מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת מבקש מקלט נגד חברות קבלן בגין הפרשי שכר וזכויות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כללי התובע הנו מבקש מקלט מסודאן.
בתביעתו שלפנינו עתר התובע לחייב את הנתבעות, יחד ולחוד, לשלם לו זכויות שונות המגיעות לו לטענתו מכוח תקופת עבודתו וסיומה ובכלל זאת הפרישי שכר עבודה, ניכוי מקדמות, שעות נוספות, ימי חג, הבראה וימי חופשה, ביטוח פנסיוני ופיצויי פיטורים וכן פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד ובגין תלושי שכר פקטביים.
לטענתו, למזמין שירות באתר בנייה יש חובה לנהל רישום של כל העובדים באתר, על אחת כמה וכמה עובדי חברות קבלניות, וכי בהתאם להסכם בין הנתבעות הנתבעת קיבלה על עצמה חובות פקוח מוגברות בהן לא עמדה לרבות קבלת העתק מהסכם ההעסקה עם התובע שיכול היה גם ללמד על תקופת ההעסקה.
אשר על כן, מאחר ומדובר בעובדות שהן בידיעת התובע ומעסיקתו הנתבעת 2, התובע לא זימן מי מעובדי הנתבעת 2 לעדות, לא המציא מסמכים בתמיכה לטענתו כנגד הרשום בתלושי השכר ואף לא פעל להגשת תביעת חוב כנגד הנתבעת 2, לא שוכנענו כי המקדמות המצוינות בתלוש לא שולמו בפועל.
...
פיצויי הלנה לא שוכנענו כי שכר התובע שולם באיחור.
סיכום התביעה מתקבלת בחלקה.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע שכ"ט עו"ד בסך 2,500 ₪ תוך 30 יום מקבלת פסק הדין שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

זהו פס"ד בתביעת התובע, עובד זר , מבקש מקלט מאריתראה, לקבל זכויות מהנתבעת – שם עבד בחצריה, בהיותו עובד של חברת "זרוע הזהב בע"מ" (להלן: חברת זרוע הזהב) כשזו האחרונה פורקה בצו של בית המשפט.
מכל מקום, ולאור הכספים שקבל התובע מביטוח לאומי, בתביעה זו מבקש התובע כי הנתבעת תשלם לו את ההפרשים שלא קיבל באמצעות ביטוח לאומי בגין זכויותיו הסוציאליות (חופשה, הבראה חגים ועוד), כאשר התביעה איננה עוד לפצויי פיטורין ולפצוי בגין העדר שימוע – שני רכיבים שהתובע הודיע כי אינו עומד עליהם.
מעיון בתלושי השכר עולה כי לאורך כל התקופה (בין אם עבד בחצריה של הנתבע ובין אם בחברה אחרת), קיבל התובע תלושי שכר מחברת זרוע הזהב.
לדברי בא כוחו, יש לראות את הנתבעת כמעסיקה במשותף של התובע, ולכל הפחות - משמדובר בחברת כח אדם, קיימת אחריות לנתבעת להעסיקו ישירות מטעמה כעבור 9 חודשים בהתאם לסעיף 12א' לחוק העסקת קבלני כח אדם.
לטענת ב"כ התובע , היה התובע רשאי להגיש תביעה זו לבית הדין כנגד הנתבעת, אף אם הגיש תביעת חוב למפרק שהתקבלה בחלקה, שהרי מדובר בנתבעת אחרת, אשר העסיקה את התובע במשותף עם חברת זרוע הזהב, ולכן זכאי לקבל את היתרה מהנתבעת.
...
המפרק בחן את הנתונים והגיע למסקנה שלתובע מגיעים סכומים שונים, אם כי אלו נמוכים בהרבה מאלו שתבע, בגין כלל הרכיבים שתבע כזכויות סוציאליות מזרוע הזהב.
לאור כל האמור לעיל – התובע לא היה רשאי לתבוע את הנתבעת על יתרת הכספים שלא קיבל מהמפרק, כפי שעשה.
סוף דבר: מכל האמור לעיל – דין התביעה להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע, Mengesh Amera (להלן – העובד או התובע), מבקש מקלט מאריתראה, הועסק בבצוע עבודות בניה באתרים שונים בתקופה שבין החודשים 3/14 עד 8/19 (להלן – תקופת העבודה).
התביעה כנגד המעסיק הישיר והמנהל מטעמו עוכבה לבקשת התובע בשל הליכי חידלות פרעון, כך שנותרה לבירור שאלת חבותו של היזם באתר הבניה בו הועסק התובע לקראת סיומה של תקופת העבודה.
מעדות התובע עולה כי התביעה בהקשר זה מופנית כנגד החברה הקבלנית, בעוד במהלך תקופת העבודה אצל היזם תלושי השכר משקפים את השכר המוסכם כפי ששולם בפועל.
אלא שהטענה לזכאות לתשלום רכיב זה לא נזכרה בכתב התביעה ולפיכך לא מצאנו לידון בזכאות לרכיב זה. סוף דבר - התביעה כנגד הנתבעת 3 מתקבלת בחלקה באופן שעל הנתבעת 3 לשלם לתובע, תוך 30 ימים מיום שפסק-הדין יומצא לידיה, את הסכומים הבאים: א. בגין הודעה מוקדמת – 1,200 ₪; ב. בגין הפקדות לקופת ביטוח – 1,205.64 ₪; ג. בגין הפרישי שכר וגמול בגין עבודה בשעות נוספות - 5,280 ₪; בגין פדיון חופשה שנתית – 1,000 ₪; בגין (44 ₪ * 2 שעות ליום * 48 ימים * 125%).
...
בתחשב בתקופת העבודה הקצרה בת כחודשיים ושבוע ובהתחשב בחוסר התוחלת של ביצוע שימוע בנסיבות בהן כלל העבודה באתר הופסקה ולא הוכח שבידי היזם היתה האפשרות להציע עבודה חלופית – לא מצאנו לפסוק פיצוי בגין אי ביצוע שימוע בטרם פיטורים.
לא מצאנו אי התאמה בין הרישום בתלושי השכר לבין השכר ששולם בפועל באמצעות המחאות מידי היזם.
אלא שהטענה לזכאות לתשלום רכיב זה לא נזכרה בכתב התביעה ולפיכך לא מצאנו לדון בזכאות לרכיב זה. סוף דבר - התביעה כנגד הנתבעת 3 מתקבלת בחלקה באופן שעל הנתבעת 3 לשלם לתובע, תוך 30 ימים מיום שפסק-הדין יומצא לידיה, את הסכומים הבאים: א. בגין הודעה מוקדמת – 1,200 ₪; ב. בגין הפקדות לקופת ביטוח – 1,205.64 ₪; ג. בגין הפרשי שכר וגמול בגין עבודה בשעות נוספות - 5,280 ₪; בגין פדיון חופשה שנתית – 1,000 ₪; בגין (44 ₪ * 2 שעות ליום * 48 ימים * 125%).

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט מיכאל שפיצר לפני בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופטת שגית דרוקר, ונציגי הציבור מר יהונתן דקל וגב' תמר כהן; (ס"ע 14783-08-18)), במסגרתו התקבלה ברובה תביעת המשיבים וחייב את המבקשת לשלם למשיבים שכר עבודה, גמול שעות נוספות, הפקדות ל"קופת מסתננים", בסך כולל של 42,043 ₪ וכן 6,000 ₪ הוצאות משפט.
רקע המבקשת היא חברה העוסקת בענף הבניה, המשיבים הנם נתינים זרים מאריתריאה במעמד מבקשי מקלט שהועסקו בעבודות ביניין באתר בו הייתה המבקשת החברה הקבלנית המבצעת.
המשיבים עתרו לבית הדין האיזורי להכיר במבקשת כמעסיקה במשותף יחד עם זיאד בסול (להלן – זיאד), ולחייב גם אותה בתשלום זכויותיהם בגין העדר הודעה על תנאי העסקה, אי המצאת תלושי שכר, שכר עבודה, גמול שעות נוספות, הפרשות לפקדון מסתננים ופדיון ימי חופשה.
ביום 27.5.2019 ניתן פסק דין בהיעדר הגנה נגד זיאד אשר חויב בתשלום זכויות שונות של המשיבים, במלוא סכום התביעה תביעה בסך של 32,519 ₪ למשיב 1, ובסך 14,724 ₪ למשיב 2, ובסה"כ 47,243 ₪ כמפורט בפסק הדין.
הפרישי שכר – שגה בית הדין כשפסק למשיב 1 שכר מלא ושעות נוספות בגין חודשים בהם שולם לו על פי הודאתו שכר מלא ובגין חודשים בהם שולם לו על פי הודאתו שכר חלקי במזומן, לפיכך נוצר מצב בו המשיב נהנה פעמיים בעד אותו חלק שכר.
...
לאחר שנתתי דעתי לכלל נסיבות המקרה, לפסק הדין של בית הדין האזורי ולטענות הצדדים, הגעתי למסקנה לפיה יש להיעתר לבקשה ולעכב את הסכום הכולל שנפסק בכפוף להפקדתו בקופת בית הדין.
לאור האמור, האיזון הראוי של מכלול השיקולים מוביל לטעמי למסקנה כי יש לקבל את הבקשה.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפנינו תביעה שהגיש התובע, מבקש מקלט מאריתריאה השוהה בישראל, עם סיום עבודתו בנתבעת.
התביעה כנגד יצחק נמחקה לבקשת הצדדים בפסק דין חלקי שניתן במהלך דיון מוקדם שהתקיים ביום 10.6.20.
בעיניין קבלן, שנסיבותיו העובדתיות דומות, נפסק כי לא עלה בידי העובד להרים את נטל השיכנוע, אף שהציג סירטון המתעד את פעילות האפייה בבית העסק והמעסיק נימנע מלהעיד, ובית הדין קבע, מפי חברתנו חני אופק-גנדלר, כך: "בנסיבות העניין לא הרים המערער את נטל השיכנוע, וזאת משני טעמים שהנם שני צדדים של אותה המטבע: ראשית, המערער מבקש לבודד את פעילות האפייה המתבצעת בקומה השנייה ולמקד אך בה את הזרקורים. אולם הבחינה של עיקר העיסוק צריכה להיות כוללת, קרי בחינה משולבת של פעילות האפייה המתבצעת בקומה השנייה והפעילות המסחרית המתבצעת בקומה הראשונה. מנקודת מבט רחבה זו נראה כי עסקינן במעין מסעדה או סוג של בית אוכל, האופה אך חלק ממוצריו וחלק נעזר בבצק מוקפא. לצד ממכר המאפים מוכר בית העסק גם גלידות ומצויה בה גם עמדת טוטו. בנסיבות אלה, ומתוך ראייה של מיגוון פעילות המעסיקה, העובדה שנעשית במקום גם פעולת אפייה, כשלעצמה, אינה מספקת כדי להפוך את העסק למאפייה. שנית, אף אם נמקד את המבט בפעילות האפייה הרי שנתון זה, כשלעצמו, אינו מספיק להרמת נטל השיכנוע. זאת, כיוון שלא הרי אפייה שתכליתה שיווק כהרי אפייה לממכר ישיר לצרכנים המבקשים לאכול במקום, לצד פעילויות מסחריות נוספות המבוצעות במקום, ולכן כאשר נערכת אפייה לשתי המטרות עולה הצורך באפיונה של התכלית הדומינאנטית. הינה כי כן, הנתון בדבר קיומה של פעילות אפייה בקומה השנייה, כשלעצמו, אינו מוביל בהכרח למסקנה כי עסקינן במאפייה, ובהנתן ירעת המחלוקת במקרה זה, נידרשת תשתית ראייתית נוספת לצורך ביסוס מסקנה זו. היעדרה של תשתית כאמור פועל לחובת המערער, אשר על שכמו מוטל נטל השיכנוע. לאור זאת, החלטנו לדחות את העירעור כנגד אי החלת צו ההרחבה בענף המאפיות"."
בנסיבות אלה, אין לנו אלא להפעיל לחובת התובע את החזקה הראייתית לפיה ככל שהיה פונה לבנק כדי לקבל את העתקי ההמחאות, לא היה בהן כדי לתמוך בגירסתו, אלא דוקא בגירסת הנתבעת; רביעית התובע, מתוך כוונה להציג ראיה חותכת בדבר העסקתו בתקופה שבמחלוקת, ביקש וקיבל צו שלפיו קיבל והגיש לתיק פלט שיחות בינו לבין הממונים עליו, וכן נתוני איכון של הטלפון שלו, מחברת פרטנר.
