במסגרת ההסדר, התחייבה הנתבעת כי בקבלת ההחלטות בדבר ביצוע השקעות במערכת הביוב היא תקדם ביצוע עבודות אשר יצמצמו סיכון לארוע של זהום ים על פני עבודות אחרות, כך שקוי ביוב, תחנות שאיבה והמכון לטיהור שפכים הסמוכים לקו הים יקבלו עדיפות וקדימות ביחס לעבודות אחרות.
במאמריו "פראקטיקה מעשית של צדק סביבתי", מעשי משפט א 179 (2008), ביטא עמית ברכה תפיסה זו:
"נושא הגנת הסביבה צובר בשנים האחרונות תאוצה בישראל, רבות בזכות הרתמותם הראויה לשבח של ארגונים וגופים צבוריים הפועלים בתחום זה. בשנים האחרונות חלו בקרב העוסקים במלאכה מהפך פרדיגמטי ושינויי תפיסה, ובד בבד עימם התפתחה ההכרה בכך שפעילות למען ההגנה על הסביבה היא, ללא כחל וסרק, גם פעילות למען זכויות אדם. בתוך כך אנו עדים לפעילות אינטנסיבית למען ההכרה הנורמאטיבית בזכות לסביבה נאותה כזכות יסוד חוקתית, על-חוקתית. המהפך הפרדיגמטי התבטא בין היתר בהבנה שאין אנו מציבים עוד את ערך ההגנה על הטבע, החי והצומח כערך עצמאי ומנותק מזכויות אדם; כיום, יותר מתמיד, אנו יוצרים סימביוזה בין הצורך להגן על הסביבה הפיזית מפני פגעי האדם לבין הצורך לאפשר לאדם לעשות שימוש מושכל במשאבי הסביבה, כך שהדור הנוכחי והדורות הבאים יוכלו להנות מאיכות חיים נאותה."
בעז שנור, תביעות נזיקין סביבתיות (2011, להלן: שנור, תביעות נזיקין סביבתיות), עומד על כך שמאז תחילת המאה העשרים ואחת ניתן להצביע על שלוש מגמות מרכזיות בהתפתחות דיני הסביבה בישראל; מגמה אחת היא מגמה של יצירת רשויות סביבתיות בעלות סמכויות רחבות אשר אמורות לטפל בבעיות סביבתיות בצורה כוללנית.
בת"צ (חי') 11781-05-09 עיזבון המנוחה חנה להט ז"ל נ' כרמל כימיקלים בע"מ (פסק דינו של כב' השופט י' גריל, ניתן ביום 4.3.12), נדונה תובענה ייצוגית של תושבי עתלית המתגוררים בסמוך למפעל הנתבעת, המייצר חומרים פלאסטיים, שרפים ודבקים, בגין נזקים הנגרמים מפליטת פורמלדהיד מהמפעל היוצר מפגעי ריח וסיכון בריאותי.
הסדר הפשרה מגבש, עם אישורו בידי בית המשפט, ויתור וסלוק מצד הקבוצה כלפי הנתבעת בגין הפרשה המתוארת בבקשת האישור ובתובענה, לרבות, אך לא רק, כל עילות התביעה, הטענות המפורטות והנזקים הנטענים כתוצאה מהשפכים שהוזרמו לים ביום 8.3.13, או בסמוך לכך, אשר מנעו מחברי הקבוצה לטייל, להתאמן ולנפוש או לבצע פעולות אחרות בים או בחופי הים של העיר הרצליה.
...
נראה, אפוא, כי בנסיבות המקרה נכון יהיה לפעול בדרך שתוביל לסיום ההליך כבר בשלב זה.
סוף דבר
הסדר הפשרה המונח לפני הינו ראוי, הוגן וסביר בהתחשב בעניינם של חברי הקבוצה.
לאור כל האמור לעיל, אני מאשרת את הסדר הפשרה ונותנת לו תוקף של פסק דין.
אני מורה על פרסום ההודעה השנייה לפי סעיף 25(א)(4) לחוק תובענות ייצוגיות.