מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת לשון הרע נגד מנהל ביטחון ברשות האוכלוסין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר להגנת אמת בפירסום עפ"י סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע: "14. במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה שהדבר שפורסם היה אמת והיה בפירסום ענין צבורי; הגנה זו לא תשלל בשל כך בלבד שלא הוכחה אמתותו של פרט לוואי שאין בו פגיעה של ממש." הנתבע טוען כי המכתב, הוא אמת לאמיתה, המכתב משקף את השתלשלות העניינים מיום 24.7.13, ונערך מתוקף תפקידו כמנהל הבטחון ובין היתר נשען על מידע שהגיע אליו.
הנתבע אף הגיש תלונה במישטרה, לטענתו, בעקבות אותו שימוע שהתקיים לרעיית התובע ביולי 2013, אז נאלץ הנתבע להוציא את התובע מהבניין אליו נאסר עליו להכנס מלכתחילה, ומאז נקט התובע כנגד הנתבע באלימות, באיומים והפחדות, בין היתר שלח מכתב באמצעות עו"ד של אישתו למנכ"ל הרשות למנהל אוכלוסין והתלונן על הנתבע, שלח מכתב למנכ"ל חברת עמישב בתלונה על הנתבע ואחרי כן לקבוצת ש.ניר בע"מ , המעסיק של הנתבע באותה עת, ודרש לפעול כנגד הנתבע, וכאשר מנהלת אגף הבטחון של הרשות הגיבה בצעקות, לאיומים שהפנה התובע כלפיה, הגיש נגדה תלונה במישטרה.
הגנת סעיף 15 (8) לחוק לשון הרע קובע: "הפירסום היה בהגשת תלונה על הנפגע בענין שבו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, או תלונה שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בענין המשמש נושא התלונה; ואולם אין בהוראה זו כדי להקנות הגנה על פירסום אחר של התלונה, של דבר הגשתה או של תכנה." התביעה עוסקת גם בקשר לתלונה שהגיש הנתבע במישטרה.
...
אני סבור כי חשוב , ולצורך מניעת יצירת מדרון חלקלק, בלתי רצוי, לקבוע , באופן ברור, כי עם כל אי הנעימות שנגרמה לתובע, עדיין, אין מדובר בעניין אישי שבינו לנתבע, אלא בינו לנתבע , במעמד וסטטוס של בעל תפקיד, שאינו פשוט, אחראי ביטחון, הנאלץ להתמודד עם סיטואציות מורכבות.
סוף דבר אני מחליט לדחות את התביעה שבפני .
אני מחייב את התובע לשלם לנתבע הוצאות דיון בסך 12,000 ₪, צמוד ונושא ריבית כחוק, החל מהיום, ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(ביחס לנתבעים 1,5,6,14,18) פסק דין משלים חלק ראשון- פתח דבר ותמצית פסק הדין התובעים הגישו תביעה שעילתה לשון הרע בשל נזקים נטענים שנגרמו לטענתם כתוצאה מדברי לשון הרע שפורסמו ע"י 21 נתבעים בשתי קבוצות שונות ברשת החברתית "פייסבוק". ביום 24.5.2020 ניתן פסק דין בשאלת האחריות.
חלק שני- הפרסומים אשר לגביהם נקבע במסגרת פסק הדין החלקי מיום 24.5.2021 כי הם בבחינת הוצאת דיבה עוד למען השלמת התמונה, יובאו להלן הפרסומים המיוחסים לנתבעים אשר לגביהם נקבע כי הם בבחינת הוצאת דיבה: נתבע 1- מר תומר נוי, מנהל הקבוצה: "כולם מכירים את התימנייה הקמצנית (יעל) ואת בעלה/ חבר שלה/ סתם אחד (פדי) הקמצנים שמתאכזרים לחיילים. אם גם אתם שונאים אותם, או במקרה עברתם בנביא מוסא ונקלעתם לפונדק של שני הקמצנים האלה, אתם מוזמנים להצטרף" נתבע 5- מר עידו פריד: "כוס אימא שלך יא בן שרמוטה מי הזמין שניצל...?! חייל כך כך 20 שקלים בבקשה יא בת זונה עם אני לא שורץ לך ולפדי הגנב הזה תמקום." "אני שונא אותך כל כךךךךךךךךך יא בת זונהההההההההההההה אמן תידרוס אותך משאית זבל... יא גונבים לוחמים עם 700 שקל בחודש נשרפו לי החיים בנבי מוסא יא בת זונה אני כל כך שונא אותך!!!!!!!!" נתבע 6- מר תומר תורג'מן: "יבת שרמוטה אלוהים קלל אותך שהוא הביא אותך לעולם אני בן זונה אם את לא הזונה של פדי אם הוא לא נותן לך להזדיין עם גמלים יכלבה יבת שרמוטה אחת כוס אימא אמק אימא שלך יותר זונה ממך ועוד בעלך השמן המגעיל הזה הבן זונה (פדי) ובעלך השני השמן הזה אם הקרס הענקית שהוא גידל בחודש מרוב שאת שרמוטה שלו יבת זונה מרוב שמצצת להם הרבה כבר אין לך שנים כולך טותבת אחת גדולה אני בן זונה אם לא היית אחת מהזונות במקום הזה לפני שהוא נהיה "רשת פונדקי המדבר" (לחיילים פראיירים( באהבה מגדוד דוכיפת.
לשיטתם של התובעים, שומה על בית המשפט ליטול את התפקיד שלו בחינוך האוכלוסייה להיתנהגות הולמת בשימוש בכוח שנותנת רשת האנטרנט כדי שכוח זה לא יהפוך לכלי לאלימות בלתי ניתנת לריסון .
לצד האמור, התובעים הוסיפו וציינו כי שמם היה טוב גם בקרב קצינים בצבא והקהילה האזורית וזאת בשל הסכמתם להפעיל את הפונדק באיזור וכן בשל מוכנותם להוות עזרה לרשויות הבטחון באיזור בעת חפוש נעדרים ופעולות ביטחוניות.
הנתבע 6 ציין בסיכומיו כי התובע לא גילה כי עובר להגשת התובענה ניתן כנגדו פסק דין ועל פי העובדות המתוארות בפסק הדין עולה כי צה"ל פעל לפנותו מאתר נבי מוסא לאור העובדה שהמבנה אשר הקים ביחד עם מבנים נוספים לא היו חוקיים.
...
בנוסף, ישלם הנתבע 6 לתובעים סך של 5,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. אני מחייב את הנתבע 14 בתשלום הסך של 8,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, ישלם הנתבע 14 לתובעים סך של 2,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. אני מחייב את הנתבע 18 בתשלום הסך של 5,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, ישלם הנתבע 18 לתובעים סך של 2,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. ניתן היום, ד' חשוון תשפ"ב, 10 אוקטובר 2021, בהעדר הצדדים.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עמ"נ 2185-12-13 יאסין נ' הל הבחירות לעריית שפרעם ואח' בפני כב' השופט רון שפירא המערער עורסאן יאסין, ת"ז 053752010 המשיבים 1. חזאם זועבי - מנהל הבחירות לעריית שפרעם 2. ועדת הבחירות לעריית שפרעם 3. אמין ענבתאוי 4. ח'אזם נאהד החלטה
ההליך שבפני: בפני ערעור שהוגש בהתאם להוראות סעיף 72 לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה – 1965 (להלן: "חוק הבחירות"), והמופנה כנגד תוצאות הבחירות לראשות עריית שפרעם (להלן: "הערייה"), אשר נערכו ביום 22.10.2013 והתפרסמו בילקוט הפרסומים ברשומות ביום 17.11.2013.
מעבר לאמור נטען בהקשר זה, כי הואיל ומדובר בהליך בו מבוקש לגלות פרטים של נוסעים לחו"ל, מן הראוי היה לצרף את רשות האוכלוסין כמשיבה.
מעבר לנדרש, אציין, אין בחוק הבחירות (דרכי תעמולה), תשי"ט-1959 היתייחסות לסוגיית תוכן הפירסום במסגרת תעמולת הבחירות והגבלה על תוכן הפירסום, למעט בעיניין פרסומים הקשורים לכוחות הבטחון, כמפורט בסעיף 2ב' לחוק הנ"ל. לא בכדי נימנע המחוקק מהטלת הגבלות על תוכן תעמולת הבחירות ולמעט איסורים כללים שעניינם בהסתה לגזענות וכד' אין להגביל את תוכן תעמולת הבחירות.
בהקשר זה סבור אני, כי ככל שהיה בפירסום העלון כדי להסב נזק תדמיתי ו/או כל נזק אחר למערער, סלולה הדרך בפניו, להגשת תביעת פיצויים בגין הוצאת דיבה ו/או לשון הרע כמו גם, האפשרות לנקיטת הליכים פליליים על דרך הגשת תלונה במישטרה.
...
בקשת המערער לעיון במעטפות ההצבעה, נדחית, בכפוף לאמור לעיל.
בקשת המערער למתן צו למשרד הפנים לגילוי פרטי אנשים ששהו בחו"ל נדחית וזאת מאחר ולא הוגשה בקשה כחוק.
לפי הצורך, ולאחר שיובהר היקף העדויות הנדרש, ישקול בית המשפט אם יש מקום להוספת שעות דיון במועד שנקבע ליום 2.1.14 או הוספת מועד נוסף לשמיעת העדויות ולסיכום הטענות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב-יפו (כב' השופטת א' בוסני) מיום 20.6.2022 ב-ת"א 11536-09-22, לפיו נדחתה תביעת המערער לפיצויים ללא הוכחת נזק בסך 200,000 ₪ לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 (להלן: חוק לשון הרע או החוק).
על רקע זה, נטען בכתב ההגנה כי האמירות בפירסום הראשון אינן מהוות לשון הרע בעיני האדם הסביר, שכן מדובר בהבעת דעותיה האישיות והסובייקטיביות של המשיבה 2 בתגובה לדעות המערער המפורסמות בעמוד הפייסבוק שלו וכן בתגובה לאמירותיו נגד הוריה.
וכך מצא בית המשפט את עמדותיו של המערער, בעיניין פייסבוק בעירעור, אליו הפנו המשיבות: "המערער נקט בפרסומיו בלשון אלימה ומשפילה כלפי קבוצות אוכלוסייה שונות על בסיס גזען, מוצאן האתני, שיוכן הדתי, מגידרן ועוד. המערער גם פירסם אמירות רבות ובוטות המביעות נחיתות של אותן קבוצות. בתוך כך המערער לא בחל בשימוש בביטויים משפילים ומבזים, בלשון בוטה ומעוררת סלידה, כשהוא משווה את אותן קבוצת לבעלי חיים; מייחס להן מחלות שונות ושאר פגעים; ומאחל לסילוקם מישראל. וזה רק קצה קצהו של הקרחון" (פס' 28).
יפים לעניין זה דבריו של ד"ר י' קרניאל במאמריו: "לדעתי מוטלת על כל אדם בחברה דמוקרטית חובה מוסרית וחברתית, גם אם אינה קבועה במפורש בחוק, לעשות פירסום המגנה בכל תוקף דברי גזענות ומזהיר מפניהם. חובה זו נעוצה בחוק יסוד: כבוד האדם וחרותו הקובע את המסגרת החוקתית המגנה על כבוד האדם וכן מעקרונות היסוד ומערכי היסוד של המדינה והחברה הישראליים... הפגיעה אינה רק בשם הטוב של הקבוצה הנפגעת מדברי הגזענות, אלא גם, כאמור לעיל, בכבוד האדם ובשורה ארוכה נוספת של ערכים ואינטרסים, הקשורים לבטחון אישי, לסדר צבורי, לתחושת השייכות של האדם לקהילה ולמדינה ולערכים של שויון וחירות. הואיל והחובה 'המוסרית' או 'החברתית' היא ערטילאית ועמומה יש מקום לפסיקה מפורשת ולאמירה ברורה של בית המשפט העליון כי חובה זו כוללת במיוחד את החובה לגנות גזענות". (יובל קרניאל – גזענות, תיקשורת ולשון הרע – האם מותר לומר על גזען שהוא 'נאצי'?", המשפט יא, 409, 429).
יפים לעניין זה דבריו של השופט (כתוארו אז) א' מצא: "אליבא דידי, קביעת 'האמת ההיסטורית' ככל שיש קיום למושג זה – הנה עניין להיסטוריונים ולא לבית-המשפט, וככל שישכיל בית-המשפט להמנע מלעסוק בה כן ייטב. כדברי בית-המשפט בבג"ץ 2137/98 אליאס נ' יו"ר הוועד המנהל רשות השידור:'כידוע, הרבה פנים והרבה פרשנים יש לאמת ההיסטורית. העותר לא מונה אפוטרופוס לאמת זאת... אף לא בית המשפט'. אכן, קביעתה של אמת היסטורית הנה, במידה רבה, נושא להערכה העשויה להשתנות מחוקר לחוקר ואף מזמן לזמן" (ע"א 323/98 אריאל שרון נ' עוזי בנזימן, נו(3) 245 (2002)).
...
הפרסומים 3 ו-6 כוללים פרסום חוזר של הפרסום הראשון, אשר בהתאם למסקנה אליה הגעתי לעיל, לא ניתן להטיל אחריות על המשיבות בגינו.
מקובלת עליי מסקנתו של בית המשפט קמא, לפיה ניתן להסתפק בהזדמנות שהוצעה למערער להתנצל יום קודם לכן, עליה וויתר ולכן לא היה מקום להעלותו לשידור חי פעם נוספת.
לאור כל האמור לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2005 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתאריך 10.7.03 הגיש מר מוטי ברקוביץ, הממונה הישיר של התובע, תלונה למשטרת ישראל נגד התובע על שימוש ללא רשות במחשב משטרתי.
התובע פנה למר יוסי בן עזרי לברר, מדוע הוצא מהישיבה ע"י המאבטחים וזה השיב לו: "כי עמד לתקוף את הסמנכ"ל". התובע הכחיש את הדברים ובקש מחבריו לעבודה לאשר זאת, משסירבו-הוא הגיש נגד מר בן עזרי ביום 11.9.03 תביעה על "לשון הרע" בבימ"ש השלום בחיפה בת"א 16575/03 וצירף את התמליל.
להלן העדויות בביה"ד: עד התביעה מר שמואל הושע, שעבד כרכז אכיפה בכיר בחיפה, לא זכר אם מר הרצל ג'דז-מנהל מינהל האוכלוסין במשרד הפנים אמר בפגישת הרכזים ביוני 2003, כי "מי שיוציא דברים החוצה יפוטר". לעומת זאת, העד אישר כי היתקיימה ישיבה עם סמנכ"ל משרד הפנים, מר ישראל עינב, בתאריך 31.7.03, כדי לתת תמיכה לאנשים, שחשו פגועים מהחקירות של נציבות שרות המדינה.
התובע לא התייצב לברור הארוע בשער הנמל ביח' הביטחון של הנמל ולכן כניסתו נימנעה למקום.
...
כן, ישלם הנתבע לתובע פיצוי כספי בגין עגמת נפש בסך 30,000 ש"ח. כל הסכומים שנפסקו לעיל ישולמו לתובע תוך 30 ימים מהיום, והם ישאו הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה לביה"ד, ב-8.4.04, ועד ליום התשלום המלא בפועל.
התביעה לפיצוי בגין העדר יכולת להישתכר בשעות נוספות-נדחית בזאת, היות והתובע לא הרים את נטל הראיה ולא הוכיח את ההפסדים הכספיים בפועל.
כן ישלם הנתבע לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 8,000 ש"ח + מע"מ, תוך 30 ימים מהיום, אחרת ישא הסכום הנ"ל הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו