(1) להכריז בצו שהחייב הוא פושט רגל כאמור בסעיף 42;
(2) לדחות את הבקשה, אם שוכנע כי הוגשה שלא בתום לב, במטרה לנצל לרעה את הליכי פשיטת הרגל, או כי החייב יכול לפרוע את חובותיו;
(3) לקבוע, בכפוף להוראות סעיף 63, כי מיד לאחר הכרזת החייב פושט רגל יינתן לו הפטר לאלתר, מהטעם שאין בניהול הליכי פשיטת רגל כדי להביא תועלת לנושים, ובילבד שחלפו לפחות ששה חודשים מיום מתן צו הכנוס; על הפטר לפי סעיף זה יחולו הוראות סעיפים 66, 67, 69 ו-226.
באשר לטענת החייב כי ריצה את העונש שנגזר עליו, הרי שראוי לציין כי גם תשלום הפצוי שנפסק במסגרת התביעה האזרחית (הנגררת לפלילים) שהגישה המבקשת הוא חובה שאין להקל בה ראש, על אף טענות החייב כי הוא חפץ בניהול ההליך, על מנת לחיות את שארית חייו בכבוד ואין להיתעלם מהאנטרס של המבקשת לפתוח דף חדש ולשקם את חייה, תוך קבלת הסכום שנפסק לטובתה במסגרת התביעה הנזיקית.
אני מבטל את צו עיכוב היציאה מן הארץ שניתן נגד החייב, אך מורה כי הביטול ייכנס לתוקף בעוד 90 יום, על מנת לאפשר לנושים לנקוט בהליכים בתיקים פרטניים.
...
בכל הנוגע לשאלת חלוף הזמן, סבור אני כי נוכח חומרת המעשה, משקלו של חלוף הזמן (ובענייננו חלפו כ - 22 שנים מיום האירוע) הינו נמוך, ואין בו כדי לשנות מהמסקנה אליה הגעתי [(ר' והשווה: פש"ר 18761-05-15 חמזה נ' כונס הנכסים הרשמי (פורסם בנבו, ניתן ביום 20.2.16)].
מכל המקובץ, מסקנתי היא כי יש להורות על ביטול הליכי פשיטת הרגל בהם נקט החייב.
אני דוחה את בקשתו של החייב להכריז עליו כפושט רגל.