גמול שעות נוספות מעיון בכתב התביעה, עולה שהתובע טוען כי "בהתאם למסמכים שבידי התובע" הוא זכאי להפרשי שכר וגמול שעות נוספות בסך של 162,195 ₪.
מימי החג שבטבלה יש להביא בחשבון רק את אלה שחלו במהלך תקופת העבודה שבה הכרנו – שמסתכמים ל- 17 ימי חג (ולא 54 כפי תביעת התובע), בסך 320 ₪ עבור כל יום חג (8 X 40), כך שבסך הכל זכאי התובע ל- 5,400 ₪ ברכיב זה. בטרם נחתום, נציין כי לא נעלמה מאיתנו טענת הנתבעת כי התובע הודה כביכול כי ניתנה לו חופשה בתשלום במהלך חגי הפסח בתקופת עבודתו, אך לאחר עיון בהפניה לחקירתו של התובע בנקודה זו (עמ' 21 ש' 11) לא התרשמנו שהתובע הודה בכך, ולכל היותר הוא ציין כי לעיתים הוא התבקש לעבוד בתשלום במהלך חגי הפסח (וזאת בשונה מקבלת חופשה בתשלום).
...
בעניין קבלן, שנסיבותיו העובדתיות דומות, נפסק כי לא עלה בידי העובד להרים את נטל השכנוע, אף שהציג סרטון המתעד את פעילות האפייה בבית העסק והמעסיק נמנע מלהעיד, ובית הדין קבע, מפי חברתנו חני אופק-גנדלר, כך: "בנסיבות העניין לא הרים המערער את נטל השכנוע, וזאת משני טעמים שהינם שני צדדים של אותה המטבע: ראשית, המערער מבקש לבודד את פעילות האפייה המתבצעת בקומה השנייה ולמקד אך בה את הזרקורים. אולם הבחינה של עיקר העיסוק צריכה להיות כוללת, קרי בחינה משולבת של פעילות האפייה המתבצעת בקומה השנייה והפעילות המסחרית המתבצעת בקומה הראשונה. מנקודת מבט רחבה זו נראה כי עסקינן במעין מסעדה או סוג של בית אוכל, האופה אך חלק ממוצריו וחלק נעזר בבצק מוקפא. לצד ממכר המאפים מוכר בית העסק גם גלידות ומצויה בה גם עמדת טוטו. בנסיבות אלה, ומתוך ראייה של מגוון פעילות המעסיקה, העובדה שנעשית במקום גם פעולת אפייה, כשלעצמה, אינה מספקת כדי להפוך את העסק למאפייה. שנית, אף אם נמקד את המבט בפעילות האפייה הרי שנתון זה, כשלעצמו, אינו מספיק להרמת נטל השכנוע. זאת, כיוון שלא הרי אפייה שתכליתה שיווק כהרי אפייה לממכר ישיר לצרכנים המבקשים לאכול במקום, לצד פעילויות מסחריות נוספות המבוצעות במקום, ולכן כאשר נערכת אפייה לשתי המטרות עולה הצורך באפיונה של התכלית הדומיננטית. הנה כי כן, הנתון בדבר קיומה של פעילות אפייה בקומה השנייה, כשלעצמו, אינו מוביל בהכרח למסקנה כי עסקינן במאפייה, ובהינתן יריעת המחלוקת במקרה זה, נדרשת תשתית ראייתית נוספת לצורך ביסוס מסקנה זו. העדרה של תשתית כאמור פועל לחובת המערער, אשר על שכמו מוטל נטל השכנוע. לאור זאת, החלטנו לדחות את הערעור כנגד אי החלת צו ההרחבה בענף המאפיות"."
משדחינו את טענתה כי סיכמה עם התובע על שכר מינימום, ממילא גם דין טענת הקיזוז הזו להידחות; שלישית טענת הקיזוז השלישית מבוססת על טענת הנתבעת לפיה התובע נטש את עבודתו ללא מתן הודעה מוקדמת, ועל כן היא זכאית לתשלום פיצוי בגין כך. משקבענו כי התובע הוכיח שפוטר, הרי שדין הטענה להידחות.
סוף דבר התביעה נגד הנתבעת מתקבלת בחלקה, ועליה לשלם לתובע את הסכומים הבאים: אי מתן הודעה לעובד בסך 2,000 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 12,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו