לפניי תביעה לחיוב הנתבעת בפצוי כספי בגין ניזקי רכוש על רקע תאונת דרכים.
תמצית העובדות וטענות הצדדים
תאונת הדרכים ארעה ביום 25.04.2022 בין כלי רכב, מסוג אופנוע, שבעת התאונה היה בבעלות התובע ורכוב בידו (להלן: "האופנוע") לבין כלי רכב, מסוג פרטית, שבעת התאונה היה נהוג בידי הנתבעת (להלן: "הפרטית") (ולהלן: "התאונה").
דיון והכרעה
על יסוד כל החומר המונח לפניי, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להיתקבל חלקית, כפי שיפורט להלן, באופן תמציתי בהתאם לתקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976:
לאחר שבחנתי את עדויות הצדדים, והתרשמתי מעדויותיהם באופן בלתי אמצעי, ועיינתי בכל החומר שהונח לפניי, השתכנעתי כי אכן התאונה נגרמה ברשלנותה הברורה והמובהקת של נהגת הפרטית כאשר זו לא עצרה את רכבה בכניסה לצומת, נכנסה לצומת בנסיעה שוטפת מבלי לתת את דעתה אם הצומת פנוי או לא, ומבלי לתת את דעתה לאופנוע.
בודאי אין התובע רשאי לכפות תשלום סכום לא מבוטל זה על צד שכנגד בהליך תביעה קטנה וספק אם יש בכך כדי לקיים את חובת הקטנת הנזק בתביעות נזיקין.
...
לכן, לטענת הנתבעת, התובע כבר פוצה על הנזק ויש לדחות את התביעה.
אשר למחלוקת בעניין סכום התביעה וההפסדים שנגרמו לתובע, לאחר שבחנתי את טענות הנתבעת לעניין מרכיבי הנזק שלא אושרו (רכיב המע"מ, שכ"ט השמאי ושכ"ט עורך-דין), אני מקבל את טענות התובע למעט לעניין תשלום שכ"ט עורך-דין.
כך שהנתבעת תוסיף ותשלם לתובע שיעור של 2/3 מע"מ בגין הסכום שכבר שולם ומע"מ מלא בגין שיעור 10% נוספים מסכום הנזק שנפסק בפסק דין זה.
לגבי רכיב שכ"ט השמאי, איני מקבל את טענת הנתבעת כי מדובר בשכ"ט גבוה או מופרז.
אבהיר כי איני מקבל את מסמך הצעת המחיר על סך 31,188 ₪ שהוא בגדר אינדיקציה ראשונית בלבד לגובה הנזק ובוודאי לא סופית.
סיכום
אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים:
סך של 4,810 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום 25.05.2022 (מועד פירעון חשבונית התיקון) ועד למועד הגשת התביעה.