טענות הצדדים בתמצית:
לטענת התובע, הכינויים שהטיח בו הנתבע "עבריין פלילי" ו-"עבריין", הנם ביטויים משמיצים המהוים לשון הרע, מה גם ובעיני האדם הסביר הם מעידים על אדם שהורשע בדין, והרי אין חולק כי התובע לא נחקר במישטרה, לא הוגש נגדו כתב אישום ומן הסתם הוא לא הורשע בדין.
על אותה הלכה חזר בית המשפט ב-רע"א 1104/07 עו"ד פואד ח'יר נ' עו"ד עודד גיל (פורסם בנבו), ופסק באומרו:
"סעיף-קטן (5) נועד למנוע מצב שבו ירחף מעל מי מהגורמים הנזכרים בסעיף, תוך כדי דיון משפטי, האיום של תביעת לשון הרע. הסעיף נועד למנוע מצב שבו העילה לפי חוק איסור לשון הרע תהווה גורם מצנן על התבטאויות בגדרי הליך משפטי ותמנע מהגורמים השונים המעורבים בהליך המשפטי להתבטא באופן חופשי.............
בספרו של אורי שנהר "דיני לשון הרע" הוצאת נבו, הציג המחבר קושיה זו באומרו:
"פירסום עשוי לקבוע בצורה נחרצת וחד משמעית, כי אדם ביצע מעשה המהוה עבירה פלילית. פירסום עשוי גם להציג את האפשרות שאדם ביצע עבירה כעניין שאינו ודאי. הצגה כזו של הדברים יכולה להיעשות כאשר בפירסום נאמר שקיים חשד שאדם מסוים ביצע עבירה, או שקיימות ראיות לכאורה לכך שאדם מסוים ביצע עבירה וכד'. קיים הבדל מהותי בין פירסום המייחס לאדם ביצוע עבירה, לבין פירסום המייחס חשד לבצוע עבירה, שכן קביעה חד משמעית שאדם ביצע עבירה, פוגעת באותו אדם יותר מייחוס של חשד לבצוע עבירה, עם זאת, גם פירסום המייחס חשד לבצוע עבירה עלול לפגוע קשות במי שמוצג כחשוד ולהוות לפיכך 'לשון הרע'.
זאת ועוד, בהמשך דבריו "וביום ראשון, שני הדברים יתבהרו", כוון הנתבע להגשת העתירה המנהלית ואשר כל כולה עוסק בנגוד העניינים של התובע ללא קשר לעבירת לשון הרע הנטענת נגד בליצבלאו.
...
לפני סיום, אעיר כי חיזוק למסקנה אליה הגעתי במשפט מצאתי בעובדה כי ממועד הפרסום נשוא התביעה, 10.07.2020, ועד לפניית התובע במכתב התראה לנתבע, 02.11.2020, חלפו כ-4 חודשים, לא פחות.
לסיכום, אני מורה על דחיית התביעה.
התובע ישלם לנתבע, באמצעות בא כוחו, הוצאות משפט בסך של 11,700 ₪ (כולל מע"מ).