מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין התנהגות בלתי חוקית של מעקלים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מאחר שכך, חל החריג שבסעיף 7א לחוק הפיצויים, ועל התובע להפרע על נזקיו מקרנית וממילא לא עומדת לו כל עילת תביעה חלופית לפי פקודת הנזיקין נוכח עיקרון ייחוד העילה שבסעיף 8(א) לחוק הפיצויים.
אפנה בהקשר זה להבדל בניסוחים בתצהיר עדותו הראשית של המעסיק, בין הצהרתו לגבי ידיעתו של התובע ועובדים נוספים שהאופנוע אינו בבעלותו והוא מעוקל, לבין הצהרתו הכללית יותר כי "במקום העבודה ידעו שאין ביטוח" או "אמרתי לעובדים סעו בזהירות כי אין ביטוח...", ללא היתייחסות ספציפית לתובע.
המסקנה מכל האמור לעיל היא שהתובע, סובייקטיבית, לא ידע על היעדרו של ביטוח, כך מגירסתו שלו אשר מנוגדת לאנטרס הכלכלי שלו לקבל פיצוי גבוה יותר, כך מעדותם של עובדים נוספים שלא העידו בפה מלא שהוא ידע שאין ביטוח, גם כך מהיתנהגות המעסיק עצמו לאחר התאונה כאשר ניסה להסתיר מאמו של התובע את העובדה שאפשר לבנה לרכב ללא ביטוח.
...
לאור כל האמור, אני פוסקת לעבר ולעתיד בגין השתתפות עצמית בתרופות, היטלי רופאים, נסיעות וכיוצ"ב סכום של 2,000 ₪ (מעבר לסכומים אותם יכול התובע לקבל מהמוסד לביטוח לאומי).
סוף דבר התביעה העיקרית התביעה נגד נתבעת 3 (קרנית), מתקבלת.
התביעה נגד נתבעות 1-2, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התובעת ביססה את עיקר עילת תביעתה על עוולת לשון הרע; כך לטענתה על-פי הפסיקה פתיחת תיק הוצאה לפועל ונקיטת הליכי גבייה נגד "חייב" ובכלל זה הטלת עיקול על חשבון הבנק שלו שלא כדין, הם בגדר פירסום לשון הרע כלפי אותו "חייב" ומזכים את האחרון בפצוי ללא הוכחת נזק מכל סעיף 7(א) לחוק איסור לשון הרע.
טרם שאדרש לניתוח עילת התביעה העיקרית עליה ביססה התובע את תביעתה – העוולה מכח חוק איסור לשון הרע – אדרש תחילה לבחינת הטענות המקדמיות של הנתבעת אודות תחולתה של חסינות שיפוטית על נסיבות המקרה מכח סעיף 8 לפקודת הנזיקין והטענה הנוספת לאי מיצוי הליכים.
(1) להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצידם; (2) לבזות אדם בשל מעשים, היתנהגות או תכונות המיוחסים לו; (3) לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעיסקו, במשלח ידו או במקצועו; (4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, מינו, נטייתו המינית או מוגבלותו;"
לא נעלמה מעיני טענות הנתבעת והפניותיה לפסקי דין (ובין היתר לאלה שנכללו בסעיף ג' להודעה שהגישה לתיק ביום 8/4/21 ושצורפה בשנית לסיכומיה) בהם נפסק פיצוי בשיעור אלפי ש"ח בודדים בלבד במקרים של הטלת עיקול בשל תקלה, אולם מלבד זאת שכבר הובהר בפסיקה שאין מקום לאמץ 'שיטת תעריפים' בפסיקת פיצוי בגין לשון הרע (רע"א 4740/00 אמר נ' יוסף [פורסם במאגרים] (14/8/01), הנני סבורה שבמקרה דנן פיצוי סמלי יחטיא את אחת מהמטרות התרופתיות של החוק – תיקון הנזק שניגרם לשם הטוב של התובעת ובשים לב למספר העיקולים.
...
ייאמר מיד כי דין ניסיון זה להידחות.
הנה כי כן, משעה שהתובעת במסגרת ההליך דנן אינה מבקשת לבסס את עילת תביעתה על ההחלטה של הרשמת מיום 23/2/17 כי אם על השגיאה בפעולת ההקלדה שקדמה לאותה החלטה, דין הטענה של הנתבעת להידחות.
סוף-דבר: לאור כל האמור לעיל, הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לידי התובעת פיצוי בסך 70,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הנתבעים : כעולה מכתב הגנה ראשון שהוסכם כי ישמש בתביעה זו כדי למנוע מהנתבעים תקלה ובכל זאת לבחון טענותיהם, ומהטענות בדיונים ביחס למי שאינם מיוצגים ,בשל חוב דאז של 12,000 + מ.ע.מ. מתוך סכום החוב הכולל , נחתם זכרון דברים, לפיו הרכב הנו של הנתבעים וקמה להם הזכות גם למכור את הרכב לכל מי שיחפצו, קיים מעשה בית דין כלפי ארנון דרעי שניתן בהיעדר כתב הגנה וישנם כבר הליכי הוצאה לפועל.
הדין : עקרונות בדיני החוזים , פקודת הנזיקין , ועשיית עושר ולא במשפט , כמו גם הגנת הצרכן , קובעים כי כאשר נותן שירות אינו ממלא חובתו , או גורם לנזק, או גורם לצורך בבצוע והוצאה נוספת או נהנה ללא תשלום ובמיוחד תוך הפרת אמון או פגיעה במסדה של זכות , או פועל בנגוד לדין כי אז יש להגן על הצרכן ולפצותו בהתאם לחוזה או כדי השבת מצב לקדמותו או כדי ביטוי להיתנהגות אנטי צרכנית או תשלום בגין הנאה מרכושו של אחר .
הספרות דנה בהקף הזכות והתנהלות הצדדים במסגרתה במקרים שונים , ובכלל זה החשש מפני שימוש לרעה במנגנוני הסעד העצמי בשל היתנהגות בלתי ראויה בעת השמוש בסעד הזמני.
להוציא חשבונית, ולסכם שנותרה מחלוקת בגין סכום המ.ע.מ המינורי , או לחלק היתרה המינורית בתשלומים או להסדיר שיעבוד או עיקול רשום על היתרה, במיוחד בנסיבות מחלתו של המנוח ומצוקת בני משפחתו כלכלית.
...
זאת ועוד , במכלול העדויות הגעתי למסקנה כי הרישום ותלושי השכר של ניר דרעי ושל שני הבנים מול האב אינם אלא לצורכי מס והסדרה חשבונאית דקלרטיבית, ואין בהם כדי לפגוע במסקנה להיותם בעלי העסק בכל הנוגע למהות תפקידם והיקף חלישתם על מה שקורה בו ומה שיקרה בו .
אני קובע כי הרכב לא נמסר תקין כשיצא מהמוסך בחלוף כשנה .
· נוסף לאמור ישלמו הנתבעים נתבעים 1,2 ביחד ולחוד הוצאות שכר טרחת מומחה ועדותו וכן הוצאות משפט בסך כולל של 4,700 ₪ .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפי התובעים הודעת העיקול טומנת בחובה אלמנט הפירסום כדרישת חוק איסור לשון הרע, משבוצעה מול כלל התושבים, באופן לא מידתי , רק כפעולת נקם גרידא , במטרה להכפיש את שמם ולהפעיל עליהם לחץ, כל זאת בנגוד לכללי הצדק הטבעי והמנהל התקין בהעדר שקיפות, כאשר החוב נידרש ללא פירוט למהותו או אופן התהוותו או חישובו, כאשר חלקו למצער , גם לשיטת הנתבעת, התיישן.
וכי אין בידי התובעים כל ראיה לבסס את טענתם כי הוא התנהג ביודעין, בכוונת מכוון, מתוך כוונה לגרום נזק או בשויון נפש לאפשרות גרימתו.
לפי התובעים, לא חלה חסינות מתוקף הוראות סעיף 13 לפקודת הנזיקין לנתבע, שכן מעשיו אינם נחשבים כפעולות שביצע במסגרת תפקידו, מאחר ומדובר בפעולות גבייה לא חוקיים, כי מדובר בפעולות שלא נעשו למטרות עבודתו אצל הנתבעת , אלא למטרותיו הוא וממניעים אישיים פסולים, כאשר, יש להזכיר, הנתבעת בעצמה לא נקטה בכל פעולה מלבד הגשת אותה בקשה למשרד הפנים למחיקת חובות העבר של התובעים.
כאמור, המישור הנורמאטיבי לשאלת החסינות הרלוואנטי לענייננו מצוי בסעיפים 7א' ו-7ג' לפקודת הנזיקין, אשר קובעים כדלקמן: "7א. (א)  לא תוגש תובענה נגד עובד ציבור על מעשה שעשה תוך כדי מילוי תפקידו השלטוני כעובד ציבור, המקים אחריות בנזיקין; הוראה זו לא תחול על מעשה כאמור שנעשה ביודעין מתוך כוונה לגרום נזק או בשויון נפש לאפשרות גרימתו במעשה כאמור.
אחת הטענות שהעלו התובעים כלפי הנתבע, הייתה אודות "ההתרברבות" האישית שלו מול התובע ובא כוחו שייצג אותו בהליך בבית הדין האיזורי לעבודה, שם טענו התובעים כי, הנתבע הבטיח כי את הכסף שמגיע לתובע הוא לעולם לא יקבל ומאז התחילה מסכת העיקולים של הנתבעת.
...
כן, אני סבורה כי לא הוכח בפניי שהתקיים החריג של מצב מובהק בו פעל המבקש ממטרה אישית ובאי חוקיות בעליל, במיוחד לאור טענותיה של הרשות הציבורית.
  סוף דבר:  נוכח כל האמור לעיל, אני מקבלת את הבקשה וקובעת, כי עומדת לנתבע חסינות בהתאם לסעיף 7א(א) לפקודה.
משכך, ובהתאם לסעיף 7ג(ב) אני מורה על דחיית התביעה כנגד הנתבע .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לעניין זכותם של משוללי הזכאות על פי חוק הפיצויים להגיש תביעה בעילה הנזיקית כבמקרה שלנו, ראו פסק הדין ב-ע"א 2591/09 אנואר אלנסארה נ' אברהם שליסל (22.02.2011); וכן חיבורו של אליעזר ריבלין, תאונת הדרכים – תחולת החוק, סדרי דין וחישוב הפיצויים (מהדורה חמישית, 2020), בעמ' 40, וכן בעמ' 397-395].
כפי שכבר נפסק, כללי ההיתנהגות בדרכים מעוצבים בעיקר בתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, ובדרך כלל לפיהן תיגזר שאלת האחריות בנזיקין לקרות תאונת דרכים [ראו דיון מורחב בפסקי דיני ב-ת"א (שלום ביש"א) 49335-12-18 הכשרה חברה לביטוח בע"מ נ' חייק זמיר (03.11.2020), וכן ת"א (שלום נצ') 35957-05-20 מוחמד זועבי נ' לורנס האריס (28.06.2022), ופסיקת בית המשפט העליון ובתי המשפט המחוזיים שהובאה בהם].
קטע כביש זה מתחיל ביציאה מכיכר כפר ורדים והוא מתחיל בעיקול מתון יחסית לצד ימין, כאשר בחלק זה של קטע הכביש מפריד בין שני הנתיבים קו הפרדה רצוף.
...
אני מקבל טענת ב"כ הנתבעים 2-1 כי יש בכך משום הודאת בעל דין בקיומה של אחריות מצדו של לביא להתרחשות התאונה, הן הודאה בכתב הן הודאה בהתנהגות (הבאה לידי ביטוי בתשלום הפיצויים בגין נזקי הפח) [ראו י' קדמי, על הראיות, (חלק שלישי, תש"ע-2009), בעמ' 1397-1392].
לסיכום, אני קובע כי לביא לבדו אחראי לקרות התאונה ועל כן אני מקבל את התביעה כנגד הנתבעים 3 ו- 4 ומחייב אותם, ביחד ולחוד, לשלם לתובע את סכום הפיצוי שעליו הוסכם בסך כולל של- 108,000 ₪.
התביעה כנגד הנתבעים 1 ו- 2 נדחית בזה.
אני מחייב את הנתבעים 4-3, ביחד ולחוד, לשלם לנתבעת 2 הוצאות משפט בסכום כולל של-5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו