חב חשמל לא ביצעה כל עבודות במקום, בשום שלב היא עצמה לא הניחה כל חמרים בחניה ולא החנתה בה רכבים, אלא חב' תדהר, שהיתה בשנת 98' קבלן החפירות המבצע השנתי של חברת חשמל במחוז ירושלים, ביצעה מטם חב' חשמל עבודות חפירת תעלות, לצורך הנחת כבלי חשמל, לאורך המדרכה ברח' עוזיאל בין החדשים ינואר-פברואר 98', מכוח חוזה מיום 13.10.97 (נספח א לכתב ההגנה), לפיו הקבלן מבצע העבודות הינו קבלן עצמאי, ולא עובד החברה או שלוחה.
הגם שלסעיף זה קיימים חריגים, הם אינם מתקיימים במקרה דנן, שכן חברת החשמל לא התרשלה בבחירת הקבלן כבעל נסיון, כישורים וידע מתאימים לביצוע העבודות, והיא לא הרשתה או אישררה את הפגיעה והנזק שנגרמו ולא היתה אחראית לעשייתם (כמפורט בסעיף 4 לכתב ההגנה).
בעדותו הוא ייחס את נזק הקיר, לפגיעה במעקה האבן של מיגרש החניה, שנגרמה לטענת שילוני ובלומרט ע"י משאית.
מול חוו"ד מר בלומרט מטעם התובע, שהוא בעל עניין הנוגע בדבר, עומדות 4 חוו"ד המהנדסים ברגמן, קול, וולקוב ובנואליד, (מטעם הנתבעות), שקבעו כי הקיר קרס בשל בנייה לקויה וההזנחת תחזוקתו מצד התובע, ומשקלן המצטבר עולה על חוו"ד התובע בממצאיהן ובמסקנותיהן.
בנוסף, התובע לא הוכיח כי מתקיים אחד מ-5 תנאי סעיף 15 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] המחיל על בעל החוזה (קרי, חב' חשמל) חבות, רק בהתקיים אחד מ-5 התנאים:
"15. חבותו של בעל חוזה לענין פקודה זו, העושה חוזה עם אדם אחר, שאיננו עובדו או שלוחו, על מנת שיעשה למענו מעשה פלוני, לא יהא חב על עוולה שתצמח תוך כדי עשיית אותו מעשה; הוראה זו לא תחול באחת מאלה:
" כלומר מזמין המתקשר בחוזה עם קבלן עצמאי, אינו אחראי לעוולת הקבלן העצמאי מטעמו, הנעשית תוך כדי ביצוע העבודה שהוטלה עליו ע"י המזמין/המעסיק למעט במקרה שמתקיים אחד מ-5 החריגים הנ"ל. ואולם מלבד הטענה בעלמא, לפיה חב' החשמל לא פיקחה כראוי על ביצוע העבודות (ראה סעיף 8ב לכתב התביעה), שאינה אחד מהתנאים, התובע לא הרים את הנטל להראות ולהוכיח עילת תביעה נגד חב' החשמל ולא הצביע על חלותו של אחד התנאים בסעיף 15 לפקודה.
...
מבדיקת חלקי הקיר שנפל, ניתן לקבוע את הממצעים הבאים:
עובי הקיר כ-20 ס"מ.
אין זיון בקיר (בחלקים שהתמוטטו-ראה תמונה מס' 8) המסקנה הינה חד משמעית.
בנסיבות אלה, מאחר והתובע לא הרים את נטל הראיה, הן בשאלת החבות והן בשאלת פירוט מהות וסוגי התיקונים הנדרשים, אני דוחה את התביעה גם כנגד חב' תדהר.
בנסיבות המקרה, לאור כל האמור לעיל, אין מקום לפיצול סעדים, ולא לחיוב מי מהנתבעות לשפות את התובע בגין כל קנס שיושת עליו במסגרת ההליך הפלילי עפ"י חוק העזר ירושלים (מבנים מסוכנים), שהוגש נגדו בבימ"ש לעניינים מקומיים בירושלים.