה הטובה ביותר מחייב הגשת אסמכתה בדבר עלות התיקון ואין עוד להסתפק בחוות דעת השמאי, משום שהחובה בנזיקין היא השבת המצב לקדמותו ולא הטבת המצב הקודם.
...
אופן חלוקת האחריות לתאונה אשר למחלוקת הראשונה, לאחר שעיינתי בחומר הראיות שלפניי, נתתי דעתי לתמונות שצולמו בסמוך לאחר התאונה, למיקום כלי הרכב על גבי הכביש, ולמוקדי הנזק; ולאחר ששמעתי את הנהגים בעדותם לפניי, באתי אל מסקנה כי נהג האוטובוס נושא באחריות המלאה לתאונה.
אין בידי לקבל את טענות הנתבעים.
לסיכום נקודה זו, אני קובע כי התאונה אירעה באופן בו נהג המונית נסע במסלול הימני מבין שני המסלולים המובילים לרחוב המסגר, בעת שנהג האוטובוס נסע אף הוא באותו נתיב מאחוריו.
סוף דבר, אני מקבל את התביעה ומורה לנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובע את הסכומים הבאים: סך של 19,157 ₪ בגין נזק ישיר למונית; 1,987 ₪ בגין ירידת ערך המונית כפי שנקבעה בחוות דעת השמאי; וסך של 1,000 ₪ המהווה את שכר טרחת השמאי (בניכוי מע"מ) ובסה"כ 22,144 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה כספית לפצוי בסך 56,570 ₪, ותביעה נגדית בסך 16,323 ₪, בגין ניזקי רכוש כתוצאה מתאונת דרכים שארעה בכביש ירושלים – מעלה אדומים, בסמוך למחסום א-זעיים.
הנתבע והתובע שכנגד (להלן: "הנתבע") הוא הבעלים של רכב מסוג קיה המשמש כמונית, והוא אף נהג ברכב זה בעת התאונה.
בנוסף על האמור בתקנת משנה (א), אם היה הרכב עומד בזמן תאורה בדרך שאיננה דרך עירונית, או אם היה הכרח להשאיר את הרכב בדרך כאמור בזמן תאורה – (1)   באוטובוס, ברכב עבודה או ברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 3,500 ק"ג יציב הנוהג ברכב מיתקן עם אור מהבהב צהוב כאמור בתקנה 366, או יפעיל מכשיר המותקן ברכב ואשר באמצעותו ניתן להפעיל את כל מחווני הכיוון המותקנים ברכב בעת ובעונה אחת (להלן – מכשיר להפעלת מחווני כיוון); (2)   ברכב, למעט רכב כאמור בפיסקה (1), רשאי הנוהג בו להשתמש במכשיר להפעלת מחווני כיוון.
ניתן לסכם ולומר כי הפסיקה נתנה מקום לארבעה פרמטרים במסגרת השיקולים שנשקלו במקרים של תאונה עקב עצירת רכב על הכביש או לצידו: האם העצירה מוצדקת לפי הדין? מהי מידת הסיכון שיצרה העצירה (עצירה בשול לעומת עצירה על כביש, למשל).
שעה שהתובעת איננה נושאת באחריות נזיקית למעשיו של נהג התובעת, והיות שהתביעה שכנגד הוגשה כנגד התובעת בלבד, ולא כנגד נהג התובעת, הרי שאין מנוס מדחיית התביעה שכנגד.
...
בנוסף, אני מקבל את טענת הנתבע בעדותו, לפיה החיילים במחסום מעכבים את כלי הרכב הנוסעים לכיוון ירושלים, ולא את כלי הרכב הנוסעים בכיוון ההפוך, כיוון הנסיעה שבו נסעו נהג התובעת והנתבע.
אני מקבל אף את טענת הנתבע לפיה הכביש נטה קלות שמאלה, שכן הדבר עולה מהתמונות של מקום התאונה.
שעה שכל הפרמטרים האמורים לעיל מצביעים על אשמתו של נהג התובעת, אני קובע כי נהג התובעת נושא באחריות מלאה לתאונה נשואת הליך זה, וממילא יש לדחות את תביעת התובעת.
שעה שהתובעת איננה נושאת באחריות נזיקית למעשיו של נהג התובעת, והיות שהתביעה שכנגד הוגשה כנגד התובעת בלבד, ולא כנגד נהג התובעת, הרי שאין מנוס מדחיית התביעה שכנגד.
התוצאה הסופית, לאחר קיזוז הדדי של ההוצאות, הנה כי התובעת תשלם לנתבע הוצאות בסך 2,136 ₪ כולל מע"מ. הסכום האמור ישולם בתוך 30 יום, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

מבוא בפני תביעה כספית, בסך של 8,262 ₪, שעניינה תביעת הפסדים בעקבות תאונת דרכים שאירעה ביום 3.10.2021 בראשון לציון, שבתמצית היתה מגע של צד ימין ברכב התובעת עם דלת שמאלית פתוחה ברכב הנתבעת.
אחריות התובעת מספרת, כי נסעה ברחוב, בצהרי יום בהיר, ומונית הנתבעת עמדה בימין הדרך, על הנתיב, אך לא באופן המחייב יציאה לעקיפה, ולפתע ניפתחה הדלת השמאלית האחורית ופגעה ברכבה.
אולם נדמה כי לתפיסת הנתבעת לא שם העיקר, ולמעשה, טענתה היא אחרת, והדבר גם נכתב במפורש בסיכום טענותיה: היא סבורה שה"תובע האמתי" הוא המוסך, שהתובעת לא נשאה בנזק כלשהוא ואינה צפויה לשאת בנזק כלשהוא, ועל כן מדובר בתביעה על פי המחאת זכות, האסורה בדיני הנזיקין.
אך האם הן פוגעות בזכות הניזוק לפצוי מלא עבור נזקיו? דומני שלא; המענה להם יימצא במישורים אחרים, מסחריים, אתיים, אולי אפילו פליליים.
...
בנסיבות אלה, מדובר ברכיב שלא הוכח, ומאחר שכבר נתבע – דינו להידחות.
את יתר התביעה – 3,692 ₪ – אני מקבל.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 3,692 ₪, וכן את אגרת התביעה (מחצית ראשונה, כפי ששולמה), וזאת בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד היום; כן תישא הנתבעת באגרת התביעה (מחצית שניה, ככל שתחויב ותשולם), ובהוצאות אישיות של הנתבעת, חלף שכר עדות, בסך של 500 ₪.
באשר לשכ"ט עו"ד, הרי שאני פוסק לתובעת סכום מופחת, נוכח כל המתואר, בסך 1,170 ₪, ומנגד, אני מחייב את הנתבעת בהוצאות לטובת קופת אוצר המדינה, בסך 1,800 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו