בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו
ה"פ 9333-12-19 סוריאנו נ' העין השביעית עיתונות עצמאית, חוקרת וחופשית
2 יוני 2022
לפני
כבוד השופטת תמר אברהמי
התובע
וולטר צבי סוריאנו
ע"י ב"כ עו"ד אילן בומבך
[אילן בומבך ושות', משרד עורכי דין]
הנתבעת
העין השביעית עיתונות עצמאית, חוקרת וחופשית
ע"י ב"כ עו"ד אלעד מן
[מן-ברק עורכי דין ונוטריון]
פסק דין
]
בחודש מאי 2019 הגיש התובע כנגד הנתבעת ואחרים תביעת לשון הרע בגין מספר כתבות שפורסמו באתר וסיקרו אותו לשיטתו "באופן מעוות ושיקרי" (ת"א (שלום ת"א) 32058-05-19; "ההליך בבית משפט השלום").
"מידע" מוגדר כ"נתונים על אישיותו של אדם, מעמדו האישי, צינעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, הכשרתו המקצועית, דעותיו ואמונתו"; "מידע רגיש" מוגדר כ"נתונים על אישיותו של אדם, צינעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, דעותיו ואמונתו" (או מידע שנקבע בצו שהוא מידע רגיש).
...
יוער כי מסקנה זו, העולה מלשונה של הוראת החוק, אינה נסתרת מתוך ההיסטוריה החקיקתית.
מהטעמים שתוארו לעיל ובהינתן הדרך שבה נוהל ההליך, באתי לכלל מסקנה כי לא אוכל לעשות זאת וכי לא יהיה די בהשלמת טיעון או במהלך מוגבל אחר.
כך אמר בעניין זה יו"ר הוועדה, חה"כ צוקר, כאשר הצעת החוק עלתה בסופו של דבר לקריאה שנייה ושלישית (והתקבלה ללא הסתייגויות):
"בהצעת החוק הממשלתית שקיבלנו לוועדה ההגנה היתה בדרך של רישום, היינו, חובת רישום על כל מאגר מידע, ואנחנו החלטנו ללכת בדרך אחרת. המרנו את חובת הרישום בחובת פיקוח. לא עוד רישום של כל מאגר מידע. בדקנו את המצב באירופה ובארצות-הברית... והתברר לנו שהדרך לפיקוח היא לא בהכרח רישום. הדרך לבקרה איננה בהכרח רישום, אלא פיקוח, ואנחנו צמצמנו את חובת הרישום... ולעומת זאת נתנו כלים יותר משמעותיים. אני לא יודע אם הם משמעותיים דיים, אבל הם הרבה יותר משמעותיים מאשר כיום מבחינת המפקח על מאגרי המידע, מבחינת רשם מאגרי מידע, ואני מקווה שכלי הפיקוח האלה יהיו יעילים יותר מאשר דרישה פורמליסטית לרישום בלבד, שמאחוריו אין שום פיקוח."
דברי הכנסת 12.3.1996 עמ' 5227 (ההדגשה הוספה – ת.א).