שלוש שנים לערך, לאחר הגשת התביעה, פתחו התובעים תיק הוצאה לפועל לפינוי הנתבעת, על בסיס פסק דין שניתן 18 שנים קודם לכן ע"י כב' השופט מילנוב, ובהתעלם מכל יתר ההליכים המשפטיים שהתקיימו מאוחר לו.
הנתבעת ביקשה ממני עיכוב הליכי הוצאה לפועל עד לסיום ההליך הנוכחי, סברתי שעליה להגיש תביעה נפרדת לפסק דין הצהרתי בענין נפקותו המעשית של פסק דינו של כב' השופט מילנוב, וכך עשתה (החלטתי מיום 9.9.21, ות.א. 38604-10-21).
דיון והכרעה
מה בין עילת תביעה נמשכת לבין הפרת חוזה
ככל שמדובר בהסגת גבול, הרי שזו עילת תביעה חוזית ונזיקית, שמתחדשת כל זמן שהסגת הגבול נותרה בעינה.
איש מהתובעים אינו מתגורר בבנין, והטענה המופיעה בכתב התביעה, לפיה הפסידו דמי שכירות בהשכרת דירה נוספת וחנות בשל סגירת החצר נזנחה ולא הוכחה.
בנוסף, משסוגיית מעמדה של הנתבעת נדונה באופן מפורש בפסק דין מאוחר של כב' השופט רובין, הרי שפסק הדין השני שהוא חלוט אף הוא, הוא זה שרלוונטי, ולא אמרה אגבית, בלתי מחייבת, שלא הוותה חלק מהסוגיות שבמחלוקת שנידונו בפסק דינו של כב' השופט מילנוב.
...
סוף דבר
אני דוחה את תביעת התובעים ומקבלת את תביעת הנתבעת, הנתבעת לא הפרה את חוזה השכירות ולא קמה עילת פינוי נגדה.
פסק דינו של כב' השופט מילנוב לא התיימר להכריע בזכויותיה העתידיות של הנתבעת אם תתגרש, ולכן הוא אינו יוצר עילת פינוי עתידית, ואינו מאפשר פינויה על סמך פסק דין זה. בכל מקרה, המצב המשפטי העדכני כפי שנקבע בפסק דינו של כב' השופט י.רובין הוא זה שמקבע את זכויות הצדדים, ולפיו לנתבעת זכות לדיירות מוגנת בדמי מפתח על כל המושכר ולכן התביעה לתשלום דמי שכירות בגין מחצית הנכס נדחית.
אני מורה לתובעים לסגור את תיק ההוצאה לפועל שפתחו נגד הנתבעת.