מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין רשלנות שמאי בתיקון רכב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

השמאי העריך את תיקון עלות הנזקים שנגרמו לרכב התובעת בסכום של 15,805 ₪.
בגישה זו הושם דגש על הוראות סעיף 64 לפקודת הנזיקין, והזיקה בינן לבין הטלת אחריות על "אדם", להבדיל מגוף דומם (תא"מ (ראשל"צ) 59266-03-14‏ ‏אלבר ציי רכב (ר.צ.) בע"מ נ' סעדיה פז (9.6.2016) והאסמכתאות המופיעות שם: תא"מ (ת"א) 53792-01-14 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' כלל חברה לביטוח בע"מ (17.11.2014); ת"א (שלום ת"א) 93291/00 ביטוח חקלאי אגודה שיתופית מרכזית בע"מ נ' מכלוף בלוואה (7.2.2002), סעיפים 2-3 לפסק הדין; ת"א 61833-03-15 מנורה מבטחים ביטוח בע"מ נ' ביטוח חקלאי - אגודה שיתופית מרכזית בע"מ (20.12.2015).
גישה זו אינה מייתרת את הצורך בעריכת פוליסה לנגרר, שכן ייתכנו מקרים בהם ניתן לייחס את האשם לארוע התאונה לנגרר, כגון מקום בו: "נגרר שהוצב במקום, באופן המהוה רשלנות (כביש שאין בו תאורה וללא שלוט או מחזירי אור) ורכב אחר היתנגש בו; נגרר שמעצוריו לא היו תקינים, והוא ניתק ממקומו ופגע ברכוש אחר, ועוד" (סעיף 5 לפסק הדין בתא"מ 93291/00).
סופו של דבר אשר על כן, ישלמו הנתבע 1 והנתבעת 3 לתובעת נזקיה כדלקמן: פיצוי בגין נזק (כולל שכר טירחת שמאי) משוערך למועד הגשת התביעה – 15,376 ₪; הוצאות התובעת – מחצית ראשונה של אגרת בית המשפט בסך 379 ₪ ושכר בטלת העדה מטעם התובעת בסך 400 ₪; ג. שכר טירחת עו"ד בסך 2,000 ₪.
...
משכך, גרסת הנתבע באשר לאופן אירוע התאונה אינה אלא השערה או מסקנה.
משכך, אני קובעת כי הנתבע 1 והנתבעת 3 חבות בפיצוי התובעת בגין נזקיה, ביחד ולחוד.
סופו של דבר אשר על כן, ישלמו הנתבע 1 והנתבעת 3 לתובעת נזקיה כדלקמן: פיצוי בגין נזק (כולל שכר טרחת שמאי) משוערך למועד הגשת התביעה – 15,376 ₪; הוצאות התובעת – מחצית ראשונה של אגרת בית המשפט בסך 379 ₪ ושכר בטלת העדה מטעם התובעת בסך 400 ₪; ג. שכר טרחת עו"ד בסך 2,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

חלק שני: ת"א 20804-08-15 כתבי הטענות חודש לאחר שהתובע הגיש את תביעת הנזיקין נגד התאגיד, הגישו התובע ואימו (להלן: התובעת) נגד התאגיד תביעה נוספת בגין רשלנות.
כך, למשל, דחו בתי משפט תביעות לפצוי בגובה השמאות כאשר הוכח שהרכב תוקן אולם התובע נימנע מלצרף אסמכתות לעלות התיקון.
...
כמו-כן הנני מחייב את התובעת בת"א 52772-07-15 לשלם לנתבעת את הסכומים הבאים: (1) אגרת הודעה לצד שלישי, בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד תשלומה על-ידי הנתבעת; (2) שכר-טרחת עורך-דין בסך כולל של 14,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד כחוק החל מהיום.
בנוסף, הנני מחייב את התובעת בת"א 52772-07-15 לשלם לצד השלישי שכר-טרחת עורך-דין בסך כולל של 14,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד כחוק החל מהיום.
כמו-כן, הנני מחייב את התובעים בת"א 20804-08-15, ביחד ולחוד, לשלם לנתבעת שכר-טרחת עורך-דין בסך כולל של 3,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד כחוק החל מהיום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה כספית-נזיקית, שעניינה טפול לקוי לכאורה ברכב של התובע מסוג פורד, במוסך של הנתבעת (להלן: "הנתבעת" או "המוסך").
שנית, ואף שבית משפט זה לא כפוף לסדרי דין ודיני הראיות שבדיון האזרחי (סעיף 62 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984; טל חבקין ויגאל נמרודי התביעה הקטנה 319 (2017)), הרי שטענות התובע בכל הנוגע לאופי התיקון ברכבו במוסך הנתבעת, לאיכות הטיפול שניתן לרכב, לחסרים הנטענים, ואף להשלמות שנדרשו לטענת התובע במוסך נוסף, עד כדי החלפת מנוע בשל רשלנות נטענת של הנתבעת – הן כולן, באופן מובהק, טענות במומחיות.
זאת ועוד, התובע לא הגיש חוות דעת שמאית אשר תצביע על ירידת הערך הנטענת ברכב התובע כתוצאה מטיפול זה, ואף לא הגיש כל ראיה אחרת אשר תצביע על מחיר מכירת הרכב בהשוואה למחיר הרכב ללא הטיפול הרשלני הנטען.
...
אוסיף על כל האמור לעיל, כי עדות העד מטעם הנתבעת, הותירה עלי רושם אמין.
סוף דבר: נוכח האמור, אני מורה על דחיית התביעה.
התובע ישלם לנתבעת, בגין הוצאותיה שבניהול הגנתה בתביעה זו, סכום של 600 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

משנדחתה התביעה שהגיש המבקש נגד נהג רכב צד ג' ומבטחת רכבו, היה על המבקש להפעיל את פוליסת הביטוח שלו, או לשלם עצמאית את סכום התיקון.
בהסכם שצרף המבקש להתנגדות, נושא כותרת "הסכם דברים" צוין, מפורשות, כי במידה ובסופו של דבר יסתבר כי לפוגע אין ביטוח מקיף או צד ג' לכסוי עלות הנזק התאונתי, כי אז מתחייב המבקש לחזור לפוליסה שלו לכסוי תיקון התאונה או לשלם עצמאית את תיקון הנזק ושכ"ט השמאי.
תמצית טענות הצדדים התובע טוען, כי ההליך דנן עניינו בתביעה נזיקית, בגין הנזקים שנגרמו לתובע בעקבות התרשלותה של הנתבעת בהעברת חומר התביעה לסוכן הביטוח שלו, כאשר כפועל יוצא של האמור התביעה היתיישנה.
...
מפאת חשיבות הדברים, יובאו להלן נימוקי ההחלטה מיום 28.10.21 במלואם: "לאחר שעיינתי בחומר המצוי בפני, התרשמתי מחקירת המבקש ושקלתי את טענות הצדדים, מוצאת אני לנכון לדחות את ההתנגדות.
בהסכם שצירף המבקש להתנגדות, נושא כותרת "הסכם דברים" צוין, מפורשות, כי במידה ובסופו של דבר יסתבר כי לפוגע אין ביטוח מקיף או צד ג' לכיסוי עלות הנזק התאונתי, כי אז מתחייב המבקש לחזור לפוליסה שלו לכיסוי תיקון התאונה או לשלם עצמאית את תיקון הנזק ושכ"ט השמאי.
סוף דבר לאור כל האמור, אני מורה על דחיית תביעת התובע על הסף.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפי הערכת ובדיקת שמאי הרכיב היחיד שניפגע הוא הטמבון שהוחלף ע"י הנתבעת.
לטענת התובע, בשל כך שפקק אטם הרדיאטור לא היה סגור בשל רשלנות הנתבעת ועל כן יצאו המים, ובשל כך נגרם נזק של ממש לרכב.
שנית, התובע העיד ביום 1/2/23: "כשניגשתי למוסך פח וצבע עקב תאונת דרכים, ובשל מכה בטמבון, הופניתי על ידי חברת הביטוח לשם, השארתי את הרכב למספר ימים, אמרו לי שהרכב תוקן, הגעתי למוסך, אמרו לי תרד למטה תראה שהכל בסדר, ירדתי ובדקתי את הטמבון, ראיתי שהחליפו את הטמבון ואת איזור המכה, הכל בסדר, חתמתי ונסעתי על מיסמך שאני מאשר שהחליפו את הטמבון והלכתי.
יפים לעניין זה דברי הפסיקה בדנ"א 4693/05 בי"ח כרמל-חיפה נ' עדן מלול, סד(1) 533 (2010)‏‏ נקבע כי "נקודת המוצא המוסכמת על הכול היא שהדרך הרגילה להוכחת תביעה בנזיקין היא הוכחת יסודות העוולה כולם – חובת זהירות, התרשלות, קשר סיבתי ונזק – על-פי מאזן ההסתברויות." במובן זה פועלים דיני הנזיקין על-פי סטאנדרט ההוכחה המקובל במשפט האזרחי ככלל.
...
לא זו אף זו, העד מטעם התובע הציג בפני ביהמ"ש מספר אפשרויות שייתכן ואחת מהן גרמה לנזק לרכב, כדלקמן: "האבחנה  היא רכב נסע ללא נוזל קירור.  כתוצאה ממה אני לא יכול לדעת.  יכול להיות מאוורר לא תקין, תרמוסטט  תפוס, יכול  להיות  שלא היה נוזל קירור,  מכסה שלא אוטם בצורה לא טובה.  רכב ששכחו למלא לו מים." יוצא אפוא שגם לגישת העד מטעם התובע ישנן מגוון אפשרויות ולאו דווקא האפשרות של מחדל של עובדי הנתבעת בהשארת מכסה מילוי המים כאשר הוא פתוח.
כמו כן אני מקבל את דברי הבעלים של הנתבעת, לפיהם: "בזמן שבוצע טיפול במכונית התובע, המוסך  עבר תהליך שיפוץ. באותו זמן המצלמות לא היו מותקנות.  גם אם כן,  זה לא היה עוזר לתובע בכלום. כי המצלמות על פי דרישות חברת הביטוח מכוונות לכניסות והם לא מכוונות לעמדות העבודה כדי 'לרגל ולצפות' בפעילות הפועלים של המוסך.  לכן גם אם  היו מצלמות זה לא היה עוזר לתובע." כל ההדגשות בציטוטים של הח.מ. לאור האמור לעיל הגעתי לכלל מסקנה שהתובע לא עמד בנטל הבאת הראיות ובנטל השכנוע.
סוף דבר: לאחר שהבאתי בחשבון את טענותיהם של הצדדים האחד כנגד השני ושקלתי את מלוא המידע שבפני ביהמ"ש, אני פוסק כי דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו