הוא רכב במסלול מיועד לרכיבת אופניים ואז (בעמ' 9, 11 לפר'):
"עליתי על כסוי מתכת.... מדובר בכיסוי מתכת שהוא מכסה את הצנורות שעוברים על השביל, רואים אותו. הנפילה היתה על המדרך.. עליתי על הבמפר ונפלתי.".
לדברי התובע רכב במהירות סבירה ולא הייתה לו אפשרות להתכונן מבעוד מועד לקיומו של המדרך שכן גם בתאורת יום היה מסווה לא כל שכן בלילה.
בע"א 2061/90, אילנה מרצ'לי נ' מדינת ישראל, משרד החינוך והתרבות ואח', פ"ד מז(1) 802 (1993), 808 חוזר בית המשפט העליון על שנקבע לא אחת כי:
"חובת זהירות "מושגית" היא נגזרת ממדיניות משפטית, ועיקרה קביעת הקף החובה בנזיקין בסוגי אירועים אלה ואחרים: "משמעותה היא איתור הערכים והאינטרסים הנאבקים על הבכורה, מתן משקולות לערכים ולאינטרסים אלה, ושקילתם במאזניים של צורכי החברה. בסוגיות שונות הערכים והאינטרסים הרלוונטיים הם שונים, ומשקלם היחסי שונה...".
במסגרת דיון זה כאמור יש לבחון את חובת הצפיות.
לאחר שהתובע חזר ושנה בתביעתו ובחקירתו כי המקום היה חשוך וללא תאורה לא עלתה הטענה מחדש בסיכומי בא כוחו הואיל והתובע הודה בחקירתו כי עמודי התאורה במקום פעלו לרבות זה הסמוך למדרך.
אין המקרה שלפני דומה לנסיבות פסה"ד שצוטט ע"י ב"כ התובע (ת.א.(הרצ) (116/02) שכן מדובר ברוכב אופניים מקצועי, עטור שבחים, בקיא ברכיבת יום ולילה וכי טרם מעבר על המדרך היה ער למעברם האחר של רוכבים אחרים ובחר בדרך הידועה רק לו, שתוצאתה בפגיעתו.
...
לסיכום
לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן:
א. התביעה נדחית.
ב. ההודעות לצד ג' נדחות.
לנוכח כל האמור אינני עושה צו להוצאות.