ביום 27.6.19 , לאחר שהוריד נוסע מהמונית, אירע לתובע אוטם בשריר הלב.
לגבי אוטם שריר הלב נקבע בפסיקה כי המבחן להיות האוטם "תאונה בעבודה" הנו מבחן "הארוע החריג" או "המאמץ המיוחד".
מתי ייחשב הארוע כארוע חריג בעבודה?
הכללים להכרה בארוע כלשהוא בעבודתו של נפגע כ"ארוע חריג" סוכמו בעיניין משה סידה - המוסד לביטוח לאומי עב"ל (ארצי) 502-09 מיום 21/10/10 .
וכך נאמר בפס"ד זה:
"על מנת שאוטם שריר הלב יוכר כתאונת עבודה על התובע להוכיח קרות ארוע חריג בחיי עבודתו בסמוך לפני קרות האוטם. משמעות הדבר:
"
על הקושי בהגדרת 'ארוע חריג' ואפיונו של ארוע תאונתי שמערב בו גם דחק נפשי, – הרחיבה ופרטה כב' השופטת אופק בעיניין מליק - המוסד עב"ל 35165-11-18 מיום 6/10/19, כדלקמן:
"ההלכה הפסוקה השקיפה על הארוע התאונתי בפגיעות הנובעות מדחק נפשי כשיקלול של ארוע יסוד (כגון, פיטורים, הזמנה לשימוע, השעיה) שהביא עימו דחק נפשי. בהתאם להלכה קנה המידה להגדרתו של ארוע היסוד כתאונה הוא אובייקטיבי, ונדרשת לגביו חריגה (ולו במידה מסוימת) משגרת העבודה הרגילה במקום העבודה, ואילו קנה המידה לדחק הנפשי הוא מעצם טיבו סובייקטיבי. זאת, כיוון שדחק נפשי הוא מעצם טיבו ענין אישי וסובייקטיבי, כשאנשים שונים יחוו בצורה שונה ארוע זהה, ומכאן שהשלכותיו של ארוע זהה על אנשים שונים עשויות להיות שונות. עמדה על כך השופטת רות בעב"ל (ארצי) 50727-09-14 פלוני - המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (23.11.15) (להלן – ענין פלוני). שם נדונה שאלת מינוי מומחה רפואי חלף דחיית התובענה בנסיבות בהן קיים ספק בדבר חריגות או ייחוד הארוע, במקרה של טענת המבוטח לנזק נפשי בעקבות פיטוריו. בענין פלוני עמד בית הדין על היחס בין המימד האובייקטיבי לסובייקטיבי בהקשר לארוע מיוחד (כשעל היחס בין ארוע מיוחד וחריג נעמוד להלן). וכך נאמר: "סווג הארוע כ-"ארוע מיוחד" בשלב הראשוני, מצריך קיומם של שני תנאים מצטברים כמותיים באופיים: האחד - בעל אופי אובייקטיבי, המחייב קיומה של חריגה (ולו במידה מסויימת) משגרת העבודה הרגילה במקום העבודה ואילו השני - בעל אופי סובייקטיבי, המחייב קיומה של השפעה נפשית אפשרית של הארוע על המבוטח הספציפי (אף היא לפחות במידה מסויימת).
בחקירתו הנגדית (עמ' 1 משורה 24 ועמ' 2 רישא) נישאל התובע על הארוע שארע לו
באותו היום וכך השיב:
ת."...במסגרת עבודתי כנהג מונית לקחתי לקוח, שעה מדוייקת אני לא זוכר בדיוק אבל זה היה בשעות הבוקר, וזה היה חריג עם הלקוח הזה הוא כל כך הוציא אותי מדעתי, היה ויכוח, בדרך כלל כשעולה לנהג מונית לקוח, אז מפעילים מונה, ויש כאלה שרוצים גם בלי מונה, ואני לא עובד בלי מונה, אני עובד חוקי, הפעלתי לו מונה והוא אמר לי שהוא לא רוצה מונה והוא רוצה סכום מסויים, ולא מקובל עלי הסכום שהוא אמר, והתחיל ויכוח עם הנוסע והוא התחיל מילים לא יפות כגון קללות וכל מיני דברים כאלה. היו לנו מקרים שעלו לנו נוסעים וגם היו ויכוחים אבל לא בצורה כזו. ספציפית עם האדם הזה הרגשתי מועקה, וכאילו זה היה משהו נדיר שלא קרה לי לפני כן, וזהו, הגענו לשם, הוא זרק לי את הכסף כאילו אני אחד מהרחוב, והלך וזהו, התחלתי להסתובב וראיתי שאני לא מרגיש טוב, עמדתי בצד לא זוכר כמה זמן, אולי חצי שעה, אולי ארבעים דקות, הרגשתי שיש לי זיעה בכל הגוף שלא היה לי בחיים, בחולצה, בגב, ונאלצתי להיתקשר בדקות האלה לאשתי, ואמרתי לה שאני לא מרגיש טוב, וקורה לי משהו...
...
יחד עם זאת , מקובלת עלי טענתו של התובע כי אכן היה אירוע חריג בעצם הקללות שקילל (מבלי שאנו יכולים לדעת האם השיב לו , או ששתק ולא אמר דבר), וכי נפגע ביותר כאשר הנוסע ירד וזרק לו את הכסף "כאילו היה אחד מן הרחוב". בעניין זה ניתן לומר כי קללות שמקלל אדם את הנוסע אינם דבר שגרתי גם מבחינה אובייקטיבית, כאשר כאמור בעניין זה עדותו אמינה עלי.
יחד עם זאת, וכאמור, שוכנעתי שהיה ויכוח עם נוסע על המונה, כשוויכוח זה הפך לקללות ולעלבון.