מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין תאונה ברכיבה על אופניים עירוניים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מבוא וטענות הצדדים עניינה של התביעה, ניזקי רכוש לרכב בגין תאונה מיום 29.5.2013, שנגרמה, לטענת התובעת, על ידי קטין אשר רכב על אופניו.
ראו גם סעיף 24: ".. האם הורים סבירים יכולים היו לצפות כי שימוש באופניים על ידי בנם הקטין, שלא קדמה לו הדרכה עקבית ומפורשת לגבי כללי הזהירות או שנעשה ללא השגחה ופקוח נאותים, עלול לגרום לנזק, לו ולאחרים. לחלופין נקשה, האם ההורים כבעלים של חפץ מסוכן יכולים היו לצפות כי שימוש באותו חפץ מסוכן ללא פקוח עליו עלול לגרום נזק לקטין או לאחרים. נראה כי אין כל קושי להשיב על שתי שאלות אלה בחיוב. הורים צריכים לצפות כי רכיבת ילדיהם על אופניים, בדרכים, שעה שכללי התנועה והשמוש אינם נהירים להם די צרכם, עלולה להביא לתוצאות נזיקיות חמורות, בין לקטין ובין לצדדים שלישיים." מן הכלל אל הפרט האם קוימה חובת הזהירות הנדרשת בעיניינו, או במילים אחרות – האם מידת הפיקוח וההדרכה שהנתבע נקט בקשר לרכיבת ילדו הקטין באופניים הייתה מספקת? במקרה דנן, מדובר בילד כבן 9 שנסע עם אופניו על הכביש.
לדבריו, ככלל הוא אסר על ילדיו לנהוג בדרך עירונית סואנת.
...
בנסיבות אלה, שבהן טענת הנתבע נותרה עמומה, וכן בשים לב לשלב הסופי של ההליך, כאשר מדובר בתובענה בסדר דין מהיר משנת 2016, לא ראיתי להיעתר לבקשה.
סוף דבר בשים לב כך שהתובעת הייתה נכונה לבוא לקראת הנתבע במסגרת פשרה, ובהתחשב בנסיבות המיוחדות של מעורבות קטין והיעדר חברת ביטוח, לפנים משורת הדין הפיצוי יועמד על 2/3 סכום הנזק.
בהתאם, הנתבע ישלם לתובעת את הסך של 47,683 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, בצירוף אגרת בית המשפט ובצירוף שכ"ט עו"ד בסך של 3,500 ש"ח. המזכירות תמציא את פסק הדין לב"כ הצדדים ניתן היום, כ"ח תשרי תש"פ, 27 אוקטובר 2019, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרמב"ם (הילכות רוצח ושמירת נפש, פרק יא, הלכה ד') רקע וטענות הצדדים בפני תביעת נזיקין בגין ניזקי גוף שנגרמו כתוצאה מתאונה עצמית עם אופניים.
ב"כ הנתבעת מייחס מבחנים אלו לרכיבה על אופניים בכביש בין ערוני.
התובע הפר הוראת תמרור 45 ב' ובכך הפר את תקנה 33 לתקנות התעבורה תשכ"א. לטענת התובע במועד התאונה לא היה כל תמרור או שלוט האוסר על רכיבה על אופניים וכפי שעולה מעדותו של מר עובדיה ממע"צ מותר לרכב על אופניים במקום התאונה ולכן התובע לא רכב בנגוד לחוק.
...
סוף דבר במציאות הישראלית, בה כמעט ולא קיימים מסלולי רכיבה מסודרים לרוכבי אופניים וכשהרכיבה על המדרכות אסורה עפ"י דין בכדי לא לסכן הולכי רגל, לא נותר לרוכבים ברירה אלא להשתמש בכבישים, ובמיוחד בשולי הכבישים.
משכך חשוב לדאוג לתקינות השוליים של הכבישים ולהסיר כל מכשול העלול לפגוע ביכולת רוכבי האופניים להשתמש בהן בבטחה, שמחויבים אנו אף על פי המשפט העברי וכפי שציין הרמב"ם ב"יד החזקה" שהובאה בפתח פסק דין זה. התביעה נגד נתבעת 1 נדחית והתובע ישלם לה הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 18,000 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת 2 לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בשיעור 23.4% מהסכום דלעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, ביום 9.01.10 בשעה 19:45 לערך, במג'דל אל כרום, עת נסע רכב התובעת בכביש דו סיטרי, לפתע התפרץ הקטין, רכוב על אופניו, לנתיב נסיעת רכב התובעת, היתנגש ברכב והסב לו נזק רב, כמתואר בחוות הדעת השמאית שצורפה לכתב התביעה.
הגרסה הנטענת ע"י הקטין לפיה נהג הרכב הוא שסטה מהמסלול, אינה גרסה הגיונית והדגישה כי מדובר בילד בן 8, בשעות החשיכה, רוכב על השוליים של כביש בין ערוני במקום חשוך, מבלי שהיה לו פנס, קסדה או מחזירי אור ולא ניתן היה לראות אותו בכלל.
סע' 9(א)לפקודת הנזיקין קובע: "לא תוגש תובענה נגד אדם על עוולה שעשה אותה בטרם מלאו לו שתים-עשרה שנים" מסקירת הפסיקה עולה כי אחריותו של קטין הוכרה בעת בדיקת קיומו של אשם תורם בתביעות נזיקיות שהוגשו ע"י ומטעם הקטין בגין ניזקי גוף ואולם, תביעה עצמאית בגין עוולה שביצע הקטין – לא מצאתי שנתקבלה.
די באמור בכדי להביא לדחיית התביעה אך אציין כי גם לאחר ששמעתי את העדים, התרשמתי ממהימנותם, לא הצלחתי להגיע למסקנה חד משמעית באשר לנסיבות קרות התאונה ולכן, גם כאן הגעתי למסקנה, מקום שהמאזניים שקולות, כי התובעת לא עמדה בנטל ההוכחה הדרוש וכי דין התביעה להדחות גם מטעם זה. לאור האמור, ולאחר שבחנתי ושקללתי הטענות המשפטיות, כמו גם הטענות העובדתיות- הראיות והעדויות, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה להדחות.
...
לעומת זאת עדותן של העדים מטעם הקטין נמצאה מהימנה ולא נסתרה ולפיכך יש לדחות את התביעה ולחייב בהוצאות.
דיון והכרעה דין התביעה להידחות.
די באמור בכדי להביא לדחיית התביעה אך אציין כי גם לאחר ששמעתי את העדים, התרשמתי ממהימנותם, לא הצלחתי להגיע למסקנה חד משמעית באשר לנסיבות קרות התאונה ולכן, גם כאן הגעתי למסקנה, מקום שהמאזניים שקולות, כי התובעת לא עמדה בנטל ההוכחה הדרוש וכי דין התביעה להידחות גם מטעם זה. לאור האמור, ולאחר שבחנתי ושקללתי הטענות המשפטיות, כמו גם הטענות העובדתיות- הראיות והעדויות, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במאמר מוסגר אציין שאף לו היתה התאונה מתרחשת במהלך רכיבה על אופנוע, לא היה בכך כדי לשלול את זכות התביעה של התובע כנגד העיריה על פי פקודת הנזיקין, שכן ככל הנראה לאופנוע לא היה ביטוח (עמ' 8 ש' 27 – 30), ולפיכך, התובע גם משולל אינטרס לשקר ולומר שהתאונה ארעה במהלך רכיבה על אופניים דוקא.
מאידך, בת.א. (נצ') 4028-02-09‏ מיכאל פאיירמן נ' קבוץ גלעד (8.2.16), נקבע אשם תורם בשיעור 20% לרוכב אופניים שנתקל בחוט תיל המתוח על הדרך, בעת שהיה מסונוור מהשמש, בנימוק "רוכב אופניים סביר המטייל במסלול טיולים ומסנוור על-ידי השמש, במהלך הטיול, היה נזהר יותר מהתובע". בת.א. (ת"א) 26790-05-12‏ שלמה דומבלסקי נ' עריית רמת גן (17.5.17) נקבע אשם תורם בשיעור 25% על רוכב אופניים שנסע על שולי כביש בין ערוני ללא פנס בשעת זריחה.
בגין התאונה הוגשה תביעה כנגד מבטחת הרכב, אולם טרם נקבעה נכות צמיתה בהליך שם. לפיכך, להלן פירוט ניזקי התובע, על פי ראשי הנזק השונים.
...
כיוון שאין ספק שהפרגמנט החופשי כמו גם הניתוח הם חלק ממחלת התובע, אשר בגינה נקבעה הנכות, ונקבע כי קיים קשר חלקי בינה לבין התאונה, אני סבורה שיש מקום להכיר גם בחלק מהוצאותיו של התובע בתקופה זו, ובחלק מהעזרה שקיבל מבני משפחתו, ובעיקר אביו.
לסיכום התובע נפגע בברכו כשרכב על אופניו במורד רחוב ברזני בשעת ערב, ואופניו נתקלו בתעלה שנחפרה לרוחב הכביש וכוסתה באופן בלתי מספק.
כן תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא: התביעה הוגשה בהתאם לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] בגין תאונה שאירעה לתובע בזמן רכיבה על אופניים (לא חשמליים).
הנתבעת 1, עריית תל אביב – יפו, הנה הבעלים ו/או המפעילה של מיזם השכרת האופניים העירוני 'תל אופן'.
...
ויודגש, אין בידי לקבל את הסברו של מר כהן בדבר הברגים המיוחדים וכיוצ"ב שכן ראשית התאונה התרחשה באופן המתואר על ידי התובע ושנית משום שבסרטון שהגיש התובע (מוצג ב'/1) נראה כי בזוגות אופניים אחרים מאלה בהם ארעה התאונה אותו מחזיק כנף ניתק מן הכנף וגורם לעצירת הגלגל (אם כי במשיכה מכוונת ולא במהלך הרכיבה).
בנסיבות אלו, נחה דעתי כי עזרה כזו היא עזרה מוכרת ע"י הדין בתור ברת פיצוי, אפילו לא הוציא בגינה הניזוק הוצאות, ואפילו הקרוב המסייע לו לא נפגע בהכנסתו שלו כתוצאה מהושטת הסיוע (ר' קציר בספרו בעמ' 820,ע"א 5774/95 שכטר נ' כץ (פורסם בנבו) 19.11.97 הנזכר שם בעמ' 829).
נוכח נכותו אני סבור כי יש לפסוק לתובע פיצוי מסוים בראש נזק זה גם לגבי העתיד.
אני מחייב את הנתבעות ביחד ולחוד לשלם לתובע את הסך של 480,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו