מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת מעסיק נגד עובד שהחל לעבוד כעצמאי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה הכחיש הנתבע בכלליות את טענת התובעת בדבר הקמת עסק עצמאי וטען כי העסק הוקם על ידו רק לאחר סיום עבודתו אצל התובעת (ס' 20 לכתב ההגנה): "סעיף 11 לכתב התביעה מוכחש מכל וכל, למעט העובדה כי הנתבע החל לעבוד כעוסק עצמאי לאחר סיום עבודתו אצל התובעת" (ההדגשה במקור – ר.צ.).
התובעת לא הוכיחה כי קמה לה זכות יוצרים לגבי ביטוי זה וכי אין מדובר בביטוי נפוץ בציבור, כדוגמת "בית חכם". חמישית, טרם קבלת הכרעתי בתיק זה, שקלתי את טענתו של הנתבע, כי התובעת ידעה על מעשיו (ס' 5 – 6 לתצהיר הנתבע):"...מר אורבך ידע כל העת, שמעת לעת עשיתי על חשבון זמני הפרטי מספר עבודות ספורדיות (במקרים מעטים) ואף עודד אותי לכך, שעה שידע משיחות שנתקיימו בינינו שבכוונתי להתחיל בפעילות עצמאית לאחר סיום עבודתי בחברה...כל פעילות פרטית שביצעתי הייתה בידיעתו ובעידודו של מנהל התובעת ובעליה – אורבך גל, אשר בירך על כך ועודד אותי לכך מתוך חשיבה שאעבוד מול החברה כפרילנסר בעתיד". מהראיות ומהעדויות אותן שמעתי, התברר כי הקף פעילותו של הנתבע לא היה מצומצם.
לטענה זו הסכים גם התובע (ר' עמ' 1 ש' 1 – 2, לפ' דיון מוקדם מיום 30.12.15: "מוסכם כי התביעה כנגד מר אורבך בכל הנוגע לאיסור לשון הרע, היא מתוקף תפקידו כנושא משרה". אולם, בהתאם לחוק בית הדין לעבודה, קיימת אפשרות להגיש תביעה אישית כנגד נושא משרה של המעסיק, אשר הפר את חוק איסור לשון הרע, מכוח סעיף 24(א)(1ד) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969 (להלן: חוק בית הדין לעבודה) : "(א)לבית דין איזורי תהא סמכות ייחודית לידון –... בתובענה של עובד או נציג ארגון עובדים נגד מעסיק או נושא משרה אצלו, או של מעסיק או נושא משרה אצלו נגד עובד או נציג ארגון עובדים, בקשר ליחסי עבודה, שעילתה עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965; לעניין זה, "נושא משרה" – מנהל פעיל בתאגיד, שותף למעט שותף מוגבל, ממונה על העובד ופקיד האחראי מטעם התאגיד על תחום זכויות עובדים".
...
לאור הטעמים האמורים לעיל, הנני מקבלת את תביעת התובע בגין לשון הרע, וקובעת כי הנתבע יישא בתשלום בסך של 15,000 ₪ לתובע.
סוף דבר- מר שמגר בן ענת ישלם לחברה תוך 30 יום מקבלת פסק הדין , פיצוי בסך של 32,480 ₪, בגין הפרת חובות תום הלב והנאמנות.
הנתבע ישלם למר שמגר בן ענת תוך 30 יום מקבלת פסק הדין, פיצוי בסך של 15,000 ₪, בגין הוצאת דיבה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

רקע וטענות הצדדים בקיצור נמרץ התובע יליד 1983, במועדים הרלבאנטיים לתביעה עבד בשירות הנתבע 1 (להלן: המעביד או הנתבע או אילן), בתור איש תיחזוקה.
יפים לענייננו דבריה של כב' השופטת יעל וילנר בפרשת פלוני נ' משרד החינוך ואח': "סעיף 15 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] קובע מפורשות כי "העושה חוזה עם אדם אחר, שאיננו עובדו או שלוחו, על מנת שיעשה למענו מעשה פלוני, לא יהא חב על עוולה שתיצמח תוך כדי עשיית אותו מעשה". בסעיף 15 נמנים אף החריגים לכלל זה, הנוגעים בעקרם למקרים בהם ניתן לייחס מעורבות או אחריות אישית כלשהיא אף למזמין העבודה (ראו: אהרן ברק "אחריות בנזיקין של מעסיק למעשיו של קבלן עצמאי" הפרקליט כ 113 (1964)).
בחודש פברואר 2017 התובע התחיל לעבוד בחברת אלדן, שם הוא עובד עד עצם היום הזה ושכרו במגמת עלייה מתמדת.
לסיכום אני מקבלת את התביעה כנגד הנתבע 1 ומחייבת אותו לשלם לתובע פיצויים בסך של 455,000 ₪ בצרוף 23.4% בגין שכ"ט עו"ד ובצרוף סך של 3,500 ₪ בגין הוצאות משפט (אגרת פתיחה, הוצאות עדים והשתתפות התובע בשכר טירחת המומחה אשר מונה מטעם בית המשפט.
...
על כן, שוכנעתי כי שיעור הנכות הרפואית הצמיתה המשוקללת עקב התאונה הוא 19%.
לסיכום אני מקבלת את התביעה כנגד הנתבע 1 ומחייבת אותו לשלם לתובע פיצויים בסך של 455,000 ₪ בצירוף 23.4% בגין שכ"ט עו"ד ובצירוף סך של 3,500 ₪ בגין הוצאות משפט (אגרת פתיחה, הוצאות עדים והשתתפות התובע בשכר טרחת המומחה אשר מונה מטעם בית המשפט.
התביעה כנגד הנתבעות 2 ו- 3 נדחית, והנני מחייבת את התובע בהוצאותיהן בסך של 12,000 ₪.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב -יפו ק"ג 11974-12-20 06 אוגוסט 2023 לפני: כב' השופטת קארין ליבר-לוין נציגת ציבור (עובדים) גב' אמירה שניצר נציג ציבור (מעסיקים) מר נתן אברהם התובע שמעון לוי ע"י ב"כ: עו"ד רונית לוי הנתבעים 1. מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ ע"י ב"כ: עו"ד אבנר בן חיון 2. מרכז החינוך העצמאי לת"ת ובתי ספר ע"י ב"כ: עו"ד חיה שפיגל פסק דין
] כך שאין משמעות להודעת הביטול של הקרן מיום 5.4.2020 והתובע היה רשאי להגיש את תביעתו בגין אובדן כושר עבודה משום שנדבק בקורונה ביום 23.3.2020, כאשר בפועל היה עמית פעיל לאור הרצף בין ארכת הביטוח עד תחילת מרץ 2020 ומועד ביצוע ההפקדה על ידי המעסיק עבור חודש מרץ 2020 ביום 6.4.2020[footnoteRef:40].
לצורך מימוש זכויותיו הפנסיוניות של עובד (לרבות בתקופת אובדן כושר עבודה), עומדת לעובד הזכות להגיש תביעה לבית הדין לעבודה כנגד המעסיק עקב הפרת הוראת צו ההרחבה לפנסיה חובה, ובמקביל קיימת לעובד גם זכות לנהל הליך אזרחי כנגד קרן הפנסיה/קופת הגמל בהתאם להוראות חוק הגנת השכר ומכוח עילות חוזיות ככל שקופת הגמל לא עמדה בחובותיה בעת שנערך לתובע ביטוח פנסיוני על ידי המעסיק.
...
מכאן, אנו מקבלים את טענת התובע כי תחילת עבודתו בנתבע 2 היתה ביום 1.1.2013.
באשר לתביעת התובע לקבל שחרור מפרמיות בתקופה הרלוונטית, מאחר שתובע לא עמד לבחינה בפני הגורם הרפואי, בהתאם לתקנון הקרן, ובשל דחיית התביעה נגד מנורה– תביעתו של התובע לקבל פיצוי בדמות שחרור מרכיב הפרמיות – נדחית.
מסקנה זו, לא מאיינת את המסקנות אליהן הגענו לעיל כך שתביעתו של התובע למתן צו הצהרתי כי בעת אירוע הנכות היה עמית פעיל – נדחית.
סוף דבר התביעה כנגד מנורה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הצדדים חלוקים בנוגע למועד תחילת העבודה (מאי 2020 לטענת העובד, או יולי 2020 לטענת המעסיקה).
בתלוש שכר לחודש 9/22 המעסיקה קזזה משכרו של העובד חלף הודעה מוקדמת להתפטרות בסכום של 6,216 ש"ח. ההליך בבית הדין: ביום 10.11.22 המעסיקה הגישה תביעה כנגד העובד, וטענה שהעובד פנה ללקוחותיה, הציע להם מוצרים שהיא מוכרת ומתקינה עבור לקוחותיה, ובכך פגע בה וגרם לה הפסדי מכירות.
באשר לדו"ח רווח והפסד: המעסיקה טוענת בתביעתה, כי העובד הקים עסק עצמאי מתחרה תוך כדי עבודתו בשרותה, ומכר ללקוחותיה מוצרים אותם היא משווקת ומוכרת.
...
משהסבירה המעסיקה כיצד ומתי יצאו המסמכים משליטתה, ומשלא ניתן לחייב בעל דין להמציא מסמך שלא קיים ברשותו – הבקשה נדחית.
נדחית גם בקשתו החלופית של העובד לקבוע שאי המצאת המסמכים המבוקשים גרמה לו נזק ראייתי.
לפיכך, אני מורה למעסיקה להמציא לעיוני במעמד צד אחד – במעטפה סגורה ובתוך 14 ימים – דו"ח רווח והפסד לתקופה הרלוונטית.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נקבע בפסיקה, כי ככל שאין חפיפה בין "מקום העבודה" ובין "מקום ביצוע העבודה", לעובד יש זכות לבחור להגיש את התביעה כנגד מעסיקו הן "במקום העבודה", והן במקום ביצוע העבודה (דב"ע (ארצי) 3-230/98 אנטון חורי – שלמה הנדל (19.11.1998).
הנתבעת הכחישה טענה זו ולגירסתה, תחילת העבודה של התובעת התעכבה בצל המילחמה, ולכן הוצע לה – כהצעה לא מחייבת – להתחיל חפיפה למשך מספר ימים בלבד בנשר, אך לא מתוך כוונה להחליף את מקום העבודה הקבוע ברמת גן, אלא מתוך רצון טוב לבוא לקראתה.
בהקשר זה אפנה לפסיקתו של בית הדין הארצי בבר"ע (ארצי) 8040-03-14 מרכז החינוך העצמאי לתלמודי תורה ובתי ספר בתי יעקב – הדסה רדנר (18.5.2014): "נדגיש כי טוב יעשה נתבע הטוען בכתב ההגנה נגד סמכותו המקומית של בית הדין האיזורי שבו נתבע, אם יגיש בהקדם האפשרי גם בקשה מפורשת בעיניין זה, ולא ימתין לישיבת קדם המשפט לבירור טענתו. בכך יסייע הנתבע גם הוא לייעול ההליך. על כל פנים, תרומתו של נתבע שלא פעל כאמור לעיכוב ההליך, אינה גדולה יותר מתרומתו של תובע, שבוחר ב'שב ואל תעשה' נוכח הכחשת הסמכות המקומית בכתב ההגנה" (פסקה 21 לפסק הדין).
...
דיון והכרעה: לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת הנתבעת להתקבל.
לכן, גם החלופה של "מקום העבודה המיועד של העובד" הקבועה בתקנה 3(א)(2) לתקנות מובילה למסקנה שהסמכות המקומית מסורה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב.
סוף דבר: הבקשה מתקבלת ויש לקבוע כי בית הדין האזורי לעבודה בחיפה נעדר סמכות לדון בתובענה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו