לטענת התובע, בשל העובדה שהנתבעת לא הגישה את תמלילי החקירות של השיחות בין חוקרי הנתבעת לתובע ובן משפחתו, ונוכח סרובה לבצוע בדיקת פוליגראף על ידי התובע, יש להפעיל את דוקטרינת הנזק הראייתי וכפועל יוצא מכך, יש להעביר את הנטל אל קרנית לשכנע כי התאונה לא ארעה כתוצאה מתאונת 'פגע וברח'.
בע"א 7895/08 קלינה אליעזר ובניו הנדסה תיכנון ובצוע נ' מוחמד יאסין [פורסם בנבו] (31.8.11), נדונה תביעת נזיקין עקב תאונת עבודה באתר בניה, בו הנתבעת השליכה את הסולם ממנו נפל התובע לפני תחילת ההליך המשפטי;
בע"א 9328/02 מאיר נ' ד"ר לאור [פורסם בנבו] (22.4.04), נימנע ביצוע בדיקה רפואית שהיה בה אולי לאבחן הפרדות שיליה בתביעת רשלנות רפואית.
אינני מקבלת גם את טענת התובע בעדותו, שבאומרו שהוא איבד הכרה הוא התכוון שאחרי שקבל את הזריקה נגד כאבים ממד"א, הוא לא היה יכול "להסתכל בעניים" והתעורר בבית החולים (עמ' 11 שו' 19- 32 לפרו' מ- 13.10.21).
שילוב העובדה שחלפו 26 דקות מהתאונה עד למפגש הראשון עם מד"א, בהן נסע התובע עם אלמוני ברכב, שאיננו יודעים את זהותו, בצרוף עם העובדה שהתובע כבר היה בעל ניסיון אישי בתביעות בגין ניזקי גוף וידע שפגיעה במהלך משחק כדורגל אינה יכולה להיות מקור לתבוע ממנו פיצויים, ולעומת זאת, ידע על האפשרות לקבל פיצוי בעקבות תאונת דרכים, ביחד עם הקשיים שפורטו לעיל באמינותו, תומכים בטענות הנתבעת ומקימים את החשד שבמשך הזמן שעד למפגש עם מד"א, החליט התובע למסור גרסה לפיה נפגע מרכב חולף שברח, טענה שלכאורה אין דרך לסתור אותה.
...
לאור האמור, דין התביעה להידחות.
אציין כי גם אם התביעה הייתה מתקבלת בסופו של דבר, לא היה מקום לחרוג בנסיבות העניין משיעור שכר הטירחה הנ"ל כטענת התובע, שכן בהתחשב בדברי העד אזברגה לחוקר הנתבעת, הכחשתה של הנתבעת את החבות לא הייתה סתמית וחייבה את ניהול ההליך.
סוף דבר
בהתאם לתוצאה אליה הגעתי, תביעת התובע לא הוכחה והיא נדחית.