כב' הש' הדר: למי? למי נתת את זוכרת?
העדה, גב' צ'צ'יק: כן, ישבתי מול פקידה שאמרה לי, שניה אני קוראת למנהל, המנהל של הבנק חתם לי ואישר שהוא קיבל את הצוו עיקול"
העד מטעם הנתבעת אישר בחקירתו בעמוד 23 שורה 6 כי העיקול נרשם בספרי הבנק:
"עו"ד סגל: אני מפנה אותך, לפני שאני אפנה אותך, הבנק, בספרים שלו, שאתה עברת על הפעולות מחשב, רשום שם צו עיקול או לא רשום שם צו עיקול? שניתן על ידי כבוד בית הדין הרבני.
ביהמ"ש דוחה טענה זו וקובע כי הוא מוסמך לידון בתביעה נזיקית בגין טענה כי התרשלות בנק למלא אחר צו עיקול גרמה לנזק.
מעדות נציג הנתבעת בעמוד 18 שורה 38 עלה שגם בעיניין זה אין לנתבעת עד המכיר העובדות מידיעה אישית:
"במידה ואני רואה את (עובד הבנק שהסיר העיקול – ע.ה.) כמטפל בעיניין, מן הסתם הוא החזיק את הניירות האלה, הוא לא עשה את זה לבד,"
וראו בעמוד 21 שורה 17
"כב' הש' הדר: לא, לא צורף, רגע, רגע, אז בוא, רגע, אני לא יודע מה השאלה של בא כוח התובעת אבל לי יש שאלה אחרת, האם בתצהירך צורף המסמך שאתה איתרת בהתראת המשימות שלפיו בעקבות החלטה של בית הדין הרבני על סגירת תיקים בוטלו העיקולים?
...
"
וראו בעמוד 30 שורה 8
"העד, מר קצוטי: ככל הידוע לי אדוני, זה שביקשנו העתק כי לא מצאנו וביקשנו העתק. עיריית ירושלים העבירו לנו פעם נוספת, זה לא אומר שזה לא אותו מסמך, פשוט הם שלחו העתק, העתק הם שולחים בתאריך שהם מוציאים אותו ולכן אתה רואה את ההבדלים האלה, זה למיטב בדיקתי אדוני, כמו שאמרתי הכל,
כב' הש' הדר: אז מה אתה אומר?
העד, מר קצוטי: שהמועד של ההסרה למעשה, מאחר והוא ישן ולא מצאנו את אותו מסמך של מועד ההסרה פנו לעיריית ירושלים וביקשו העתק דאז, אז, הוא אז, שהעבירו העתק של הדבר הזה והם שלחו.
סוף דבר
ביהמ"ש מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת כלהלן:
81.1 הסך של 563,727 ₪, סכום אשר יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק, ממועד הגשת כתב התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.