מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין תאונה במתקן ספורט בבית ספר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נתבעת 2, "תנועת בנות יעקב בתיה", הנה עמותה המהוה מסגרת חינוך משלימה לבנות חרדיות במערכת בתי הספר "בנות יעקב", במסגרתה יצאה התובעת ליום בילוי בפארק .
החבות וחלוקתה בחזית שבין הערייה לחב' שעשועים וספורט במישור הנזיקי- הערייה טוענת כי ככל שתיוחס לפתחה התרשלות כלשהיא בגין התאונה, הרי שיש להטילה במלואה לפתחה של שעשועים וספורט, שכן ביום התאונה ממש בדקה את תקינות הפארק ולא דווחה כי קיים מפגע כלשהוא.
אין חולק כי שעשועים וספורט היא החברה שבצעה את בדיקות התקינות החודשיות של מיתקני הפארק מטעם הערייה, וזאת מכוח הסכם מיום 25.3.2009 לבצוע פעולות התקנה ואחזקה שוטפת (ההסכם צורף לתיק בית המשפט ביום 23.4.18, (להלן: "ההסכם").
לאור כל המקובץ לעיל, ובשים לב לחבותה של הערייה כבעלת ומחזיקת המקרקעין בהצטרף לעובדה כי ביום הארוע בוצעה בדיקה פיזית של המתקנים מטעם חב' שעשועים אשר נמצאה כחסרה כפי שהוצג בהרחבה לעיל, מצאתי לנכון לקבוע כי מתוך 100% חלקה של הערייה בתביעה העיקרית, תישא שעשועים וספורט ב-70% וזאת בכל הנוגע לחלוקה במישור הנזיקי.
...
בפסקה 7 לפסק דינו של כב' השופט הנדל נאמר בזו הלשון: "...התנאי השלישי הנזכר בסעיף 41 עוסק ב"מקרה שגרם לנזק". במסגרתו נדרש בית המשפט לבחון האם האירוע הנזיקי מתיישב עם המסקנה שהנתבע התרשל יותר מאשר עם המסקנה שנקט זהירות סבירה.
כל ההודעות לצדדי ג' ו/או ד' שנשלחו בתובענה זו נדחות מניה וביה, למעט בחזית שבין העירייה לבין חב' שעשועים בע"מ (צד ג ' 1) כפי שצויין לעיל.
מכל האמור לעיל, מצאתי כי התובעת אינה זכאית לפיצוי בגין ראש נזק זה. פגיעה בכושר ההשתכרות לעתיד לרבות פנסיה התובעת טוענת בסיכומי כי יש לחשב את הפגיעה בכושר ההשתכרות על בסיס נכות תפקודית בשיעור 10%.
סוף דבר לאור כל המקובץ לעיל הריני מעריכה את נזקיה של התובעת בסכום כולל של 80,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצדדים: תביעה בגין ניזקי גוף שנגרמו לטענת התובעת, עקב שתי נפילות במהלך פעילות ספורטיבית ובהיותה תלמידה אצל הנתבע 1 (להלן: "בית הספר").
אולם גם אם אותו נער היה מעיד ומעדותו ניתן היה ללמוד על כוונת זדון מצדו, עדיין היה בכך כדי לנתק את הקשר הסיבתי בין הנזק להתנהלות המורים [השווה לע"א 44983-02-18 מדינת ישראל נ' ע' ר' (קטין) ואח' במסגרתו ביטל בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק דין של בימ"ש קמא שהטיל אחריות על מורה לחינוך גופני בגין תאונה אירעה תלמיד במהלך שיעור ספורט כיתתי תוך כדי משחק כדור, פסקה 31 לפסה"ד].
כך למשל, נקבע בע"א 145/80 ועקנין נ' המועצה המקומית בית שמש ואח', פ"ד לז(1) 113, 126 נקבע: "על כן, מי שמשתמש במיתקן ספורט - אם כמשתתף ואם כצופה - עשוי להפגע מסיכונים, הכרוכים בפעילות ספורטיבית. עד כמה שסיכונים אלה טבעיים הם ורגילים לאותה פעילות, אין בגינם אחריות. 'מי שלוקח חלק בספורט כזה, מקבל את הסכנות הטמונות בו, במידה שהן ברורות ונחוצות, בדיוק כמו סייף המקבל את הסיכון של דקירה ממתנגדו וצופה במשחק כדור המסתכן במגע עם הכדור'...". באופן דומה נקבע בע"פ 119/93 ג'ייסון לורנס נ' מדינת ישראל, פ"ד מח(4) 1: "...פעילות ספורט סטנדרטית היא אמנם פעילות העשויה להיות מסוכנת במידת מה. אולם זוהי פעילות אנושית המסיבה הנאה רבה למשתתפים בה והחברה רואה אותה ככלל בחיוב שכן היא משפרת את כושרם הגופני של המשתתפים בה, תורמת לגיבוש חברתי, ומעודדת תחרותיות בריאה והפניית אנרגיות גופניות לאפיקים חיוביים. ועל כן, איזון האינטרסים בין היתרונות הרבים שיש בפעילות זו, ובין החסרונות המועטים שנלווים לה, מוליד מסקנה שפעילות ספורט סטנדרטית הנה 'סיכון סביר', אדם שהולך לשחק כדורגל, צופה או צריך לצפות שהוא עלול, כתוצאה נלווית למשחק, להפצע בנפילה, בהתנגשות בשחקן אחר, במכת כדור וכולי". באשר למידת הפיקוח הרצויה של מורה נקבע: "....(ג) ראוי שהמורה יהיה בקירבת מקום, כדי שיוכל להתערב במידת הצורך בקטטה או בפעולה מסוכנת אחרת, או כדי שניתן יהיה להזעיקו על אתר; אך מובן, מאידך גיסא, כי המורה אינו יכול למנוע פעולת פתע או תגובה ספונטנית, שאינה צפויה מראש. במשחקי
משכך, הרי שלא היתקיימו כל תנאי סעיף 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], תשכ"ח-1968 (להלן: "הפקודה"), ולא הוכח כנדרש קיומו של קשר סיבתי בין היתנהגות המזיק לבין קרות הנזק לניזוק.
התאונה השנייה - דיון: כעולה מעדות התובעת, ביום 22.1.14 במסגרת אימון כדורעף שנערך באולם הספורט של בית הספר, ותוך כדי תנועה לצורך הגשת מכת פתיחה והטיית הגוף על רגל שמאל, קרסה הברך שמאלית תחת משקל גופה והיא נפלה ונחבלה, גם הפעם בברך השמאלית.
...
סיכומם של דברים ובהינתן כל האמור, הגעתי לכלל מסקנה כי גם ביחס לתאונה השנייה התובעת לא הרימה את הנטל ולא הוכיחה שאכן הנתבעים חבים כלפיה.
סוף דבר: התביעה על כל חלקיה נדחית.
משזוהי התוצאה אליה הגעתי הרי שגם אין לי צורך ההודעה לצד ג' נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בפתח תקווה ת"א 52729-07-13 מור נ' בית הספר מקיף ט' נאות אשלים ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת עדנה יוסף-קוזין תובעת שקד מור נתבעים 1.בית הספר מקיף ט' נאות אשלים 2.משרד החינוך - באמצעות פרקליטות מחוז מרכז 3.ענבל חברה לביטוח בע"מ 4.עריית ראשון לציון ב"כ התובעת – עו"ד איתן אדלשטיין ב"כ נתבעות 2-3 – עו"ד שמואל צור ב"כ נתבעת 4 – עו"ד אבי דויטש, עו"ד חגית ברכה פסק דין
מבוא עניינה של התביעה פיצויים בגין ניזקי גוף לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש] בגין ארוע מיום 23.02.10.
על פי חוות דעת המומחה מטעם התובעת, ד"ר להב עופר, בגין התאונה הנ"ל לתובעת נותרה נכות צמיתה בשיעור 30%.
העיריה, אחראית לתחזוקתו הכוללת לרבות מיתקני הספורט ובור הקפיצות לרוחק ולרבות מילוי החול בו. לדברי גב' טראובה, בכל שנה, טרם פתיחת שנת הלימודים, נערכת בדיקה על ידי ממונה בטיחות מטעם הערייה ורק אם בית הספר ומתקניו בטיחותיים לשימוש, ניתן אישור לפתיחת שנת הלימודים.
גב' מור אישרה, איפוא, במפורש ובאופן שאינו משתמע לשתי פנים, כי הכתוב בדו"ח התאונה תואם במדויק את שהיא מסרה למזכירת בית הספר וכי המזכירה כתבה בדיוק את תאור התאונה שגב' מור מסרה לה. לדברי גב' מור עצמה, ביום התאונה התובעת היתקשרה אליה לעבודתה וסיפרה לה שהייתה בשיעור ספורט, קפצה לארגז החול ובגלל שלא היה מספיק חול היא נפגעה בברך.
...
אשר על האמור, ותוך שאני מעדיפה את גרסתה של גב' רמי לתאונה, אני קובעת כי פציעתה של התובעת הייתה כתוצאה מנחיתה לא טובה לאחר ביצוע הקפיצה לרוחק.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובעת תשלם לכל אחת משתי קבוצות הנתבעים הוצאות משפט בסך של 12,500 ש"ח. המזכירות תמציא את פסק הדין לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

במכתב זה, אשר נבהיר כי הוצא בעקבות הגשת התביעה וכמענה לשאלות שהופנו לבית הספר מהמחלקה המשפטית של הקרן כשנתיים וחצי לאחר הארוע הנטען, מציינת מנהלת בית הספר כי לאחר הארוע הנטען לא נרשמו לחובת התובעת חיסורים חריגים וכי כשבועיים לאחריו היתקיים טיול שנתי לאילת בו השתתפת התובעת ללא כל מיגבלה, מה גם שלא דווח מפי התובעת או הוריה על מיגבלה רפואית כלשהיא המונעת או מגבילה השתתפותה בטיול.
לטענת העדה בסעיף 7 לתצהירה, מדובר: "באימונים אינטנסיביים מאד אשר דורשים מאמץ גופני רב מהרקדנים ואין ספק כי רקדן פצוע לא יכול לעמוד בנטל האימונים כזה ולכן תמוהות בעיני טענותיה של התובעת והקשר שהיא קושרת בין אותה מתיחה נטענת בירך לבין חבלה שבגינה נדרשה שנים לאר מכן לעבור ניתוח". לשון אחר, העדה מביעה תמיהה על הקשר הנטען בין אותה תלונה בנאלית בסמוך לסיום הלימודים ובחינות הבגרות, לבין הפציעה בלברום והניתוח שעברה בעקבותיו שנתיים לאחר מכן ובודאי שאינה מודה בתאונה שאירעה במסגרת בית הספר ככזו שגרמה לקרע בלברום, דהיינו, לא מודה בקשר הסיבתי בין המתיחה לבין הפציעה ואף לא מודה בחבות המיוחסת לבית הספר ולצוות המורים.
לכן, אין טעם לחזור ולהדרש מבראשית לשאלת חובת הזהירות של מעביד-עובד, רופא-חולה, מורה-תלמיד, נותן שירות-לקוח, בעלים ומחזיק במקרקעין וכיו"ב. במקרים מעין אלה, המהוים את מרבית תביעות הנזיקין המתינהלות בבתי המשפט, נתחיל בבחינת ההתרשלות, לאחר מכן בקשר הסיבתי, ובסוף הדרך נבחן אם קיימים שקולי מדיניות בגינם יש לשלול את החובה (מה שחריג כשלעצמו בסיטואציות הנמצאות בליבת דיני הנזיקין).
עניין זה הוזכר עוד בהילכת ועקנין שם נקבע: "חיי היום-יום מלאים סיכונים, אשר לעתים מתממשים וגורמים נזקים, מבלי שיוצרי הסיכונים יישאו באחריות בנזיקין. הטעם לכך הוא, שאותם סיכונים טבעיים ורגילים הם לפעילות האנוש המקובלת, ובגינם נקבע, כעניין של מדיניות משפטית, כי חובת זהירות קונקרטית אינה מתגבשת. סיכונים אלה סבירים הם, וחיי חברה מתוקנים לוקחים את קיומם בחשבון. על-כן, מי שמשתמש במיתקן ספורט - אם כמשתתף ואם כצופה - עשוי להפגע מסיכונים, הכרוכים בפעילות ספורטיבית. עד כמה שסיכונים אלה טבעיים הם ורגילים לאותה פעילות, אין בגינם אחריות" (שם, פסקה 8 לפסה"ד).
בכל הנוגע לשאלת הפיקוח וחובת ההשגחה של הצוות החינוכי לרבות עצם יכולת המניעה של ארוע פיתאומי ובלתי צפוי במסגרת בית הספר, יפים הדברים שנקבעו בע"א 715/79 ****י נ' אורט פ"ד לה(2)(764): " מובן...כי המורה אינו יכול למנוע פעולת פתע או תגובה ספונטנית, שאינה צפויה מראש". בהמשך נקבע: "כאשר נבחנה שאלת הפיקוח והשפעתה על אירועו של נזק, נבחן נושא זה בשני שלבים: ראשית, נשאלת השאלה, אם היה פקוח נאות, וכאשר התשובה שלילית, אם יש ליחס את הנזק שניגרם להעדרו של הפיקוח". התובעת בעצמה מאשרת כי מדובר בפציעת ספורט אופיינית ושכיחה אצל רקדנים.
...
סוף דבר כאמור לעיל, חרף הקשיים הבלתי מבוטלים עליהם הצבענו לעיל, התרשמתי כי התובעת עמדה בנטל הראייתי הנדרש להוכיח את עצם קרות האירוע הנטען ואת הקשר הסיבתי רפואי בינו לבין אבחון הקרע בלברום אשר הותיר 10% נכות.
עם זאת, אינני מקבלת את הטענה לקיומה של התרשלות מצד הנתבעת או הפרת חובת זהירות כלשהי.
במצב דברים זה, המסקנה המתבקשת היא כי דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות התובע בכתב תשובתו בכתב תשובתו טען התובע כי תחזוקת בית ספר, בה נושאת עריית כפר סבא, הנה פרי הסכם שבינה לבין המדינה, אשר מימנה את עלויות בניית מבני בית הספר, אך אין לכך דבר לעניין רשלנותה של הנתבעת ומחדליה בתובענה זו. הנתבעת היא המחזיק במקרקעי בית הספר ולפיכך נושאת באחריות בכל הנעשה בתחומיו בין השעות 07:00-16:00, לרבות פעילות תלמידים במיגרש הספורט בשעות אסורות 14:00-16:00.
(הרחבה לעניין זה ראה בועז שנור, תביעות נזיקין סביבתיות (2011) (להלן: "שנור") עמ' 201).
במסגרת סיכומיו הוסיף התובע וטען כי על פי תנאיו של חוזר המנכ"ל, קיום חוגי ספורט במתקני בית הספר בכלל ובשעות הלימודים בפרט, מותנה בידיעה ובאשור של מנהלת בית הספר.
כאשר הנתבע עצמו מיתנהג היתנהגות אקטיבית אשר גורמת למיטרד, הוא אחראי בנזיקין בגין המיטרד.
בית המשפט מציין כי טרם פתיחת שנת הלימודים נערכה ביקורת בבית הספר, ונתגלה למשרד החינוך ליקוי בטיחותי, אשר ניתן היה לצפות כי אי תקונו עלול לגרום להתרחשותה של תאונה.
...
יחד עם זאת, סבורני כי רמת אחריותה של הנתבעת מצויה על הצד הנמוך.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 4000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו