הוגדר מראש לשותפה (קרן קמ"ח), כי השיקולים בבחירת המרצים בתכנית הם מקצועיים בלבד וכי לא תהיה הפרדה בסגל המינהלי וכאמור ההשמה תהיה בסביבת עבודה מעורבת ולכך הסכימו עמיתי התכנית בחוזה ששעליו חתמו.
איסור ההפליה- שהוא צדו האחר של השויון- הוכר מימים ימימה כחלק מזכויות היסוד 'שאינן כתובות עלי ספר" והן נובעות במישרין "מאופייה של מדינתנו כמדינה דמוקרטית השוחרת חופש" (בג"ץ 243/62 אולפני הסרטה בישראל בע"מ נ' גרי פד"י טז' 2415,2407 (1962), וכן ראו אהרון ברק, פרשנות במשפט, כרך שלישי, פרשנות חוקתית, עמ' 423 (1994)).
בפרשת שרון פלוטקין היתייחס בית הדין הארצי לזכות לשויון בכלל ולשוויון בעבודה בפרט, במועדים שלאחר חקיקת חוק יסוד כבוד האדם וחרותו, בציינו כי:
"... אלא שכיום, לאחר חקיקת חוק יסוד כבוד האדם וחרותו עלתה הזכות כיתה, היא כיום זכות חוקתית. לא נראה לי כי ניתן לדבר על כבוד וחירות לאדם ללא שויון ושויון בעבודה על אחת כמה וכמה. חלק ניכר מחיינו אנו מבלים בעבודה והפליה והשפלה אין להרשותן במקום העבודה ( דב"ע (ארצי) נו/ 3-129 שרון פלוטקין - אחים אייזנברג בע"מ, פד"ע לג 481, 491 (1997).
דהיינו שבגיבוש עילת תביעה מכוח חוק שויון הזדמנויות בעבודה אין צורך להוכיח כוונה "ואף כוונה טובה אינה רלוואנטית". הוסיף ושנה בית הדין הארצי כי "לו נקבע כי קיימים לצד השיקול הפסול (או השיקולים הפסולים) שיקולים עינייניים אשר מכשירים את השיקול הנגוע בהפליה פסולה, הדבר לא יעלה בקנה אחד עם רוחו של חוק שויון ההזדמנויות ובכך נחטא למטרתו ותכליתו. מטרת החוק היא לעגן את ערך השויון בעבודה לבסס ולהטמיע בקרב המעבידים נורמות של שויון ולמנוע ממעבידים לקחת בחשבון שיקולים הנגועים בהפליה אסורה. מכאן שעצם ההתהגות הפסולה היא בגדר הפרה של הוראות החוק" (ע"ע (ארצי) אורלי מורי – מ.ד. פילו בע"מ (16.3.2008)).
על פי העולה מהעמדות הכתובות שהונחו בפנינו רבים מהעמיתים עזבו עבודות קודמות, שכבר אוישו באחרים, הסכימו לירידה בשכר והחלו במסע ל"שינוי מאתגר ועמוק בצורות החשיבה וההתנהלות שלי" כמאמר אחד מהם.
...
לטעמנו הנזק הגלום בהקפאת התכנית אינו נמדד, בהכרח, רק בעלות הכלכלית הישירה של עצירתה, בדרך של חישוב שכרם של 20 העמיתים על פני כמה חודשים, כפי שטענה השדולה.
האיזון הראוי – סוף דבר
בסופו של 'מסע' ולאחר שאיזנו בין כלל השיקולים שמנינו באנו לכלל מסקנה כי מה שמכריע את הכף במצב הדברים הנוכחי הוא הפגיעה הקשה והישירה בזכות השוויון שהיא זכות חוקתית.
נוסיף, כי יש להניח שאם יש בידי המדינה לצרף לקורס ההנוכחי מספר זהה של נשים לזה של הגברים (20) היא תעשה כן.
אם תבוא המדינה לידי מסקנה כי אין בידה לצרף נשים לקורס הנוכחי מכל סיבה שהיא יוקפא הליך ההכשרה של הגברים מיום 22.4.2018 ועד למתן החלטה אחרת.