התלונות הוגשו בסמוך לבקשה שהגישה התובעת לביהמ"ש לסעדים זמניים למרות שהטיפול במתלוננים התבצע שנים רבות קודם לכן כאשר הטיפול בתלונות הסתיים בלא כלום; צוות רביעי אמון על איומים והסתה כנגד מי שהביע תמיכה בתובעת, אלה זכו לאיומים טלפוניים, פורסמו ביחס אליהם דברי לשון הרע ברשת, ופתחו כנגד אחד מהם פרופיל באתר היכרויות הומוסקסואלי.
לטענת התובעת, המגובה בחוו"ד של הפסיכולוגית פרופ' יולנדה גמפל (ת/17), היא סבלה במסגרת הקבוצה ממצב של "הטרדה נפשית" היינו "מצב בו אדם אחד בצורה פתיינית מציב את עצמו בעמדה שתלטנית וכוחנית כלפי אדם אחר ובדרך מאד מתוחכמת, שהיא כימעט סמויה, הפועלת כל הזמן, מוביל את האדם הזה להכנע טוטלית לרצונו מבלי שהוא יודע שהוא ניכנע לאובדנו (היריגוין מארי –פרנס, הטרדה נפשית, כתר הוצאה לאור, ירושלים[2002])" (ס' 25 לת/17).
התביעה שכנגד
טענו התובעים שכנגד (להלן: "הנתבעים"), בכתב התביעה שכנגד, כי כתב התביעה אוחז עשרות עמודים שכולם מלאי דיבה רעה ובהם, כי הנתבעת שכנגד (להלן: "התובעת") עברה שעבוד טוטלי אלימות והטרדה נפשית, סחיטה, שליטה וניצול; כי הנתבעים פעלו כנגדה תוך שימוש בשטיפת מוח, שיעבוד מנטאלי והפעלת לחצים פסיכולוגיים וקבוצתיים, כי הנתבעים הוציאו ממנה סכומי עתק בעורמה ובמרמה כאשר סכומים אלה נועדו לממן חיי פאר ורהב של הנתבעים; כי התובעת כתוצאה ממעשי הנתבעים עברה אונס נפשי; וכי הנתבעת 1 נהגה לספר כי היא אחת מחמשת הקיסרים של הפלנטה ומתקשרת עם מורים מחוץ לכדור הארץ.
גם טענת ההגנה מכוח סעיף 15(3) לחוק איסור לשון הרע, עת התובעת טוענת כי פעלה מתוך הגנה על בתה השבויה בכת, נטענה כלאחר יד, שכן ניתנה לתובעת ההזדמנות לחקור את "בתה השבויה" במהלך הדיון אך היא בחרה שלא לעשות כן.
לעניין טענת ההגנה מכוח סעיף 13(7) לחוק באשר לכתבה מ- 3.4.09, זו אינה יכולה לעמוד לתובעת שכן לא מדובר בפירסום מתוך פרוטוקול הדיון בביהמ"ש אלא של אי אמתות והכפשות משוללות רסן כלפי הנתבעים מתוך כתב התביעה שהוגש ע"י התובעת.
כב' הש' בייניש כתוארה אז ציינה ביחס לסעיף 1 במסגרת ע" א 1104/00 דוד אפל נ' איילה חסון, פ"ד נו (2) 607, 616 (2002) כך:
"ההגדרה בסעיף 1 הנ"ל מורכבת איפוא מארבע חלופות: החלופה הראשונה היא מעין חלופת-סל רחבת הקף. יש בה כדי לתאר את מהותה של לשון הרע כפרסום העלול לפגוע בשמו הטוב של אדם בעיני אחרים ולפגום בהערכתו בעיני הבריות (ע"א 723/74 הוצאת עיתון "הארץ" בע"מ נ' חברת החשמל לישראל בע"מ (להלן – פרשת הוצאת עיתון "הארץ" בע"מ [1]), בעמ' 293; א' שנהר דיני לשון הרע [13], בעמ' 121; והשוו:
Brazier, J. Murphy Street on Torts [16], at p. 439; P.F. Carter-Ruck, R. Walker, H.N.A. Starte On Libel and Slander [17], at pp. 37-39).
...
לפיכך, הבקשה לפיצול סעדים נדחית.
סוף דבר
תביעת התובעת מתקבלת בחלקה.
תביעת הנתבעים נדחית במלואה.