מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת מורה לגמלת שמירת היריון בשל בעיות כלי דם דליות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

המדובר בתביעה אשר הגישה התובעת כנגד החלטת הנתבע, לדחות את תביעתה לתשלום גמלת שמירת הריון.
מחד אין היתייחסות לעובדה כי התובעת נאלצה לקום מפעם לפעם ולגשת למדפסת ומאידך התובעת עברה בדיקת MRI לאחר הלידה והממצאים מלמדים על בלטים ובעיות בגב של התובעת, האם יש מיסמך זה כדי לשנות את חוות דעתך ולקבוע כי הייתה הצדקה למתן שמירת היריון?".
לאחר עיון בבקשה, בשאלות ההבהרה שפורטו ובתגובה עליה, הנני נעתר לבקשה בחלקה, ומורה על הפניית שאלת ההבהרה אחת הנוגעת למימצאי בדיקות ההדמיה שבוצעו לתובעת לאחר הלידה (CT עמוד שדרה מותני מיום 15.5.17) לצורך בירור השאלה האם ניתן ללמוד מהן על ממצאים שהיו קיימים עוד בתקופת ההיריון.
בהקשר זה המומחית ציינה את הדברים הבאים – "במקרה שלנו, שרון שירה, מדובר בדליות שטחיות בלבד (לא עמוקות), לא היה צורך בטיפול תרופתי בגרב אלסטית או תחבושות אלסטיות, שכירורג כלי הדם ד"ר עבדללה כרים עומר מציין ב-25.9.16 שיש לבצע בדיקת דופלקס (בדיקה של זרימת הדם בוורידי הרגליים) רק לאחר הלידה. להבהיר רק כשיש דליות ניכרות, גם שמדובר בדליות שטחיות, יש צורך בבצוע דופלקס דחוף על מנת לוודא שאין מצב של פקקת. כך שחומרת הדליות של שרון הייתה מינורית ואין בה התוויה לשמירת היריון". השאלה תועבר למומחית בהחלטה נפרדת.
...
לאחר עיון בבקשה, בשאלות ההבהרה שפורטו ובתגובה עליה, הנני נעתר לבקשה בחלקה, ומורה על הפניית שאלת ההבהרה אחת הנוגעת לממצאי בדיקות ההדמיה שבוצעו לתובעת לאחר הלידה (CT עמוד שדרה מותני מיום 15.5.17) לצורך בירור השאלה האם ניתן ללמוד מהן על ממצאים שהיו קיימים עוד בתקופת ההיריון.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

מופיעים שינויים במערכות לב -ריאה וכלי הדם בשבועות הראשונים.
שאלה: האם הממצאים הצדיקו שמירת הריון כבר משבוע 11 ? האם לא יהיה נכון לאשר לתובעת גמלה משבוע ה 28 (או אפילו מהשבוע 24 ?) וזאת בהתייחס לעברה של התובעת שכלל לידה מוקדמת עם הפרדות שליה ? תשובה: הממצאים כן הצדיקו שמירת הריון כבר משליש ראשון להריון (שבוע 11), עקב הבעיות הרפואיות הרבות מהן סבלה התובעת.
הבעיות הרפואיות שמהן סבלה התובעת בשליש הראשון להריון, חוסר איזון של בלוטת התריס עקב מחלת חום, דלקות בדרכי השתן, וכן השינויים הפיזיולוגיים המופיעים בתחילת הריון על מערכות לב-ריאות, כאשר התובעת סובלת כרונית מהשמנת יתר, דופק מהיר, לחץ דם גבולי - הצדיקו שמירת הריון כבר משבוע 11 להריון.
לסיכום לנוכח כל האמור הרינו מקבלים את תביעת התובעת ובהתאם לכך מורים לנתבע לשלם לה גימלת שמירת הריון ביחס לתקופה שמתאריך 18/11/15 ועד לתאריך 10/6/15.
...
בתאריך 23/4/17, הגישה התובעת את תגובתה לבקשה (להלן:"התגובה"), במסגרתה הסבירה מדוע אין להעתר לבקשה.
לנוכח האמור לעיל וכפי שלא מצאנו הצדקה למינוי מומחה אחר או נוסף, כן לא מצאנו שיש בטענות הנתבע כדי להצדיק את דחיית חוות דעתו של המומחה ולכן הרינו ממאמצים אותה ובהתאם לה מקבלים את התביעה.
לסיכום לנוכח כל האמור הרינו מקבלים את תביעת התובעת ובהתאם לכך מורים לנתבע לשלם לה גימלת שמירת הריון ביחס לתקופה שמתאריך 18/11/15 ועד לתאריך 10/6/15.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד היא מוסיפה בקשר לשאלה כי מצבה הרפואי של התובעת לדעת הכירורגית לא חייב מתן מדללי דם. התובעת טענה כי על פי חוות דעת המומחית פרופ' ליילוד וגניקולוגיה המנומקת והמפורטת, הרי שיש מקום לקבל את התביעה ואת חוות דעת המומחית ולאשר את גמלת שמירת ההריון, שכן המומחית ציינה כי אי שמירת הריון היתה מסכנת את מצבה של התובעת ושל עוברה.
עוד ציין הנתבע כי לא נערכו לתובעת בדיקות ייעודיות בעיניין בעיית הדליות והורידים וכי התובעת כמורה וכמזכירה לא נדרשה לעמידה סטאטית ממושכת אלא לעמידה וישיבה נינוחה בין כתלי הכיתה.
טענה נוספת אותה טען המוסד כי בדיקה שערך מצביעה שד"ר שוטין היא רופאה כללית ואינה מומחית כלי דם או כירורגיה, ומשכך לטענת המוסד נבעה הטעות באבחנתה.
התובעת זכאית לגימלה לשמירת הריון בגין התקופה שמיום 1/11/19 ועד 13/12/19.
...
גם לו היינו סבורים, מה שאין כן לטעמנו, שמשקל חוות הדעת של רופא משפחה פחות משל מומחה, עדיין עובדתית זה היה מצבה הרפואי של התובעת שלא נסתר.
לטעמנו הוכיחה התובעת את תביעתה בשתי חוות דעת מפורטות ומבוססות של פרופ' טלי זילברשטיין.
נוכח כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

השאלה תופנה איפוא למומחה בנוסח הבא: האם נכון לומר כי במצבה של התובעת אם תמשיך לעבוד בעבודה כמורה לרבות הנסיעה בתחבורה ציבורית, ולאור המיגבלות והכאבים מהם סבלה הרי שהיה קיים סיכון לבריאותה? לעניין זה הסיכון לבריאות האישה אינו צריך להגיע למצב של סיכון קיומי אלא עליו להגיע לכל הפחות כדי סיכון לתחלואה גופנית וזאת להבדיל מאי נוחות או כאב הנובעים משינויים פיזיולוגיים טבעיים הכרוכים בהריון ועתידים לחלוף פרק זמן סביר לאחר הלידה מבלי להטביע חותם תחלואתי בגוף האישה.
בית הדין סבור שאין להפנות את השאלה למומחה משום שהמומחה לא קבע שהכאבים עימם התמודדה התובעת הגבילו אותה ולא אפשרו לה לבצע את הפעולות שאותן היא נדרשה לעשות, כך שאינו צריך להצדיק או לנמק קביעה זו. שאלה ה: מדוע לדעתך ובהתאם למסמכים שבפניך הורו הרופאים אשר מטפלים בתובעת לתובעת לשהות בשמירת הריון אם מצבה אינו מסכן אותה ו/את העובר? התובעת סבורה שיש להפנות את השאלה למומחה כי נוצר מצב אבסורד בו האשה נוהגת לפי הוראת הרופא שלה, אך המוסד אינו מאשר את תשלום הגימלה.
מעיון בכתב התביעה עולה שהתובעת טענה בו גם לדליות ברגליים ולבעיות אחרות בכלי דם, וכי באישור הרפואי שהגישה למוסד צוינו אבחנות של Varicose in vulva, Varicose vens legs in pregnacy וכי המומחה כלל לא ערך דיון בעיניין זה. לכן בית הדין סבור שיש הצדקה להפנות למומחה את השאלה.
...
ניתן להבין את הטעות בקלות משום שליד אותו מועד המומחה רשם שמדובר בשבוע 24+3, ובהתאם לסיכום הרפואי שהגישה התובעת התאריך באותו מועד היה 16.11.20.
הבקשה מתקבלת באופן חלקי כמפורט לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני בית הדין תביעת התובעת, מורה, לגימלת שמירת היריון החל מיום 18.12.20 ועד למועד הלידה 10.2.21.
הנתבע טען כי לא חל בעיניינה של התובעת סעיף 58 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה – 1995 (להלן החוק) וכי מהאשור הרפואי שניתן בשל בעיות כלי דם דליות וכאבים שונים ולאחר היתייעצות עם מומחה לכלי דם לא הוכח כי מצבה הרפואי סיכן את התובעת או את עוברה.
ביחס לבעיות הרפואיות ציין "א. ורידים מורחבים ברגליים. ב. דלקת פטרייתית שטחית". המומחה ציין בדיון את כל ההתייחסות למצבה הרפואי ובין היתר "מהמסמכים הרפואיים התרשמתי שמצב הדליות אצל התובעת לא היה חמור, לא היו תלונות חוזרות, לא התלוננה על כאבים, בגפיים או על החמרה בכאבים, לא התלוננה על קושי בהליכה וגם לא היתה מחשבה להפנותה לרופא כרורג כלי דם שאם הכאב היה חמור מומלץ היה להתייעץ עם מומחה כרורג כלי דם. 6. המסמכים הרפואיים לא מצאתי שהתובעת עשתה אולטרסאונד של ורידי הרגליים לצורך בדיקות זרימת הדם בגפיים התחתונות. 7. התובעת טופלה על ידי לבישת גרביים אלסטיות מותאמות להריון וזאת למנוע גם בצקות ועייפות הרגליים..." (דגש ש.ש.).
...
יתר על כן, אין הצדקה בהליך זה לסטות ממנה, מצאנו אותה ראויה ולא מצאנו כל פגם בשתי חוות הדעת.
לאחר ששקלנו את מלוא ההליך על כל גלגוליו, בקשותיו וההחלטות שניתנו בו, מצאנו כי למרות שמדובר במינוי מטעם הסיוע המשפטי, זהו המקרה שבו נכון לפסוק הוצאות לטובת הנתבע, מאחר והתובעת התבקשה פעמיים להגיש סיכומים, הגישה באיחור מסמכים שייכים ולא שייכים, פעלה בניגוד להחלטות בית הדין, ובסופו של דבר לכתחילה לא היה בידה מסמך רפואי אותנטי מזמן אמת המורה על שמירת הריון.
יחד עם זאת, מאחר והתובעת היא מורה ומיוצגת על ידי הסיוע, יושתו הוצאות בשיעור המתון בסך 1,000 ₪, אותם תשלם התובעת לנתבע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו