מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת מיקרוטראומה: קשר סיבתי בין כאבי גב לעבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה - עסקינן, כאמור, בתביעה לתשלום דמי פגיעה, כאשר על הפרק עומדת שאלת הקשר הסיבתי בין הליקוי ממנו סובל התובע בגב לבין תנאי עבודתו על דרך המקרוטראומה.
מכלול חוות הדעת, מוביל למסקנה חד משמעית, לפיה לא קיים קשר סיבתי ("כאבי גב על רקע ניווני דסקופטי והצרות קוטר התעלה המותנית בגובה L4-5"), וגם לא בדרך של החמרת מצב.
...
לא מצאתי ממש בטענות התובע, לפיהן המסקנה המתבקשת מקביעותיו של המומחה הינה כי המומחה דוגל כביכול באסכולה מחמירה.
בניגוד לנטען על ידי התובע, לא מצאנו כי חסרה בחוות הדעת התייחסות לנתון כלשהו ולא מצאנו כי המומחה חרג מהעובדות.
המומחה היה מודע לכל הנתונים בעניינו של התובע ותשובותיו היו מפרטות, ועל כן החלטנו לאמץ את קביעותיו.
בהתאם לכך, לא מצאנו צורך במנוי מומחה אחר או נוסף, כפי שגם הבהרנו בהחלטה מיום 4.8.19, בה נדחתה בקשת התובע בהקשר זה (ראו בסעיף 7 לעיל).
על בסיס כלל האמור לעיל – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

תביעתו של התובע להכרה בכאבי גב כפגיעה בעבודה, נדחתה, על ידי הנתבע, כמפורט במכתב הדחיה מיום 25/6/19.
לסיכום - לנוכח האמור לעיל ובשים לב לטעם שמצאנו בסיכומי הנתבע וחרף האמור בסיכומי התובע והואיל ומצאנו כי הוא לא הוכיח קיומה של תשתית עובדתית המצדיקה מינוי מומחה לבחינת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו לבין הפגיעה בגבו על פי תורת המקרוטראומה, הרינו מורים על דחיית תביעתו.
...
מנגד, טען הנתבע כי דין התביעה להידחות כבר בשלב העובדתי, מבלי להיזקק למינוי מומחה שכן התובע לא הרים את הנטל להוכיח כי בעניינו מתקיימת תשתית עובדתית למיקרוטראומה וזאת למרות שהרים דברים בין 50 ל - 200 פעמים ביום, שכן התברר כי ההרמות וההתכופפויות לא נעשו בסדרה היות ובין פעולת הרמה להרמה היתה הפסקה משמעותית של דקות ארוכות שקטעה את הרצף - הפסקה במהלכה ביצע התובע מטלות אחרות.
בעב"ל 45339-06-11 מוראד יעקובי - המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 4/12/12) (להלן - ענין מוראד), אשר גם עליו ביסס התובע את טענתו לפיה ההפסקות שביצע בעבודתו בין פעולות הההרמות אינה קוטעת את הרצף הנדרש לשם הוכחת התשתית העובדתית למיקרוטראומה, קבע ביה"ד הארצי לעבודה ביחס לעבודת הבניה בבלוקים שביצע התובע שם, את הדברים הבאים: "מחומר הראיות המצוי בתיק עולה כי המערער היה בונה קירות מבלוקים בהיקף של כ-50% מכלל עבודתו. הבניה התבצעה על ידי המערער באמצעות הרמת בלוק בודד, מריחתו בטיט והנחתו על הבלוקים הקיימים - וחוזר חלילה. משקל הבלוקים נע בין 10 ל-30ק"ג, בהתאם לקיר הספציפי אותו היה בונה המערער, אך בכל קיר היה רק סוג אחד של בלוקים. היינו, משקל הבלוקים יכול היה להיות שונה בין קיר לקיר, אך כאשר המערער בנה קיר מסוים, הוא עבד עם בלוקים זהים בגודלם ובמשקלם. בכל פעם שהמערער הרים בלוק ולאחר מכן הניחו, היה עליו להתכופף ולאמץ את גבו. בית הדין האזורי לא קבע כמה פעמים ביצע המערער את תנועת הכיפוף במהלך הבניה, אולם ברי כי בנית קיר מצריכה פעולות כיפוף רבות מאוד, כמספר הבלוקים מהם בנוי הקיר. מסקנה זו מתחזקת גם נוכח העובדה כי בית הדין האזורי קבע שעבודת הבניה היוותה מחצית מעבודת המערער וכן לאור עדות המערער, כי היו תקופות בהן היה עוסק בבניה בלבד במשך שבוע ואף עשרה ימים ברציפות (פרוטוקול מיום 22.3.11, עמוד 4 שורות 16-30)". וגם: "בית הדין האזורי, קבע כאמור כי עבודת המערער בבניה לא ענתה לתנאים הדרושים לשם הוכחת תורת המיקרוטראומה, שכן שהמערער ביצע פעולות שונות ומגוונות, ובהן הנחת בלוקים במשקלים שונים זה על גבי זה, התכופפות לגבהים שונים, ומריחת טיט בין הרמה להנחה. דעתנו היא, כי בחינת פעולותיו של המערער בעבודת הבניה מעלה, כי מדובר בפעולות חוזרות ונשנות, דומות במהותן, שנעשו לפרקי זמן ממושכים. מחומר הראיות עולה כאמור כי עבודת המערער בבניה היתה מורכבת מתנועות של כיפוף הגב לשם הרמת הלבנים, יישורו וכיפופו שנית לשם הנחת הבלוקים, היינו תנועות דומות, רצופות, חוזרות ונשנות. המשקל השונה של הבלוקים לא בא לידי ביטוי בעת בניית קיר ספציפי, אלא השתנה רק מסוג קיר אחד לאחר, היינו במהלך בניית קיר לא היה שוני במשקל הלבנים. העובדה שהמערער היה מורח כל בלוק בטיט טרם שהיה מניח אותו על קיר הבלוקים, אינה קוטעת את רצף הכיפוף שהיה על המערער לעשות, שכן מדובר בפעולה אשר במהותה הינה קצרה ונקודתית, המשתלבת בפעולות החוזרות ונשנות שנעשו שוב ושוב ושוב על ידי המערער עם כל הרמת בלוק נוסף והנחתו.. (ההדגשה אינה במקור - א.י.).
ולענייננו - על בסיס העקרונות שהותוו בפסיקה ולאחר שנתנו דעתנו לכל החומר שהונח לפנינו וכן לאחר ששמענו את עדותו של התובע ועיינו בסיכומי הצדדים, הגענו לכלל מסקנה כי התובע לא הוכיח קיומה של תשתית עובדתית לפגיעה על דרך המיקרוטראומה בגבו, כאשר כבר כעת נציין כי לטעמנו עבודתו של התובע איננה דומה לעבודתו של פועל בניין שעיסוקו בבניה בבלוקים כפי שנדונה בענין מוראד.
לסיכום - לנוכח האמור לעיל ובשים לב לטעם שמצאנו בסיכומי הנתבע וחרף האמור בסיכומי התובע והואיל ומצאנו כי הוא לא הוכיח קיומה של תשתית עובדתית המצדיקה מינוי מומחה לבחינת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו לבין הפגיעה בגבו על פי תורת המיקרוטראומה, הרינו מורים על דחיית תביעתו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעניין תביעת המקרוטראומה – על פי המסמכים שבידינו, לא הוכח קיום אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב עבודתך ואשר הביאו לכאבי הגב.
מבחינה רפואית לא הוכח קיום קשר סיבתי בין כאבי הגב לבין תנאי עבודתך או ארוע תאונתי מיום 17.6.19 מחלתך התפתחה על רקע מצב תחלואתי טבעי שאינו קשור בתנאי העבודה.
לפיכך, מינה בית הדין מומחה יועץ רפואי (להלן: "המומחה") בתחום האורתופדי לבדיקת הקשר הסיבתי בין האירוע מיום 17.6.19 לבין הליקוי ממנו סובל התובע בגב, לפי העובדות כדלקמן: 6.1 התובע הגיש ביום 17.2.20 טופס תביעה לדמי פגיעה בגין ארוע מיום 17.6.19 עת הרים ארגז והרגיש דקירה בגב התחתון.
...
ביום 17.2.20 הגיש התובע תביעה לתשלום דמי פגיעה ובתאריך 1.7.20 נדחתה התביעה מן הנימוק, כדלקמן: "אנו מאשרים שקיבלנו את תביעתך לתשלום דמי פגיעה בגין כאבי גב, אולם, לצערנו, עלינו לדחותה על פי הוראות סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, ומהנימוקים הבאים:
" ועיין גם בעב"ל 345/06 המוסד לביטוח לאומי – מרדכי בוארון (15.5.2007) שם נפסק מפי כב' השופט פליטמן ובהסכמת יתר חברי המותב, כי: "בית הדין נוהג לייחס משקל רב לחוות דעתו של המומחה מטעמו, שכן האובייקטיביות של המומחה מטעם ביה"ד גדולה יותר ומבוטחת במידה מירבית מעצם העובדה, כי אין הוא מעיד לבקשת צד ואין הוא מקבל שכרו מידי בעלי הדין (ראה לעניין זה דב"ע 411/97 דחבור בוטרוס נ' המל"ל (לא פורסם), וכן עב"ל 341/96 מליחי נ' המל"ל, פד"ע לד' 377)" בנסיבות המקרה דנן, לא מצאנו הצדקה עובדתית או משפטית יוצאת דופן לסטות ממסקנות חוות הדעת שהוגשו בתיק ומכאן שדין התביעה - להידחות.
המומחה השיב לשאלות באופן חד משמעי והתייחס לכל החומר הרפואי שהועבר אליו ודין טענותיו של התובע בסיכומיו להידחות.
סוף דבר: דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בתאריך 12/1/22 הודיעה מזכירות בית הדין כי החומר הרפואי של התובעת אשר הוזמן לבקשת הנתבע היתקבל ולכן הרינו ממנות בזאת את  ד"ר אלון  קובו - מומחה לכירורגיה אורטופדית, כמומחה רפואי מטעם ביה"ד (להלן -המומחה) על מנת שיחווה דעתו בשאלת הקשר הסיבתי בין הכאבים/הליקויים מהם סובלת התובעת בגבה לבין תנאי עבודתה וזאת בהתאם לתורת המקרוטראומה.
        בטרם תפורטנה השאלות עליהן יתבקש להשיב כבוד המומחה וזאת בהתבסס על העובדות המוסכמות ועל המסמכים הרפואיים, תשומת ליבו לכך שעת מדובר בהכרה בפגיעה בעבודה בעילת המקרוטראומה, שהיא עילת התביעה במקרה הנוכחי, סדר בחינת הדברים הוא כמפורט להלן: ראשית - יש לבחון האם קיים קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של המבוטח לבין הליקוי ממנו הוא  סובל, כאשר על מנת לקבוע קיומו של קשר סיבתי, יש צורך בסבירות של מעל 50%, כי תנאי העבודה השפיעו על הליקוי.
...
במידה ותוגש בקשה להפנות שאלות הבהרה למומחה, תינתן לצד השני ארכה בת 21 יום, להגיב לה. ככל שלא תוגשנה בקשות להפנות למומחה שאלות הבהרה, יקבלו הצדדים ארכה נוספת בת 15 יום להגיש סיכומיהם, שאם לא כן, ייחשבו כמסכימים למסקנה העולה מחוות דעתו של המומחה ולמתן פסק דין בהתאם.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה זו נדחתה על ידי המל"ל מהטעם שלא הוכח לדעת המל"ל שניגרם ארוע תאונתי תוך כדי ועקב עבודתו וכן במכתב המל"ל מיום 14.10.2021 נרשם "מבחינה רפואית לא הוכח קיום קשר סיבתי בין כאבי גב תחתון לבין הארוע הנטען. לדעתנו, יש מקום לשקול הגשת תביעה בגין מקרוטראומה בגב תחתון". התובע לא ערער על מכתב דחיה זה. באשר לנסיעה על המלגזה – באיזור שבו נסע התובע במפעל, מרבית הדרך היא חלקה ואז יש ירידה עם מהמורות עם הפרישי גבהים כפי שניתן לראות בסירטון הראשון.
...
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו