לפנינו תביעת התובעת להכיר בפגיעה בגב תחתון, ברכיים וידיים, כ"פגיעה בעבודה" כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן: "החוק"), וזאת על דרך המקרוטראומה.
לטענתה גם אם בפסקי הדין של בית הדין הארצי שצירף ב"כ התובעת לא נשללה באופן עיקרוני האפשרות של פגיעה בעבודה על דרך המקרוטראומה אצל מטפלות בפעוטון או מטפלות סיעודיות, הרי שבפסקי דין אלה לא הכירו בפגימות כפגיעות בעבודה.
יצוין, כי בית הדין הארצי דחה במספר פסקי דין תביעות של עובדות אשר עשו עבודה דומה לעבודה שבוצעה על ידי התובעת, כפגיעה של מקרוטראומה.
...
]
"במסגרת עבודתה ככח עזר הייתה המערערת מגישה אוכל לחולים, שוטפת כלים, מחליפה מצעים במיטות החולים ומנקה את יחידות החולים (מיטה, ארונית ושולחן), מבלי להזיזן. המערערת הרימה את החולים וסייעה ברחיצתם. כמו כן, הייתה המערערת מעבירה כביסה נקייה מלול כביסה גדול לעגלה ומעבירה אותה למחלקה בה עבדה".
אל עף פי כן, קבע בית הדין, כי:-
"לאחר שבחנו את טענות הצדדים ואת כלל החומר שבפנינו, מצאנו לדחות את הערעור, ככל שעניינו בחלופת המיקרוטראומה. בעניין זה ראויים החלטתו ופסק דינו של בית הדין קמא, להתאשר מטעמי בית הדין. לפי תאורה של המערערת עצמה את עבודתה, היא עסקה במגוון רב של פעולות המורכבות מתנועות שונות. עולה מן התיאור, כי גם ההתכופפויות שבצעה, היו למטרות שונות, לגבהים שונים ומן הסתם אף בזוויות שונות ולצדדים שונים. אין מדובר בתנועה או בסדרת תנועות החוזרות על עצמן ויוצרות לחץ של פגיעות זעירות על אותה נקודה עצמה בגוף, אלא מדובר לכל היותר, בעבודה שיש בה מאמץ פיזי מגוון".
בעניין מרוסיה חיימוב דובר על תובעת שעבדה כמטפלת בקשישים סיעודיים.
מכל האמור לעיל – על אף התרשמותנו כי התובעת עבדה עבודה פיזית קשה, הרי שהיא ביצעה פעולות מגוונות שונות, כאשר פעולות הכיפוף, כריעה והרמה בוצעו לא ברצף וכחלק ממכלול הפעולות והתנועות המגוונות שבצעה התובעת, לפי צרכי העבודה.
בנסיבות אלה, לא מצאנו כי מתקיימים התנאים להכרה במיקרוטראומה ועל כן– דין התביעה להידחות.
משבחלוף המועד לא הומצאו אסמכתאות כאמור, לא הובאה ראיה ראשונית שהתובעת אכן סובלת ממחלות אלה ועל כן דין תביעתה אף לעניין זה להידחות.