במסגרת עבודתה, התובעת מיינה מעטפות דואר לתאים המוצבים מולה, תוך אחיזת המעטפות באגודל והכנסתם לתאים, באופן חוזר ונשנה, זאת במהלך כל יום העבודה ובקצב מהיר.
מדובר במצב תחלואתי טבעי, על רקע קונסטיטוציונלי – התפתחותי.
"
פסק דינו של בית הדין האיזורי:
בית הדין האיזורי דחה את התביעה, בהסתמך על חוות דעתו של המומחה הרפואי ד"ר פעילן, וחזר על עקרי קביעותיו: מחלתה של המערערת נגרמה כתוצאה משינויים נווניים; בעבודת המערערת לא נגרם לחץ או רטט או עומס על מפרק בסיס האגודל; אין קשר סיבתי בין עבודתה של המערערת לבין מצבה הרפואי של המערערת; בשתי הידיים חלו תהליכים נווניים ולכן ברי כי אין קשר סיבתי בין תנאי עבודה לבין הפגימות בידיה.
בשאלות ההבהרה הסביר המומחה כי התהליך הטבעי של המחלה, הוא שהתהליך הניווני מופיע תחילה ביד הדומינאנטית (שמטבע הדברים נעשה בה יותר שימוש), וכעבור זמן התהליך הניווני מופיע ביד הלא דומינאנטית (במקרה זה שמאל); מחוות דעתו של המומחה הרפואי לא עלה כי הליקוי ביד ימין בדרגה חמורה יותר; גם אם דרגת הליקוי ביד ימין, היד הדומינאנטית, היא חמורה יותר, הרי שזה טבעי, נוכח השמוש הרב יותר ביד הדומינאנטית, ואין בכך כדי לקעקע את שורש חוות הדעת, כי מדובר בתהליך נווני אופייני לנשים בגילה של המערערת וכי תנאי העבודה לא גרמו לליקוי הרפואי.
כפי שהוסבר בחוות דעתו הראשונה של המומחה הרפואי, "שינויים נווניים [במפרק האגודל – ל.ג.] יכולים להופיע אצל MANUAL WORKERS העובדים לאורך שנים רבות בתנועות חוזרות ונישנות ובאופן מיצטבר, זהות במהותן, תוך הפעלת לחץ/כח/רטט/עומס מכאני ממוקם על מפרק בסיס האגודל, עם תנועות מאומצות וקיצוניות (מבחינת טווח התנועה) של האגודל, כולל שימוש במכשירי עבודה (כגון קונגו, פטישי אוויר, מקדחות, דיסקים, פטישים וכד'). במקרים אלה מדובר ב-CUMMULATIVE STRESS DISORDER לפי תאורית המקרוטראומה".
המערערת טענה כי "בחוות דעתו של המומחה הרפואי ד"ר פעילן תמיד נאמר הצירוף של לחץ/עומס/כוח/רטט שלא קיימים". טענה זו אין בה די כדי להיתמודד עם האמור בחוות דעתו של המומחה הרפואי, שכן מובן כי נוכח גישתו של ד"ר פעילן שלצורך קיומו של קשר סיבתי נידרש שתנאי העבודה יהיו כרוכים בהפעלת לחץ/כח/רטט/עומס מכאני ממוקם על מפרק בסיס האגודל, אמירה זו הופיעה בחוות דעת נוספות.
...
לסיכום: אין שינוי בחוות דעתי - אין קשר סיבתי בין התהליך הניווני במפרקי בסיס האגודלים לבין תנאי עבודתה בדואר ישראל.
הכרעה:
לאחר בחינת טענות הצדדים וכלל החומר שבתיק, הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות, ואין מקום למינוי מומחה רפואי נוסף.
סוף דבר – לאור כל האמור לעיל, הערעור נדחה.