הלכה פסוקה היא שכאשר מוגשת לבית המשפט תביעה מכוח חוק איסור לשון הרע, יש לבחון אותה בארבעה שלבים אשר נבנים האחד מן השני, ר' ע"א 6903/12 Canwest Global Communications Corp נ' אלי עזור (פורסם בנבו, 22.07.2015):
"את בחינת השאלה אם פירסום פלוני מהוה לשון הרע יש לערוך ב-4 שלבים: בשלב הראשון יש לבחון אם מה שפורסם עולה כדי "פירסום" במובנו של מונח זה בחוק לשון הרע; בשלב השני יש לבחון אם מה שפורסם מהוה "לשון הרע" כאמור בחוק זה, וזאת לפי משמעות הפרסומים בהקשר אובייקטיבי, קרי: לפי אמות המידה המקובלות על האדם הסביר; ובשים לב לקביעותינו להלן בדבר מידת העניין הצבורי שבפרסום (וראו פסקה 12 לעיל).
לעניינו ר' גם דברי השופטת גולומב ת"א (שלום נצ') 12833-03-09 חוד'יפה עאטף דראושה נ' חברת כל אל-ערב בע"מ (פורסם בנבו, 27.01.2014): "בית המשפט איננו משמש 'עורך על' של עיתונים, וכל עוד העריכה איננה מעוותת את המציאות כפי שהיא ידועה אותה עת למפרסם, ואיננה יוצרת ביטוי מסולף ופוגעני שלה, אין הדין מקים חבות בלשון הרע בגין בחירות עריכתיות." ר' גם תא"מ (שלום ק"ג) 22256-12-16 אבירם דהרי נ' דוד אוחיון (פורסם בנבו, 02.07.2017).
בהקשר לאמור, ר' דברי מותב זה ב-ת"א (שלום ת"א) 55311-03-16 טל יוז גילבוע נ' עמרי ווייל (פורסם בנבו, 21.05.2019) "יש בפירסום ביטוי באמצעות סאטירה/ הומור, כנגד עמדתה של התובעת בעיניין צריכת בשר. אין המדובר בפירסום מבזה אלא הבעת דיעה בנושא צבורי שבמחלוקת [ראה ד"נ 9/77 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' הוצאת עתון הארץ (פורסם בנבו)]. דו שיח כזה, שעיקרו הבעת דיעות מנוגדות על נושא צבורי שבמחלוקת, עומד במסגרת חופש הביטוי ואין בו, בשים לב למבחנים ולקריטריונים שצוינו לעיל, משום לשון הרע".
במקרה דנן, כפי שיוצג בפרק הדן בסעיף 14 לחוק איסור לשון הרע, התמיכה של התובעת בכנס היא אמת, והסגנון בו בחרו הנתבעים לתאר את התמיכה, הוא בגבולות הסביר.
עם זאת, התובעת כלל לא תבעה את הנתבעים בשל דברי השרה רגב (ר' סע' 29 לסיכומיה התשובה: "התביעה בגין פרסומים אלה הוגשה הדברים שנכתבו בפרסומים על-ידי העתון ולא מפי השרה: דברי העיתונאי אשר באו להסביר את הקשר דברי השרה..").
...
התובעת טענה כי לא הייתה מביעה תמיכה באירוע שנערך לכבודו של גטאס, שהרי מדובר בעבריין מורשע.
"
דין טענת הנתבעים כי מדובר בהבעת דעה, להידחות.
יחד עם זאת, ובהתאם לאמור, בכל הקשור לכותרות, נחה דעתי כי מדובר בפרסום מותר, וזאת לאור חופש הביטוי שיש לעורך העיתון.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל נחה דעתי לדחות את התביעה על מרכיביה.