מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת מתווך מקרקעין לדמי תיווך בגין מכירת בית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

תביעת התובע, מתווך מקרקעין, לתשלום דמי תיווך בגין עסקת מכר מקרקעין.
בחקירתו הנגדית בבית המשפט העלה התובע לראשונה טענה, כי התוספת בכתב ידו נערכה לאחר שהוסכם בינו ובין פלאטו שרון באותו מעמד בו נכתבה התוספת (20.4.16), כי הוא יהיה זכאי לדמי תיווך בגין עסקת המכר לזאבי, וכי עסקה זו תיכלל אף היא בהסכם התיווך משנת 2002.
...
על יסוד כל האמור לעיל, אינני מקבלת את גירסת התובע שלפיה הוסכם בינו ובין פלאטו שרון ביום 20.4.16, כי ישולמו לו דמי תיווך בגין עסקת המכר לזאבי, וכי הסכמה זו הועלתה על ידו על גבי כרטיס הזמנת התיווך (ת/1) בהסכמת פלאטו שרון ובנוכחותו.
תמיכה למסקנה אליה הגעתי ניתן למצוא אף בהתנהלות התובע לאחר חתימת הסכם המכר ועד סוף שנת 2019, עת פנה לנתבעים לראשונה בדרישה לדמי תיווך.
על יסוד כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

להלן טענות הצדדים: טענות התובעים התובעים טענו בכתב התביעה כי הנם מתווכי מקרקעין המחזיקים ברישיון תיווך במקרקעין וכי הנתבעים, בני זוג, היו הבעלים הרשומים בפנקסי המקרקעין של זכות החכירה הראשית מאת רשות מקרקעי ישראל- רשות הפיתוח ביחס לבית מגורים פרטי, המצוי ברחוב האלון 7, רמת גן (להלן: "הנכס").
התובעים טענו כי התקשרו ביניהם בהסכם שתוף פעולה לשם מתן במשותף של שירותי תיווך במקרקעין לנתבעים לצורך מכירת הבית.
ביהמ"ש מקבל הבקשה לחיוב הנתבעים בתשלום פיצוי מוסכם כאמור לעיל, בנוסף לחיוב הנתבעים בתשלום דמי התיווך, התובעים ביקשו בכתב התביעה לחייב הנתבעים לשלם להם פיצוי מוסכם בשיעור 2% מסכום העסקה בה הנתבעים מכרו הנכס לקונה ובעלה בגין אובדן הזכות לגבות מהקונה דמי תיווך.
...
לעניין זה ראו עדות הקונה: העדה, גב' לריה: הנושא הזה עלה כשישבנו במו"מ איתם אז הבנתי שיש את רוני ואת אלה אבל אני מבחינתי לא, כב' הש' הדר: את אומרת בקיצור אבל, העדה, גב' לריה: כשישבנו בבית לעשות מו"מ ידעתי שקרן היא לא המתווכת בבלעדיות כי עכשיו הבית בבלעדיות, מבחינתי זה לא הפריע לי לנהל את המו"מ כי מבחינתי אני מול קרן, אני בסופו של דבר צריכה לשלם, .
הנתבעים לא ביקשו בכתב ההגנה להפחית סכום הפיצוי המוסכם הנתבעים לא ביקשו בכתב ההגנה להפחית סכום הפיצוי המוסכם ולכן, אין להידרש לטענה שעלתה בסעיף 3 לסיכומיהם לפיצוי מוסכם "מפולפל". מהראיות עלה שהתובעים הסכימו להפחית דמי התיווך שישלמו הנתבעים על יסוד ציפייתם לגבות דמי תיווך מהקונים.
סוף דבר ביהמ"ש מחייב הנתבעים לשלם לתובעים כלהלן: הסך של 238,680 ₪ צמוד בתוספת ריבית כדין ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

תמורת דמי תיווך בגין הסכם השכירות שילם הנתבע לתובע 8,500 ש"ח שאותם יש לקזז מדמי התיווך בגין המכירה, לפנים משורת הדין.
בהתאם להסכם התיווך על הנתבע לשלם לתובע 2% משווי המכירה (51,000 ש"ח) בנכוי הסכום ששולם לתובע כאמור ובסך הכל 42,500 ש"ח.  אולם על פי הסכם התיווך על הנתבע גם לשלם לתובע, בגין כל יום איחור בתשלום, סך של 0.1% משווי דמי התיווך, כך שנכון ליום הגשת התביעה עומד החוב על סך 135,500 ש"ח לפי תחשיב שצירף התובע.
אמנם נחתם בין הצדדים הסכם תיווך אך במקום "השכרה" נרשם בו "מכירה" ומספר הזיהוי של הנתבע לא נרשם בו, כל זאת בנגוד לתקנות המתווכים במקרקעין (פרטי הזמנה בכתב) תשנ"ז-1997 (להלן: "תקנות המתווכים").
שלישית - כשאני בוחנת ראיות חיצוניות לדברי הצדדים באשר למהות העסקה שאותה בקש הנתבע לבצע כשהזמין את שירותי התיווך, גם שם קשה להגיע למסקנה ברורה ודבר זה פועל לרעת התובע, לאור הכלל ש"המוציא מחברו עלו הראייה" ולפיו על התובע מוטל הנטל להוכיח תביעתו ולשכנע את בית המשפט כי הנתבע חב לו את אשר הוא תובע.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בטענות הצדדים כפי שמובאות בכתבי הטענות ובסיכומיהם ואף שמעתי את ראיותיהם, החלטתי לדחות את התביעה, חרף הדברים הבאים: ראשית - למרות שהנתבע טען בבקשת הרשות להתגונן ושוב ושוב בדיון מיום 6.9.2020  - ששילם לתובע 10,000 ש"ח ולא קבל חשבונית (טענה הפוגעת במהימנותו של התובע), זנח טענה זו הן בחקירת התובע והן בסיכומיו.
ממילא התשובה לשאלה זו אין בה כדי להשפיע על התוצאה אלא רק על ההתרשמות ממהימנות הנתבע שבמקרה זה היא שלילית ולכן הובאה בראש פרק זה. למרות זאת אני דוחה את התביעה  מהנימוקים הבאים: ראשית - אין מחלוקת שהתובע השתהה בהגשת התביעה (הסכם המכר נחתם במאי או יוני 2013 והתביעה הוגשה ביולי 2019)  ויכול וגרם בכך לנתבע נזק ראייתי.
שלישית - כשאני בוחנת ראיות חיצוניות לדברי הצדדים באשר למהות העסקה שאותה בקש הנתבע לבצע כשהזמין את שירותי התיווך, גם שם קשה להגיע למסקנה ברורה ודבר זה פועל לרעת התובע, לאור הכלל ש"המוציא מחברו עלו הראייה" ולפיו על התובע מוטל הנטל להוכיח תביעתו ולשכנע את בית המשפט כי הנתבע חב לו את אשר הוא תובע.
מכל האמור לעיל אני דוחה את התביעה ומחייבת התובע לשלם לנתבע את הוצאות המשפט בסך 10,000 ש"ח שישולמו לנתבע באמצעות באת כוחו תוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בתביעה עותרות התובעות לקבלת מלוא דמי התיווך המגיעים להן, לטענתן, על פי הסכם בלעדיות שחתמו עם מוכרת נכס מקרקעין (1.5% מסכום מכירה בסך של 2,500,000 ₪, שהנם 37,500 ₪, כולל מע"מ) וכן להחזר הוצאות ופצוי בגין עגמת נפש, בסכום כולל של 10,000 ש"ח. לפי הטענה, התובעות היו הגורם היעיל בבצוע עסקת המכר, אשר נרקמה במהלך תקופת הבלעדיות שלהן בנכס, עובר לתקופת הבלעדיות של הנתבעים בנכס.
לדברי הנתבעים, דין התביעה להדחות, משום שהתובעות לא הציגו מיסמך חתום, אשר מחייב אותם בחלוקת דמי תיווך בגין עסקת מכר הנכס.
ראו בפרט הודעת הנתבע 1 מיום 25.2.16 בה מבקש הנתבע 1 את עזרת התובעות במכירת הנכס ברחוב היהלום, כדי להוציא לפועל את עסקת מכירת הנכס: "דרך אגב אם תביאי קונה לסגירה ליהלום אחוזת גדרה אז יש סיכוי טוב שהם יקנו את הבית של אורה". ודוק: מעדותה של המוכרת, שהנה, לכל הדיעות, עדה אובייקטיבית ונטולת פניות, עולה באופן שאינו משתמע לשתי פנים, כי הנתבע 1 הציג לה מצג ברור וחד משמעי לפיו, הוא עובד בשיתוף פעולה עם התובעות וכי דמי התיווך שישולמו על ידה לנתבעים, יחולקו בין התובעות לבין הנתבעים.
...
אני סבורה, כי אלמלא התנהלות הנתבע 1, אשר הרחיק את התובעות מהתערבות כלשהי בעסקת המכר, היו האחרונות ממשיכות לשמש כגורם יעיל בעסקה, בעשותן פעולות שיווק לקידומה.
אני סבורה, כי התובעות לא הוכיחו בראיות מתאימות את נוהג העבודה הנטען בין המתווכים, לפיו המתווך ששיווק נכס בבלעדיות זכאי לקבל דמי תיווך מלאים מהצד המוכר, אם בתקופת הבלעדיות שלו הגיע הקונה לראשונה לנכס.
איני נעתרת לבקשת התובעות לפסוק להן פיצוי בגין החזר הוצאות פרסום ושיווק ובגין נזק לא ממוני, בהיעדר הוכחה כלשהי לנטען.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

האם עלה בידי התובעים להוכיח, כי הם זכאים לדמי תיווך בגין מכירת ביתו של הנתבע? התובעת 1 הנה חברה שעוסקת במתן שירותי נדל"ן ותיווך (להלן: "התובעת") והתובע 2 (להלן: "התובע") הוא מתווך עצמאי שעובד בשיתוף פעולה עם התובעת.
במכתב ההתראה ששלח הנתבע לתובע ביום 20.11.17 פורטו תלונות הנתבע לכך שלא צורפה להסכם התיווך תכנית שיווק מפורטת ולכך שמסר לתובעים במסגרת ההיתקשרות, כי הוא חתום על זיכרון דברים לרכישת בית חלופי בתוך תקופה של חודש ימים ולשם כך הפקיד סך של 10,000 ₪, אותם הוא עשוי לאבד אם לא ימכור את ביתו בתוך תקופה זו. בנסיבות אלה הודיע הנתבע "אין כל תוקף למסמך שכותרתו "הזמנת שירותי תיווך בלעדיים למכירת ו/או השכרת נכס מקרקעין", ובשל נסיבות שפורטו לעיל מרשי יפנה גם למתווכים אחרים" (סעיף 9).
בנסיבות אלה, בהן אין חולק, כי הנתבע הביא את רוכשת הבית ולתובעים לא הייתה כל ידיעה על זהותה והם גילו אודות מכירת הבית רק בדיעבד, הרי שהוכח שהתובעים לא היו הגורם היעיל בעיסקה, כך שהם לא זכאים לדמי תיווך, אף שלא מכח הסכם הבלעדיות.
...
נוכח כל האמור לעיל, לא עלה בידי התובעים להוכיח שעמדו בתנאים שנקבעו בתקנות לשיווק הבית בשתי דרכים לפחות, בייחוד שלא סיפקו תכנית שיווק מראש לנתבע ולכן לא קיימו אחר התנאים להסכם הבלעדיות.
נוכח כל האמור, דין התביעה להידחות.
נוכח כל האמור לעיל, אני מורה על דחייתה התביעה ומחייבת את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לנתבע הוצאות משפט בסך של 4,000 ₪, שישולמו בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית עד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו