כל שנטען בכתב התביעה בהקשר זה הוא כי "במהלך השנים הוציאה ומוציאה הנתבעת 2 לשון הרע על התובעת ו/או פגיעה בשמה הטוב, לרבות באוזני אחרים, בין היתר, תוך השמצות וסיפורי שוא, קללות, השפלות וכיוצ"ב וזאת, בין היתר, בנגוד לחוק לשון הרע, התשכ"ה 1965" (סעיף 9 לכתב התביעה).
סעיף 24 לחוק בית הדין לעבודה מחריג, בין השאר, את סעיף 62 לפקודת הנזיקין וקובע כי לבית הדין סמכות לידון בעילתה הנזיקית שעניינה גרם הפרת חוזה ככל שהתביעה היא "בקשר לסכסוך עבודה". בפרשת רוחם פורש "סיכסוך עבודה" כ"סיכסוך שבו המחלוקת בין הצדדים נסבה על זכויות וחובות הנובעות מן היחסים החוזיים שבין עובד למעסיק או מן החקיקה בתחום העבודה".
בבר"ע 30147-09-13 עריית לוד נגד בן בשט (11.11.2013) פסק בית הדין הארצי לעניין סעיף 7 לפקודת הנזיקין:
"ככלל, בית הדין לעבודה אינו מוסמך לידון בתביעות שעילתן בפקודת הנזיקין, פרט לעילות הנזיקיות שבסעיפים 29, 31, 62 או 63 לפקודה, כמפורט בסעיף 24(א)(1ב) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969. ככל שבאה עילת תביעה נזיקית, כגון בגין הפרת חובה חקוקה, בגדר סמכותו של בית הדין כאמור והתביעה מופנית גם נגד עובד הציבור, יש מקום לבחון את שאלת חסינותו על-פי סעיף 7 לפקודה. כל זאת, ככל שהבקשה ונסיבות הענין עונות על דרישות הדין, ובכפוף לכך שכתב התביעה מלכתחילה מגלה עילת תביעה נזיקית נגד עובד הציבור מושא בקשת החסינות.
...
עוד אין בידינו לקבל את הטענה כי ראוי להכריע בבקשה להכרה בחסינות רק בסיום ההליך, לאחר בירור כלל הטענות העובדתיות במסגרת דיון הוכחות.
מהטעמים המפורטים לעיל יש מקום להכיר בחסינותה של גואטה ובהתאם לסלק את התביעה נגדה על הסף.
מהטעמים המפורטים לעיל התביעה מסולקת על הסף.