מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין נפילה בשל שער שנפל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מבוא לפניי תביעה נזיקית העוסקת באחריות המעסיקה לניזקי התובע שנגרמו בעקבות נפילה מסולם בעת שעבד בשרותה.
בדווח למוסד לביטוח לאומי נרשם : "נפלתי מסולם אחורה יחד איתו מגובה של בין 2-2.5 מ'". בדווח ל"טרם" (נספח ד') נרשם: "נפל מסולם בגובה 1.5-2 מ' בעבודה, כשרגל נתקלה בחוט חשמל, סולם התנודד וכך נפל אחורה ועל צד ימין של פלג גופו העליון". בשעות הלילה חזר התובע למוקד קופת חולים בשל כאבים והופנה לבית החולים שערי צדק.
...
הוצאה נוספת שנטען לגביה הוא שכר טרחת עורכי דינו אשר ייצגו אותו בהליכים מול הביטוח הלאומי בסך של כ- 26,000 ₪, שהם על פי הסכם שכר הטרחה שנחתם עמו מהווים 17.5% מסכום התגמולים ב"כ התובע הפנתה לת.א (ים) 6698-02-12 ווקנין ואח' נ' בידודי מיבנד בע"מ (20.12.16) שם במקרה דומה פסקה כב' הש' מירית פורר החזר חלקי של שכר הטרחה, אף כי נאמר שבין אם היתה מוגשת התביעה למל"ל ובין אם לאו, הנתבע היה מחויב באותו סכום (לאחר ניכוי רעיוני), וכי ממילא אינו יכול להסתמך על קביעת המל"ל (בניגוד לפיצוי לפי חוק הפלת"ד), כך שאיני רואה את הקשר הסיבתי בין הסכום ששולם (ולא הוכח בחשבונית מס) לבין מחדלי הנתבעת, לפיכך איני נעתרת לדרישה זו. סיכום הנזקים נזקי התובע כפי שפורטו לעיל הם כדלקמן: הפסד שכר לעבר 46,150 ₪.
הוסף לכך את העובדה שטענה זו כלל לא נטענה ותגיע למסקנה כי במקרה זה אין מקום להפחית מהפיצוי המגיע לתובע כדי שיעור רשלנותו התורמת, ככל שהיתה כזו.
לסיכום אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 168,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

יצוין שבסיפת פסק הדין בעיניין שומרה (סעיף 12) קבעה כב' השופטת וסרקרוג, כי "קבלת התביעה על ידי בית משפט קמא יש בה כדי להטיל על המועצה חבות כימעט מוחלטת לכל נזק עקב נפילת עץ, ולשחרר את המשיבה מחובת ההוכחה המוטלת עליה מעצם מעמדה כתובע, כל זאת על אף שמדובר בעילת רשלנות". עוד נקבע בעיניין שומרה, שאין להחיל בסוגיה את הכללים בדבר שינוי נטל הראיה כנקבע בסעיפים 38 ו-41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] ועל כן נטל ההוכחה מוטל, מתחילתו ועד סופו, על התובע.
התובע משער כי הענף נפל עקב גיזום לקוי.
...
המסקנה המתבקשת מן האמור שדי היה בטעם זה כדי שבית משפט השלום ידחה את התביעה".
בע"א (ת"א) 57334-06-18 עיריית רמת השרון נ' סלעי (2.1.19) סיכם כב' השופט ד' חסדאי את פסק דינו וקבע , כי: "לא למותר לציין כי הלכה היא, כי לא די באמפתיה שמעורר הניזוק או באנטגוניזם שמעורר המזיק על מנת להקים חבות נזיקית. גם עצם היווצרות הנזק אינה בבחינת יסוד מספיק להתקיימותה של עוולת הרשלנות שהרי "טרם הגענו בגדרי פקודת הנזיקין [נוסח חדש] לאחריות (מוחלטת) של אדם בגין כל סיכון שהוא יוצר...דיני הנזיקין מציבים מערכת של דרישות, המשקפות שיקולי מדיניות, ואשר רק בהתקיימן יחוב המזיק בפיצוי נזקי הניזוק. באופן זה מכונן הדין איזון עדין בין פעולות הנושאות באחריות נזיקית לפעולות שאינן נושאות בה, ואיזון זה, הוא המאפשר פעילות כלכלית וחברתית תקינה וסבירה בעולם רווי סיכונים". אני סבור שמסקנה זו תקפה אף בענייננו.
סוף דבר- התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טוענת הנתבעת כי יש להשית על התובע אשם עד כדי הסרת אחריות מהנתבעת או לחילופין להשית עליו אשם תורם באופן משמעותי משום שהתובע עשה מעשה פיתאומי, על דעת עצמו ולפני שמנהל התחזוקה הספיק לענות הוא כבר הושיט את ידו לבמה, ולטענתה התובע נפל משום שצעד לאחור ולא הביט לאן הלך, ולא מבמת ההרמה.
משעיינתי בעדויות ושקלתי את טענות הצדדים אני סבור כי גם אם קשה להכריע האם התובע התבקש לסייע למנהל התחזוקה או לא, הרי שהשתכנעתי כי העברת הבמה דרך הטייתה כדי לעבור את השער הנה פעולה מסוכנת ומהנסיבות השתכנעתי כי ניזקו של התובע קשור בטבורו לנפילת הבמה.
סעיף 38 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] קובע: "בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה שהנזק נגרם על ידי דבר מסוכן, למעט אש או חיה, או על ידי שנמלט דבר העלול לגרום נזק בהימלטו, וכי הנתבע היה בעלו של הדבר או ממונה עליו או תופש הנכס שמתוכו נימלט הדבר — על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי הדבר המסוכן או הנמלט התרשלות שיחוב עליה". בפסיקה נקבעו מספר תנאים שיש לעמוד בהם על מנת שניתן יהיה להעביר את נטל הראיה אל הנתבעת על מנת שתוכיח כי לא התרשלה.
במקרה שלפנינו ברי שהטיית הבמה היא שאיפשרה את נפילתה ולא הוכח שגורם זר ניתק קשר זה. אשם תורם האשם התורם מהוה הגנה למזיק לא מפני עצם האחריות בנזיקין גופה, אלא מפני החובה לפצות את הניזוק על מלוא ניזקו.
...
בעניין ראש נזק זה לאחר עיון בטענות הצדדים ובהתחשב בטיב הפגיעה והנכות ממנה סובל התובע, סבורני שיש ממש בטענות ההגנה ודרישת התובע בגין ראש נזק זה להידחות.
כשאני מעיין בפסיקה המתייחסת לתיקים מסוג זהה (כ-15% נכות אורתופדית בתיקי חבויות) סבורני שהפיצוי הראוי בגין ראש נזק זה לאור סוג הפגיעה ומהותה הוא 50,000 ₪.
התובע קיבל מהמוסד לביטוח לאומי דמי פגיעה וגמלת נכות בסכום כולל של 63,279 ₪ אותו בלבד יש לקזז מהפיצוי המגיע לה. סוף דבר את סכומי הפיצוי שפסקתי לעיל, בניכוי תגמולי המל"ל יש לשלם לתובע בצירוף הוצאות המשפט וכן שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4% מסכום הפיצוי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

התובעת, ילידת 15.4.1935, נפגעה בשל נפילת שער על רגלה הימנית, וכתוצאה מכך נקבע כי היא סובלת מנכות בשיעור של 10%.
בנגוד לעמדת הנתבע, הוכח במאזן ההסתברויות כי העבודה בוצעה במהלך יום העבודה על ידי עובדיה של הנתבעת, כך שיש מקום להחיל את הוראות סעיף 13 לפקודת הנזיקין ולחייב את הנתבעת בנזקיה של התובעת, אגב דחיית התביעה כנגד הנתבע שלא היה מעורב כלל במהלכים שהביאו לארוע הנזיקי.
...
מסקנה נוספת המתבקשת מקביעה זו היא שהקשר הסיבתי בין הנזק וההתרשלות ברור ואינו מצדיק ניתוח נוסף, וכן ברור מהדברים שאין הצדקה לייחס אשם תורם כלשהו לתובעת, שכן לא ידעה שהשער פורק על ידי התובעים בניגוד לדעתה.
אפילו לא היו כך הדברים, סבורני כי בנסיבות העניין ניתן להטיל אחריות ישירה על הנתבעת, שנמנעה מקביעת כללים ברורים של הזמנת עבודות המיועדות לחברה, כללים הנוגעים לאופן ביצוע העבודה במהלך יום העבודה ומחוץ לשעות העבודה, שימוש בכלי הנתבעת או בסממנים המזהים אותה על מנת להפריד בין העבודה והחברה, פיקוח על העובדים – ובפרט מנהלי החברה שנאסר עליהם לקחת עבודות במהלך יום העבודה, וכן מניעת הישנות המקרה (שכבר קרה בעבר, עמ' 34 לפרוטוקול, שורות 17-7).
סיכום הדברים, הנתבעת תשלם לתובעת את הסך של 85,000 ₪ בצירוף הוצאות ההליך (חוות דעת ואגרה) וכן שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4% מהנזק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

אומנם בחלק מהרישומים מצוין שהתובע נפגע בעקבות "דלת" כבדה שנפלה עליו ואולם בהנתן שהתובע טען עוד בזמן אמת כי ניחבל ונפגע בעקבות שער שנפל עליו ולא דלת (ולכך קיימת אינדיקאציה גם בראיות הנתבעים, כפי שיפורט מיד) אני מוצא גם בתעוד הרפואי משום חזוק לגירסת התובע.
בהתאם להנחיות בפסיקה בנוגע לפצוי בגין נזק לא ממוני בתביעות נזיקין, ובשים לב לסבל שהיה מנת חלקו של התובע ולנכות שנותרה לו, אני מעמיד את הפצוי בגין נזק לא ממוני על סך של 50,000 ₪.
...
טענת הנתבעת אינה הגיונית, אינה ברורה ואיני מקבל אותה וזאת מהנימוקים הבאים: ראשית, כפי שפורט לעיל ומתועד במסמכי אגף נכות מעבודה, התובע פנה מספר פעמים לאגף נכות מעבודה (לרבות באמצעות עררים) ונדחה.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
סה"כ נזקי התובע הם כדלקמן: הפסד שכר בעבר (כולל הפסד פנסיה) גריעה מכושר ההשתכרות (כולל הפסד פנסיה) הוצאות 228,855 ₪ 180,179 ₪ 7,000 ₪ נזק לא ממוני 50,000 ₪ עזרת הזולת 45,000 ₪ סה"כ פיצוי 511,034 ₪ ניכוי תגמולי המל"ל סה"כ פיצוי לאחר הניכויים 41,989 ₪ 469,045 ₪ אחר כל האמור לעיל, הנתבעים ישלמו לתובע פיצוי בסך 469,045 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור 20% ומע"מ וכן בצירוף הוצאות משפט בכפוף לקבלות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו