מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת מורה לגיל הרך בגין זכויות שכר ופיטורים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הקף המשרה התובעת טוענת כי במהלך תקופת העסקתה, עבדה בימים א-ה מהשעה 8:00 ועד השעה 16:00 ולעיתים אף עד השעה 17:00 בתפקיד גננת גן ילדים בגיל הרך.
בנוסף, טוענת הנתבעת כי שעות פעילות גן הילדים אינן מתגבשות לכדי משרה מלאה ומדי פעם התובעת השלימה מספר שעות עבודה יום אחד בשבוע כמורה למוזיקה בתגבור ולעיתים רחוקות כמורה מחליפה בין השעות 15:30 לשעה 18:45.
אין חולק על כך שהתובעת פוטרה מעבודתה ועל כן זכאית היא לפצויי פיטורים בגין פיטוריה, אף שהצדדים חלוקים על נסיבות סיום העסקה ופיטוריה כפי שיפורט בהמשך.
משהתובעת עבדה מתאריך 1.6.99 ועד לתאריך 31.7.16 (במשך 17.17 שנים) ובהתאם לשכרה האחרון שעמד על סך 6,231 ₪ - זכאית התובעת על פי תחשיבנו לפצויי פיטורים בסך 100,567 ₪ (מעוגל) = (6,231 ₪ * 17.17 שנים * 94% הקף משרה) .אולם, משהתובעת תבעה סכום נמוך מהתוצאה אליה הגענו, נפסוק על פי סכום תביעתה.
...
נדחית התביעה לפדיון חופשה שנתית וכן התביעה לפיצויי בגין אי-מתן אישור העסקה בדבר תחילת וסיום עבודה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים בעד רכיבי התביעה שהתקבלו להלן: פיצויי בגין תלוש שכר שאינם ערוכים כדין, בסך 10,000 ₪.
הנתבעת תשלם הסכומים שנקבעו לעיל, תוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת הועסקה על ידי משרד החינוך כעובדת שכירה בתפקיד של מורה לריתמיקה לגיל הרך.
היא עותרת לחייב את המדינה לשלם לה כספים בגין זכויות שונות שנטען שמגיעות לה בשל תקופת העסקה זו ופיטוריה.
גם אם היתה מפוטרת, לא היתה זכאית לסעדים אלו שכן התביעה בעיניינם היתיישנה.
התובעת התפטרה בתחילת חודש 9/10 ולא זכאית לשכר כלשהוא אחר כך. התובעת לא זכאית לחופשה שנתית (נתבע סכום בגובה 8,960 ש"ח), דמי הבראה (נתבע סכום בגובה 8,960 ש"ח), פנסיה (נתבע סכום בגובה 178,800 ש"ח), דמי חגים (נתבע סכום בגובה 26,880 ש"ח), וקרן הישתלמות (נתבע סכום בגובה 120,000 ש"ח).
...
יש לדחות את תביעת התובעת לתשלום שכר עבודה לתקופה 31.8.11-16.7.17 (נתבע סכום בגובה 36,830 ש"ח).
יש לדחות את תביעת התובעת לקצובת נסיעה (נתבע סכום בגובה 10,560 ש"ח) לתקופה 31.8.11-16.7.17.
סיכום לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת, גב' סלאם כיאל, מורה מוסמכת לגיל הרך ולכתות א-ב עותרת בתביעתה המונחת לפנינו לבטל את פיטוריה מעבודתה במשרד החינוך (להלן – המדינה וגם משרד החינך וגם הנתבעת) וליתן צו המורה להחזירה לעבודתה בהתאם למעמד ולזכויות שהיו לה כעובדת, עובר לפיטוריה.
עוד העיד לפנינו מר כבישי כי מוסדות אלו מוכרים ומפוקחים על ידי משרד החינוך, אך אינם שייכים למשרד החינוך והוא איננו נושא בעלות שכרם של עובדי ההוראה (ר' עמ' 14 לפרוטוקול ש' 6-1; ר' גם הגדרת "מוסד חינוך רישמי" בחוק לימוד חובה תש"ט-1949).
עבודה במילוי מקום איננה נלקחת בחשבון לצורך הזכאות לקביעות (ר' ע"ע 1088/04 רחל קטרי - מדינת ישראל משרד החינוך, ניתן ביום 15.4.2007; תע"א 337/07 הודה חדד - משרד החינוך, ניתן ביום 16.4.2009) לפיכך תקופת עבודתה של התובעת במילוי מקום איננה נחשבת במניין שנות הניסיון לקבלת קביעות.
...
ב"כ התובעת אישר כי התובעת אכן שובצה במעמד של קביעות במשרד החינוך והודעת המדינה מקובלת עליו, ברם ציין כי אין להודעה זו כל קשר לטענות התובעת בהליכים בתביעה מושא דיוננו.
סוף - דבר התובעת לא השכילה להוכיח את תביעתה והיא אינה זכאית לכל סעד שהוא.
משכך אנו דוחים את תביעת התובעת במלואה.
התובעת תשלם למדינה הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 2,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובעת - מורה לגיל הרך לתשלום זכויות שונות בגין עבודתה במשרד החינוך וסיום העסקתה כגננת במילוי מקום בגן הנמצא באחריות בית הספר היסודי "עין עפייה" בשפרעם (הפרישי שכר, דמי נסיעות, הלנת שכר, הודעה מוקדמת, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ופצוי בגין עוגמת נפש).
שכר עבודה התובעת טענה בתצהיר שהיא זכאית בגין תקופה זו לסכום כולל של 15,401 ₪.
...
אי לכך, משהחלטת משרד החינוך התבססה על נוהל השיבוצים דין תביעת התובעת לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין ועוגמת נפש – להידחות.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
תביעת התובעת לתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ועוגמת נפש – נדחית.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2005 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מאז 1.11.92 ועד לפיטוריו (כנראה בסוף שנת 98), עבד התובע כמנהל אולם ספורט במרכז הקהילתי נשר, במשרה חלקית, בשעות אחר הצהרים.
ושכרו שולם לו על ידי המתנ"ס בנשר, בנוסף לעבודתו כמורה לחינוך גופני בבית ספר אורט ביאליק.
הטענתה העיקרית של התובע שעומדת בבסיס תביעתו זו, היא הטענה שהוא מונה לשמש כמנהל מקצועי ומאמן כושר לכל קבוצות הכדורסל של הפועל גבעת נשר לתקופה של ארבע שנים, בהתאם לכתב המינוי מיום 1.1.96, שנכתב ונחתם ע"י גור, שהציג את עצמו בפניו כנציג מוסמך ומחייב מטעם הנתבעים, וכי הוא מילא את התפקיד למשך עונה וחצי, אך לא שולם לו שכר, שהוא זכאי לו מהנתבעים.
משכך, עבור שתי הפעילויות הנ"ל, מחנה האימון בכדורסל והחוג להתעמלות לגיל הרך זכאי היה התובע לסכום: 4,978 ש"ח = 3,278 ש"ח + 1,710 ש"ח. אין חולק כי גור שילם לתובע בשיק אישי שלו מיום 28/7/96 סך של-.
...
אולם וחרף זאת, לא נראה לנו שבשל מעשיו/מחדליו של גור, חמורים ככל שיהיו, יש להקנות לתובע זכות על פי כתב מינוי שהוא בגדר, חוזה למראית עין מוחלטת, שמעצם הגדרתו ככזה, נחרץ גורלו, כבטל מעקרו.
סוף דבר התביעה על כך עילותיה נדחית בזאת.
בהתאם לתוצאה הנ"ל, שקלנו לחייב את התובע בהוצאות משפט בסכום ראוי, בהיתחשב בהקף התביעה והעדים שהעידו במסגרתה, אולם, לאחר ששקלנו שוב את העניין, החלטנו לפנים משורת הדין, לא לחייב את התובע בתשלום הוצאות לטובת הנתבעים משום העובדה, שהולדתו של "כתב המינוי", שהיווה בסיס לתביעה, היה פרי של שתוף פעולה לא ראוי, בלשון המעטה, בין התובע לבין מר גור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו