מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת מרמה והונאה בגין הוצאת חסכונות פנסיונרית

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בנוסף, במקרה שבו המעסיק לא ביצע נכויי מס במקור ולא העבירם כדין, נקבע כי יש לקיים הרמת מסך כלפי המעסיק הואיל ומקרה כזה עונה על ההגדרה הקבועה אף בחוק החברות והיא מירמה, ובענייננו לא יכול להיות חולק, כי הנתבע, הבעלים של הנתבעת אשר היה מעורב בכל הנעשה בה, עשה שימוש לרעה בחברה שבבעלותו, על ידי העסקת התובעת, מבלי לפתוח לה קרן פנסיה ומבלי להפריש לה תגמולים, מבלי להנפיק לה תלושי שכר, מבלי להמציא לה חוזה עבודה ומבלי להעביר דמי ביטוח לאומי למוסד לביטוח לאומי, תוך נכויים משכר התובעת, מבלי לשלם לה פצויי פיטורים במועדם, ועוד, וברי כי כל אלה ועוד, עונים על ההגדרה של "מירמה" לפי הדין; סעיף 6(א)( 2) לחוק החברות מגדיר מהי רמת הידיעה ו/או הכוונה הנדרשת מבעל מניות בכדי שיכנס למסגרת התנאים שקובע סעיף 6(א)( 1), קרי, שיורם כנגדו מסך ההיתאגדות, וזו אינה מחייבת להוכיח תרמית של ממש של בעל המניות, אלא מספיק להוכיח לעניין זה היתנהגות חריגה, פחותה מתרמית, הנראית על פניו, כתרמית; רמת ההוכחה הנדרשת כלפי בעל מניות קיבלה ביטוי בפסיקת בתי המשפט באופן בו נקבע כי על מנהל חברה שהינה חברה בע"מ לנהוג בתום לב ובזהירות וזאת בכדי שלא יחשוף עצמו לאחריות אישית כלשהיא ולכן על אותו מנהל להקפיד ולהמנע מכל מעשה אשר עלול להתפרש כמעשה מירמה; הרמת המסך תדרש אף מהטעם של חשד על פניו, לשימוש לרעה במסך ההיתאגדות, כל שכן ושעה שידוע כי החברה הייתה נתונה בקשיים כלכליים, שכן חובת תום הלב מחייבת את המעסיק להתאים העסקת העובדים ליכולת הכלכלית של החברה, ובהיעדר תאימות כזאת, יש להטיל אחריות אישית על מי שמעסיק את העובדים בפועל למרות המצב הכלכלי הקשה של החברה (ע"ע 1017/04 אהוד ענבר - אפרים בן מנשה); והוא הדין בעניינינו עת התובעת לא בוטחה בביטוח פנסיוני, לא הופרשו לה תגמולים, לא שולמו דמי ההבראה, וגם לא שולמו דמי הביטוח הלאומי למרות שנוכו משכרה, לא שולמו לה פצויי פיטורים ולא שולמו לה שעות נוספות חרף העובדה שהנתבעים ידעו שהתובעת עובדת 13 שעות ביום במשך שבעה ימים בשבוע לרבות בשבתות אחת לשבועיים - היתנהלות זאת מעידה על עצימת עניים ו/או החלטה מכוונת של הנתבע, ככל שהדברים נוגעים לתשלום זכויותיה ולאי התשלום שמגיעים לה בגין תקופת העבודה או סיומה כמתחייב ע"י החברה על פי דין; בית הדין ישקול גם האפשרות של "הרמת מסך" חלקית רק ביחס לחלק מרכיבי התביעה הקשורים באופן סיבתי להיתנהגות הפגומה של בעלי המניות - זו שהצמיחה את העילה של הרמת מסך ההיתאגדות (תע"א (ת"א) 5448/07 קריסטינה יורצינקו - אלי קליין תכשיטנים בע"מ); אי העברת נכויים משכר העובד ליעדם (קופת גמל) מהוה עילה מספקת להרמת מסך (ע"ע 185/08 אופיר סטרוגו סוכנות לביטוח - דליה ברגר); גם אי מתן חוזה עבודה ותלושי שכר יכולים להצדיק הרמת מסך ההיתאגדות (ע"ב (י-ם) 1218/07 דידי - כהן ואח').
מכל מקום, התובעת מפנה לפסיקה העניפה של בית הדין הארצי לעבודה בכל הנוגע לייחוד של דוקטרינת הרמת המסך בדיני העבודה ולחובות הנאמנות המוגברות החלות על בעלי החברה, כלפי נושיה שהם עובדי החברה, וטוענת כי הדברים שנפסקו שם יפים גם לעניינינו, שכן הנתבע הוא הגורם הכלכלי האמתי המסתתר מאחורי מסך ההיתאגדות של הנתבעת, הוא המעסיק האמתי ויש להגמיש את הדרך להגיע אליו משהוכח שהנתבע העסיק עובדים למרות המצב הכלכלי הקשה של החברה, תוך שהוא מנסה לחסוך לחברה הוצאות על חשבון גבה של התובעת, תוך שהוא נימנע מלשלם לה את זכויותיה הסוציאליות, מונע מהעובדים גישה לשירותים ולמטבח, לא מספק ולו מחשב, כשהתובעת נאלצה להשתמש במחשבה האישי, כל זאת כדי לנסות ולהבריא את החברה שלו ולשמר אותה; הנתבע ידע שלא יוכל לשלם לתובעת את זכויותיה, לכן נימנע מלשלם עבורה את דמי ביטוח הלאומי ולא הפריש לה כספים כדין לקרן פנסיה, לא שילם לה שעות נוספות כדין, דמי נסיעות ועוד ולמרות זאת המשיך להעסיקה בתת תנאים עד אשר החליט לפטרה בשל "צמצומים" מבלי שטרח לשלם לה פצויי פיטורים כדין במשך 5 חודשים תמימים, לטענתו, מכיוון שלא הייתה לחברה יכולת כלכלית לעמוד בכך; הוכח כי הנתבע פעל בחוסר תום לב, כאשר נטל הלוואה בסד 200,000 ₪ על סמך פירוט חוב לתובעת, ברם לא טרח לשלם את הכספים מתוך ההלוואה לתובעת, משמע עשה שימוש בכספים לצורך ואף לא טרח לשריין מתוך הכספים שנתקבלו לצורך הלוואת הגישור כספים עבור התובעת; ומנגד, הוכח שהתובעת לא תוכל להפרע מהחברה שהתרסקה כלכלית, והיא תעמוד מול שוקת שבורה, ולא תוכל לגבות את הכספים המגיעים לה בדין; ולעניין זה הן הנתבע והן מנכ"ל הנתבעת העידו כי מצבה הכלכלי של החברה היה ונותר בכי רע, כי הם היו מודעים לכך אך עצמו עיניים והמשיכו להעסיק עובדים על אף שידעו כי החברה מצויה בקשיים כלכליים, וכי למעשה החברה ממתינה למושיע ואין בה כספים.
מכאן, שזולת טענה סתמית וכללית של אחריות הנתבע לחובות הנתבעת, התובעת לא הניחה כל תשתית עובדתית, ולו לכאורה, לחיובו האישי של הנתבע בחובות הנתבעת הנטענים והמוכחשים כשלעצמם; הגשת התביעה כנגד הנתבע היתה כמקח מתוך רצון להזיק לנתבע, להעמידו בסיכון מיותר, לגרום לו להוציא הוצאות וכן מתוך שיקולים זרים אחרים; חוסר תום ליבה של התובעת בתביעתה כנגד הנתבע בולט וראוי לחיוב בהוצאות משפט במנותק מתוצאות ההליך כנגד הנתבעת או בכלל.
מנגד הוכח כי בעת שקברניטי הנתבעת הבינו כי הנתבעת כשלה כשלון תפעולי, הם פעלו לצימצום פעילותה של הנתבעת באופן שיאפשר את השרדותה ויאפשר תשלום הזכויות לעובדים ולרבות תשלום לתובעת; מצוקתה התזרימית של הנתבעת חייבה אותה ליטול הלוואות, בין היתר, כדי לשלם לעובדיה; הנתבע עצמו אשר שימש כעובד הנתבעת, לא קיבל ממנה שכר במשך חודשים והעדיף לוותר על שכרו לטובת תשלום לעובדים; מצבת כוח האדם של הנתבעת צומצמה ונכון לראשית שנת 2016, הנתבעת אינה מעסיקה עובדים בשכר; זולת התובעת, אף לא אחד מעובדיה של הנתבעת הגיש כנגדה תביעה וברי כי בנסיבות אלה קשה לטעון כי הנתבעת נוהלה מתוך רצון להונות את התובעת או את עובדיה.
...
סוף דבר – אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל בפסק דיננו, התוצאה היא שעתירת התובעת להרמת מסך ההתאגדות של הנתבעת כלפי הנתבע, נדחית.
לעומת זאת, תביעת התובעת כלפי הנתבעת מתקבלת בחלקה, ואנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים כדלקמן: פיצוי ממוני בגין פגמים בהליך הפיטורים בסך 15,000 ₪ ברוטו.
מנגד, התובעת תישא בהוצאות הנתבע (לרבות שכ"ט עו"ד) בגין דחיית תביעתה כנגדו, בסכום כולל של 5,000 ₪, אשר ישולם לנתבע מתוך סכום ההוצאות שתשלם הנתבעת לתובעת, וזאת בתוך 30 יום ממועד קבלת ההוצאות מידי הנתבעת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת מר אמויאל הוא נתן את הסכמתו בדרישה שתהיה לי שיחת שיקוף, במסגרתה הוברר כי הנציג אינו עובד חברת "הראל" ואינו סוכן ביטוח (אין להם רישיון)". בנוסף, "הם אומרים שהשדרוג של הפוליסה היא ללא עלות ובסוף מסתבר כי זה עם עלות". תלונת גב' אליזבט ספנוב (נספח 22 לתצהיר עזי) – גב' ספנוב התלוננה על "סוכנות ניוקום ובפרט הסוכן רון גור". בסיפא לתלונתה ציינה גב' ספנוב, כי "לקראת סוף שנת 2015 הזמנתי את סוכן הביטוח עידו בורובסקי לשיחת ייעוץ לייעול הפוליסות. עידו הסביר לי שהביטוחים הנ"ל אינם אפקטיביים לגביי...ועלי להתלונן על הונאה". תלונת גב' סטמקר דינה (נספח 23 לתצהיר עזי) – גב' סטמקר הגישה תלונה "כנגד סוכנות ניוקום על הטעה ובמרמה בעקבותם שלמתי כפל ביטוחים גם לחברת AIG ולחברת "הראל" במשך כשנתיים על אותן פוליסות כלומר כפל פוליסות.
בתביעה אחרת שהגישה ניוקום נגד אבשלום דהרי (ת.א 18816-07-18)(נספח 3 לתצהיר עידו), אף היא בעילת עוולת לשון הרע, נטען כי האחרון ביקש לפגוע בשמה הטוב של ניוקום, תוך הוצאת דיבה עליה כלפי חברת הראל, שכן ביום 19.3.2018- כשלוש שנים וארבעה חודשים ממועד ביטול הפוליסה מר דהרי פנה לחברת הביטוח הראל והכחיש כל עסקה הקשורה עם פוליסת הביטוח שנמכרה לו וטען כי "אף אחד לא דיבר עמו ו/או עם אישתו". בין לבין הוגשו הודעות בדבר הליך גישור העתיד להתקיים, אך בסופו של דבר הליך זה לא יצא אל הפועל.
ביום 17.4.2019, על רקע הסוגיות המתעוררות בתיק זה, נתבקשה עמדת הגוף המאסדר - רשות שוק ההון, ביטוח וחסכון (להלן- הרשות) על מנת לקבל את עמדתו העקרונית ביחס לליבת המחלוקת המרכזית שנתגלעה בתיק זה.זאת, הן באשר לגבולות הגזרה של נציגי מכירות בפגישות פרונטליות בתהליך מכירת פוליסת ביטוח והן באשר למצב התלונת שניפתחו אצל הממונה כאמור, שכן לדידם של התובעים התלונות ניסגרו, בעוד שלדידם של הנתבעים התלונות עדיין מטופלות.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנו את טענות הצדדים, המסכת הראייתית והתרשמנו מהעדויות שבפנינו, להלן החלטתנו: אשר לעניין המקדמה לאמיליו מיום 10.3.2015 בסך 5,188 ₪ - אכן בכרטסת הנהלת חשבונות אשר צורפה לתצהירו של עזי מופיע הסכום הנזכר תחת הכותרת "מקדמה", הנתבעים לא התייחסו לעניין זה כלל בסיכומיהם, כך שטענת התובעים בעניין זה הוכחה ולא נסתרה.
התביעה ברכיב זה נדחית.
לאור כל האמור לעיל, תביעת התובעים נדחית בעיקרה, למעט קביעותינו בסעיפים 135,139,140 ו-142, כדלקמן: הנתבע 1 ישלם לתובעים את הסכומים הבאים, אשר ישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.12.2015 ועד ליום התשלום בפועל: (1) בגין התנהלותו בחוסר תום לב סך של 17,000 ₪.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לתובע נגרם נזק בשל הוצאתה של פוליסה זו כפוליסה מעורבת ולא פוליסת חיסכון טהור בגובה 1,322,793 ש"ח (ר' סעיפים 32-31 לכתב התביעה).
) החלפת סעיף 7 הנוסח הקודם: תרמית ואונאה היתה עילת התובענה תרמית או אונאה מצד הנתבע, תתחיל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודעה לתובע התרמית או אונאה.
החשדות החלו לצוץ לאחר שהתגלה למר ברוך דבר מרמה שבצע מר אילני, לכאורה, עת מניות שנרכשו בעבור מר ברוך לא נרשמו במלואן על שמו.
...
עמדתו זו של מר שפירא מקובלת עלינו.
משהחלטנו לבחון את טענותיו של התובע בסוגית הריביות, לגופה, לאור הוראת סעיף 7 לחוק ההתיישנות ומחדר לליבנו ספק שמא, במחדל ובתום לב, נמנע מן התובע לברר סוגיה זו במהלך השנים, מצאנו לדחות טענותיו לגופן.
סיכומו של דבר מצאנו לדחות את תביעת התובע במלואה ולחייבו בהוצאות הנתבעת בסך של 35,000 ש"ח אשר תשולמנה בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, לטענת התובעת, יש להרים את מסך ההיתאגדות ולחייב את נתבעת 2 בחובות הנתבעת 1 זאת בשל עצם "ניכוי סכומים משכר התובעת, לאורך זמן רב, מבלי להעביר את מלוא הסכומים לייעודם". לטענתה, "על פי הדין מוטלת מלוא האחריות על בעלת המניות הרשומה, שהיא אמו של הבעלים והמנהל בפועל ועמדו לרשותה כל הכלים לפקח על הנעשה בחברה. מדובר בחברת יחיד בה עשה בעל המניות שימוש לרעה במסך ההיתאגדות, בדרך של רמייה, לגזול מהתובעת זכויות סוציאליות בסיסיות, והותיר אותה ללא ביטוח פנסיוני, תוך פגיעה אנושה בזכויותיה לעתיד, ותוך שהוא מסתתר מאחורי מסך ההיתאגדות" (סעיפים 26-27 לכתב התביעה).
עקב מחדלי הנתבעת נגרמו לה נזקים שכן היא נאלצת להוציא מכיסה כספים נוספים בכדי לשמור על רצף בטוחי ולא להסתכן בכך שמצב בריאותי מסוים ממנו היא סובלת לא יכוסה.
כך למשל בע"ע(ארצי) 1137/02 יוליוס אדיב - החברה לפיתוח ולמלונאות רחביה בע"מ (19.1.03)) צוין כי: "...זהו מקרה מובהק של מעשה תרמית של חברה כלפי נושיה - עובדיה המצדיק הרמת מסך ההיתאגדות כלפי בעלי המניות, גם אם אין מתקיימות עילות אחרות להרמת המסך...". זאת מאחר ש"שליחת היד בכספי העובד ביחד עם הניסיון לטשטשה באמצעות רישום מטעה בתלוש השכר מהוה מעשה פסול שנועד להונות את העובד, ולכן היא עשויה להוות עילה להרמת מסך ההיתאגדות.
עוד נדגיש כי לחיסכון הפנסיוני משקל מיוחד בבטחונו הכלכלי של העובד, ומכאן גם חובת האמון המיוחדת בהקשר זה. לאור האמור, נקודת המוצא היא כי שליחת היד בכספים שיועדו להפקדה עבור ביטחון פנסיוני לעובד עשויה להוות נסיבה משמעותית שעשויה ללמד על התקיימות התנאים שבסעיף 6 לחוק" (כאמור בע"ע (ארצי) 35231-02-19 יד שירותי ייעוץ ולווי חברות בע"מ – אלעד סטפנסקי (17.3.2020) (להלן- "פסק דין סטפנסקי").
...
לאחר שעיינו בבקשה לסילוק על הסף, התגובה והתשובה לה, להלן החלטתנו: רקע כללי בפנינו תביעה כספית בגין תקופת העסקה של התובעת אצל הנתבעת 1 החל מיום 1.4.2019 ועד 30.4.2022, אשר לטענתה התפטרה בדין מפוטר עקב אי ביצוע הפקדות פנסיוניות ולאחר שנאלצה לשלם מכספה שלה על מנת לשמור על הכיסוי הביטוחי שלה.
דיון והכרעה המסגרת הנורמטיבית לאחר שעיינו בטענות הצדדים הגענו לכלל מסקנה כי דין הבקשה – להידחות.
על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בהתאם, תיחתם פסיקתא עבור חברת הביטוח "מנורה מבטחים - ניהול קרנות פנסיה" לחלוקת היתרות בהתאם לכללי החוק לחלוקת חסכון פנסיוני בין בני זוג התשע"ד – 2014.
היתערבות בית המשפט בחוות דעת המומחה, מצומצמת למקרים יוצאי דופן בהם נפלה טעות גסה, נעשתה פגיעה בכללי צדק טבעי, חריגה מסמכות, מירמה או כאשר נפל פגם היורד לשורשו של עניין שיש בו כדי לגרום לעיוות דין קשה (ע"א 402/85 מרקוביץ נ' עריית ראשון לציון, פ"ד מא(1) 133, 139 (1987); ע"א 8557/06 עריית פתח תקווה נ' חב' אולימפיה בניה השקעות ופיתוח (1994) בע"מ, [נבו] פסקה 9 (15.9.2010)).
ראה לעניין זה דברי כבוד הש' לוין בפסק דינו ע"א 7442/97 יפה עמית נ' ציון עמית, נד(4) 625 (2000), שם קבע: "אכן, הלכה פסוקה היא כי שתוף בנכסים בין בני-זוג כולל בחובו כרגיל, לצד השתוף בזכויות, גם שתוף בחובות, וזאת ביחס לחובות שנצברו בדרך הרגילה על-ידי אחד מבני-הזוג בתוך תקופת השתוף ביניהם, כאשר הם מנהלים אורח חיי מישפחה תקינים, להוציא חובות שהם בעלי אופי אישי מובהק ואשר מעצם טיבם ייתכן שאין זה מן הצדק לשתף את בן-הזוג האחר בעולם. יישומם של עקרונות אלה עשוי להביא בנסיבות המתאימות לכלל מסקנה כי גם אם קמה חזקת השתוף בחובות בין בני-זוג המנהלים משק בית משותף, עדיין תיטה הכף לעבר אי-הכללתו של חוב מסוים במסגרת החובות המשותפים, כאשר הוכח בראיות כי החוב האמור הנו תוצר של פעילות חריגה של אחד מבני-הזוג שאיננה משרתת את היחידה המשפחתית, או במקרים מסוימים, אפילו חותרת תחתיה." המלומד עו"ד אריאל דרור מסביר בפרק ח' לספרו "חלוקת רכוש בהליך גירושין" את עיקרון שתוף החובות בין בני זוג מכח הסעיף הנ"ל: "ההנחה העומדת בבסיסו של סעיף 6 לחוק יחסי ממון היא כי חובות שצברו הצדדים במהלך חייהם, כגון יתרת חובה בבנק, משכנתא בגין דירה משותפת, או חוב בשל לקיחת הלוואה משותפת – הם בדרך כלל משותפים. על כן, אין חשיבות לזהות הצד שהוציא אותם בפועל - כל עוד ההוצאה נועדה לצרכים השוטפים הרגילים של משק הבית (כגון הוצאות מדור ואחזקתו, כלכלה, ביגוד וכיוצ"ב), והוצאה לפני המועד הקובע. ..לא ניתן להגיש תביעה שכל כולה מבקשת לחייב את הצד השני בחובות, ללא עריכת איזון בכלל הנכסים. תביעה כזו אינה הגונה, שכן אין מטרתה להעניק לבן הזוג האחר זכויות, אלא לחייבו בחובות בלבד, שהם בגדר נכסים שליליים." עוד מציין בספרו עו"ד דרור, שהכלל בפסיקה קובע שעל מנת להכריע באם חוב משותף, יש לבחון את דרך הווצרותו, ולכן כל מקרה נבחן לגופו.
בשל העירוב, קבע המומחה, שלא ניתן לייחס את פדיון הכספים מזכויות הצדדים (קופ"ג, ביטוח חיים ומכירת החנות) לסגירת חובות העסק ולא ניתן לעשות חלוקה או לפרט בעבור מה שמשו הכספים, ובכל זה האם לצורך הוצאות המחייה של התא המשפחתי או לסגירת חובות העסק.
בטרם אדרש לטענות לגופן, אציין ששני הצדדים טענו בפני המומחה שמסמך פירוט החובות נערך באופן פקטבי, כשלטענת התובעת המסמך נערך ע"י הנתבע על מנת להונות אחיו בירושה, ומנגד טען הנתבע שהתובעת ערכה מיסמך זה יחד עם היועץ הפינאנסי של העסק גם בכדי להונות את אחיו ולהוציא מהם כספים נוספים מהירושה.
...
לאור כל האמור, ובשל פעולתו הערמומית של הנתבע להונאתה, יש לקבוע שאינה שותפה לחובות העיזבון ולהסכם היורשים; כמו כן יש לפסוק בחלוקה בלתי שוויונית את נכסי הצדדים לפי סעיף 5(א)(1) וסעיף 8 לחוק יחסי ממון התשל"ג 1974 (להלן: "החוק"); זאת ועוד, יש לפסוק לטובתה מזונות אישה, ומפאת מגבלת עמודים לא פירטה טענותיה לתביעה זו; עוד עותרת לאשר את חוות דעתו הראשונה של האקטואר, ולקבוע שזכאית לזכות ראשונים לרכישת הדירה עפ"י חו"ד השמאי ובקיזוז 170,000 ₪ בגין שיפוץ ותוספת לא חוקית למחסן; בנוסף, יש לדחות את תביעת הנתבע על כל רכיביה ולפסוק לחובתו הוצאות כבדות לרבות שכ"ט עו"ד בתוספת מע"מ. לטענות הנתבע עבד בעבודות מזדמנות עד אשר החל לעבוד כשכיר בעסק שהיה בבעלות הוריו.
בית הצדדים: כקבוע בסעיף 83 לפס"ד, אני מורה על פירוק השיתוף בבית מגורי הצדדים הידוע בגוש 11563, חלקה ***, תת חלקה 1 והנמצא ב***, בדרך של מכירה.
נוכח המועד שחלף למן היום בו נערכה השמאות, אני מורה כי על עדכון חוות דעת השמאי דן ברלינר.
ככל ותתגלע מחלוקת בשאלת גובה התשלומים, אני ממנה את רו"ח אבי כהן כמומחה מכריע לעניין זה. מזונות אישה: כקבוע בסעיפים 86-87 לפס"ד, תביעת התובעת נדחית במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו