מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין נפילה ברחוב עירוני

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעת פיצויים לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש] בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע לאחר שמעד במדרכה בתחום שיפוטה של הנתבעת.
בכתב התביעה התובע ציין כי נפל ברחוב שפרינצק, במדרכה שליד בית מס' 34ב. דא עקא שבשני תצהירים שהגיש לבית המשפט, הן בתאריך 15.4.15 הן בתאריך 3.1.18, ציין כי מקום הנפילה היה ליד בית מס' 36.
כך, בכתב התביעה התובע טען כי נפל בשל מפגע אותו הגדיר באופן רחב כ"שקע במדרכה ו/או מדרכה הרוסה ו/או לא מתוחזקת" (סעיף 3 לכתב התביעה).
אולם לא כל נפילה בשטח ערוני מקימה עילת תביעה כנגד הרשות המקומית, ולא כל שקע או בליטה במדרכה מהוים מפגע המצביע על רשלנות.
...
לא ניתן לשלול, ואף מסתברת יותר המסקנה, כי סיבת נפילתו של התובע היא בשל בעיות רפואיות, לרבות בעיות אורתופדיות בברכיו, ולא עקב קיומו של מפגע.
סוף דבר; התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות (על פי קבלות) ושכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעת נזיקין בגין נפילה עקב מפגע במדרכה.
כך נפסק בע"א 73/86 שטרנברג נ. עריית בני ברק, פ"ד מג(3) 343: "על הערייה היה לצפות, כי העידר טפול יסודי במערכת הביוב או בקוו הביוב הרלבנטי, אשר גרם להצפות תדירות של הרחוב ולהפרעתו של מהלך החיים התקין של דייריו, ואשר סיכן בטיחות צעידתם של הולכי הרגל והמשתמשים האחרים ברחוב, עלול להביא לפגיעה בגוף או ברכוש. נסיבות כאמור מצביעות, לכאורה, על רשלנות מצד הערייה ועליה היה להרים את הנטל הראייתי הנובע מכך כדי שלא תחוב בנזיקין. סיבה נוספת להעברת הנטל אל הערייה נעוצה בידיעתה הייחודית של הערייה של הנעשה במערכת הביוב, אשר על הטיפול בה היא מופקדת..." בדומה, נפסק אך לאחרונה בע"א (חי') 43863-09-18 עריית נס ציונה נ' שלמה נינאי (24.1.19): "בפני בית משפט קמא הייתה מצויה גרסת הנהג, שלא נסתרה, לפיה הסיבה לתאונה היא החלקתו על כתם שמן שהיה מצוי על הכביש ותמונת אותו כתם שמן בה נראה כתם גדול על הכביש ועליו, ובהמשכו, סימני צמיגים. החובה לאתר מפגעים מהסוג הנידון מוטלת על המערערת על פי פקודת העיריות. לפיכך, מעת שהוכח קיומו של כתם השמן והחלקת רכב הנהג על הכתם, יש לזקוף לחובת המערערת את העובדה שהיא לא הביאה ראיות לכך שהיא מילאה את חובותיה על פי סעיף 235 לפקודה. זאת - גם אם הטענה בדבר העברת נטל הראיה לא נטענה במפורש. כאשר בית משפט דן בשאלה אם, בסופו של יום, המערערת פעלה כדין או שמא התרשלה, היה עליו לתת דעתו לראיות המצויות בפניו ולאלה שניתן היה להביא ולא הובאו."  הילכות אלו יושמו במלואן כבר לפני מספר שנים גם בעיניינה של הנתבעת שבפני.
כך, עיון בתלונות שצורפו מלמד שמתוך 12 תלונות, 11 הוגשו על ידי עוברים ושבים ואזרחים מודאגים, ותלונה אחת הוגשה על ידי פקח ערוני, שבקש לדיווח על כך שאבנים סביב עמוד החלו להתפרק ולהתפזר.
...
בשים לב לעובדה שאין לתובע תעודת בגרות, וכי הוא נדרש להתנייד בין המקומות בהם הוא או עובדיו מבצעים עבודות גבס ושיפוץ, אני סבורה שהנכות עשויה לפגוע בכושר השתכרותו, אף אם שיעור הפגיעה נמוך משיעור הנכות הרפואית.
לפיכך אני סבורה שיש להעמיד את הפגיעה בכושר השתכרותו של התובע על סך של 200,000 ₪ (סכום המהווה תחשיב אקטוארי על בסיס 10% מהשכר שנקבע לעיל, במעוגל).
לסיכום התובע הלך ברחוב ההסתדרות, נתקל בבור שהיה במדרכה, ככל הנראה עקב עקירת תמרור "אין כניסה", נפל, ונגרמה לו נכות משמעותית בברך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מטעם הנתבעת העידו שני נציגים: רכז תביעות נזיקין ביחידת אחזקת דרכים של הערייה (להלן: "העד מטעם הנתבעת"), ורכזת מתנדבים במוקד העירוני של שירות הערייה (106) (להלן: "העדה מטעם הנתבעת").
כממצא ראשון אני קובע כי התובעת נפגעה בתאונת נפילה בגין שקע שהיה מצוי באמצע הכביש ברחוב ש.ג בתל אביב (בחלקו הצפוני, שהוא רחוב ללא מוצא) טרם התאונה, כמפורט להלן.
התובעת הגישה תביעה למל"ל בגין התאונה משנת 2013 (בה ניחבלה התובעת ביד ימין בגין החלקה במהלך עבודתה), וועדת המל"ל קבעה לתובעת בגין אותה תאונה - 10% נכות לפי הוראת סעיף 35(1)(ב) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן: "תקנות המל"ל") בשל הגבלות בתנועת שורש יד ימין.
...
עוד תשלם הנתבעת 1 לתובעת 1 - החזר שכר טרחת עורך דין בסך 11,840 ₪, וכן - החזר חלקי מהאגרה ששילמה התובעת 1 בנדון - בסך 712 ש"ח, והחזר הוצאות בגין שכר ששולם על ידה למומחים השונים ולעדים בתיק זה (בכפוף - להצגת חשבוניות).
בנוסף, תשלם הנתבעת 1 לתובע 2 סך של 151,800 ₪.
עוד תשלם הנתבעת 1 לתובע 2 - החזר שכר טרחת עורך דין בסך 35,521 ₪, וכן - החזר הוצאות בגין שכר ששולם על ידו למומחים השונים ולעדים בתיק זה (בכפוף - להצגת חשבוניות).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לפסיקתו העדכנית של בית המשפט העליון, מקום בו צד להליך יכול היה לצמצם נזקיו באמצעות תקיפה ישירה, והוא לא עשה כן ללא צידוק סביר, הרי שתיחסם דרכו להגיש תביעה נזיקית בגין אותו עניין.
וגם אם יימצא שנפל פגם מנהלי בהתנהלות הנתבעות עדיין עולה השאלה, האם פגם זה מצמיח חבות בנזיקין? התשובה כלל לא פשוטה ואינה מובנית מאליה.
יועץ התנועה העירוני מר קרן ציין במכתבו למנהלת מחלקת הכבישים בערייה ביום 12.11.14 (נספח ד לכתב התביעה) כי 12 חניות לא עומדות בהנחיות בכל הקשור ברוחב הרמפות, רדיוסי הסיבוב ורוחב תאי החניה.
במאמר מוסגר אציין שבנספח 2 לבקשה להוספת ראיה של התובעים מיום 15.10.20, דוא"ל מיום 29.9.20 מאת מר יריב אגמון, הממונה על קבלת מידע לפי חוק חופש המידע בשרותי הכבאות, אל מר סימון, שבו מר אגמון נישאל לגבי מידע על מספר בניינים מאוכלסים בהרצליה, משיב מר אגמון כי לא אותר מידע במערכות כבאות והצלה לישראל בעיניין הבניינים שברחוב יגאל אלון 6 והעצמאות 91.
...
על רקע זה אני דוחה את טענות התובעים בראש זה, ושעה שנדחתה טענת התובעים ביחס להפליה אין מקום לפצותם בכל הנוגע בעלות ההטמנה.
זאת משום שנחה דעתי כי עמדת הנתבעות, שלא היו מוכנות להקל בעניין החניות, הייתה אפשרית בנסיבות העניין, בשים לב לשיקולים הכלליים של מצוקת החניה באזור מרכז הרצליה.
התוצאה התביעה נדחית במלואה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

אי לכך, ביקש התובע להשפט בבית משפט חלף תשלום הקנס, כאשר בדיון שהתקיים ביום 20.12.22 בבית המשפט לעניינים מקומיים זוכה באופן מוחלט מתשלום הדו"ח תוך שהופנה להגשת תביעה נזיקית בגין עוגמת נפש.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ובחנתי את העדויות והראיות שהוצגו, אני סבור כי לא נפל פגם בהתנהלות הערייה והתובע לא סתר את חזקת תקינות המעשה המינהלי ממנה נהנית הרשות.
באותו היום, התובע שלח למדור פקוח ערוני בערייה בקשה לביטול דו"ח החניה כשהוא מציין כי: "חניתי ל-2 דקות במקום שלא מוכר לנו, לא ראיתי שלט תחנה של מוניות" (נספח 4 לכתב התביעה).
סעיף 3(ה) קובע כדלקמן: "תחנת מוניות מוסדרת יכולה להיות בשני הצדדים של כוון הנסיעה, מתוך הנחה כי מונית יכולה לקלוט נוסעים מצד ימין וגם מצד שמאל. העמדת החניה מצד שמאל אפשרית רק ברחוב חד סיטרי." כפי שניתן להווכח, תחנת מוניות מוסדרת "יכולה להיות" בשני הצדדים, דהיינו, אין כל חיוב כי הדבר יהיה כך, אלא רק במידת האפשר.
...
לטענת התובעים, לאור התנהלות העירייה ומתן דו"ח החניה שניתן שלא כדין, יש לקבל את התביעה ולפסוק להם פיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 75,000 ₪.
סיכום: לא עלה בידי התובע להוכיח את תביעתו ודינה להידחות.
אני מחייב את התובע בהוצאות הנתבעת ובשכ"ט עו"ד בסך כולל של 3,000 ₪ - סכום שישולם תוך 30 יום מהיום, אחרת יישא הפרשי ריבית והצמדה כדין מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל.
שקלתי שמא לחייב את התובעים בסכום גבוה יותר, כפי שמן הראוי היה לעשות, אך בסופו של דבר החלטתי כפי שהחלטתי וזאת, בעיקר, לפנים משורת הדין נוכח מצבם הרפואי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו