מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת לשון הרע לפי סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זו תביעה בלשון-הרע, לסעד לפי סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965.
הנתבע ישלם לתובעת פיצוי בסך של 18 אלף ש"ח וכן הוצאות-משפט בסך של 1,000 ש"ח. לפי הוראתה של תקנה 512(א) לתקנות סדר הדין האזרחי הנזכרות, ובהיתחשב באמור בכללי לישכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי המומלץ), התש"ס-2000, יוסיף הנתבע וישלם לתובעת שכר-טירחה של עורך-דין בסך, כולל מע"מ, של 3,160 ש"ח. את הסכומים הללו יש לשלם בתוך 15 ימים מיום שבו קיבל הנתבע לידיו פסק-דין זה. איחור יוסיף הפרישי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום-החיוב האמור ועד למועד-התשלום בפועל.
...
אפילו, ששוב נמצאת תוהה מהי משמעותה של "בקשה", המוגשת ונכתב בה כי תהא החלטתו של בית-המשפט אשר תהא לא יתייצב בא-הכוח, נעתר בית-המשפט ודחה את הדיון.
במכלול-השיקולים, המשמש בקביעתו של סכומו הראוי של פיצוי ללא הוכחת נזק, ובהתחשב בקנה-המידה, שנקבע בפסיקתם של בתי-המשפט, מוליך האמור לחיובו של הנתבע בסך של 18 אלף ש"ח. המקובץ בפסקה הרביעית לעיל גוזר את התוצאה הבאה: אני מחייב את הנתבע בעוולה של הוצאת לשון-הרע על התובעת.
הנתבע ישלם לתובעת פיצוי בסך של 18 אלף ש"ח וכן הוצאות-משפט בסך של 1,000 ש"ח. לפי הוראתה של תקנה 512(א) לתקנות סדר הדין האזרחי הנזכרות, ובהתחשב באמור בכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), התש"ס-2000, יוסיף הנתבע וישלם לתובעת שכר-טרחה של עורך-דין בסך, כולל מע"מ, של 3,160 ש"ח. את הסכומים הללו יש לשלם בתוך 15 ימים מיום שבו קיבל הנתבע לידיו פסק-דין זה. איחור יוסיף הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום-החיוב האמור ועד למועד-התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מבוא לפניי תביעה ותביעה שכנגד לתשלום פיצויים בגין פירסומי לשון הרע, לפי סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן- החוק או חוק איסור לשון הרע), שפורסמו ברשת החברתית "פייסבוק" (להלן- פייסבוק).
הפצוי כאמור, בדיון קדם משפט מיום 18.01.17 צימצם התובע תביעתו לתביעת לשון הרע ללא הוכחת נזק, לפי סעיף 7א לחוק המורה בזה הלשון: (א)  .
...
בנוסף, תביעתה שכנגד של הנתבעת נדחית; אין לראות בתגובות שפורסמו על ידי הנתבעים שכנגד כמהווים לשון הרע החב בפיצוי.
סכומי הפיצוי נעים בין 5,000 ₪ ל-10,000 ש"ח סוף דבר בהתחשב בקביעה כי הנתבעת עוולה כלפי התובע בלשון הרע, ולא נמצאה לה הגנה מההגנות הקבועות בחוק, בהתחשב בסכומי הפיצוי הנוהגים בנסיבות דומות, אני מוצאת לנכון לחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 7,000 ₪.
אני דוחה את התביעה שכנגד ומחייבת את הנתבעת לשלם בשל כך הוצאות משפט נוספים בסך 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע מדובר בתביעת לשון הרע, לקבלת פיצוי סטאטוטורי ללא הוכחת נזק, לפי סעיף 7א'(ג) לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 (להלן: "החוק"), בסך כולל של 567,5151 ₪, בשל ארבע התבטאויות נפרדות של הנתבע כלפי התובע, אשר בעיקרן, ייחסו לתובע קבלה בפועל של מיליוני אירו ושל עשרות מיליוני אירו, במסגרת הפרשה הידועה כ"פרשת הצוללות וספינות המגן" (להלן: "פרשת הצוללות").
כאו המקום להעיר במאמר מוסגר כי מחיקת הסיפא כאמור, לו התקבלה, הייתה מבטלת את הזכות של הנתבע לבקש מבית המשפט להביא ראיות אודות שמו הרע של התובע בעניינים שלא נוגעים במישרים ללשון הרע שמשמשת נושא למשפט, לא רק בתביעות לפי סעיף 7א', אלא גם בתביעות לנזק שניגרם בפועל לפי סעיף 7 לחוק, שכן סעיף 22 לחוק מלכתחילה לא מוגבל רק לתביעות לפי סעיף 7א' וראה הרישא של הסעיף הקובע: "במשפטי פלילי או אזרחי בשל לשון הרע...". פשיטא כי הביטוי "משפט אזרחי" כולל בחובו גם תביעה לפי סעיף 7א' וגם תביעה לפי סעיף 7, שעניינו תביעת פיצוי בגין לשון הרע עבור נזק שניגרם בפועל כעוולה לפי פקודת הנזיקין.
...
השאלה - האם הפרסומים עונים על ההגדרה של "לשון הרע" לפי סעיף 1 לחוק, אינה מוכרעת על פי הבאת ראיות, אלא על בסיס מסקנה משפטית שבית המשפט מסיק, כך שגם אם הנתבע טוען בכתב הגנתו כי הפרסומים לא עונים על ההגדרה הנ"ל (ולדידי אינו טוען זאת), בית המשפט יכול לקבוע אחרת ויכול אף לעשות כן גם במסגרת ולצרכי בקשה להיפוך סדר הבאת הראיות.
לסיכום, הבקשה להיפוך סדר הבאת הראיות מתקבלת.
סוף דבר לנוכח תוצאת שתי הבקשות, ההוצאות מתקזזות וכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מונחת בפניי תביעה בגין פירסום לשון הרע, לפי סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן- החוק או חוק איסור לשון הרע), שפירסם הנתבע ברשת החברתית "פייסבוק" (להלן- פייסבוק).
...
הגנת אמת דיברתי למעלה מן הצורך, אציין כי אף אם הייתי רואה בפרסום הרשומה שנכתבה על ידי הנתבע כמהווה לשון הרע החב בפיצוי, הרי שאני סבורה כי עומדת לנתבע הגנת "אמת בפרסום". סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע מורה: במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה שהדבר שפורסם היה אמת והיה בפרסום ענין ציבורי; הגנה זו לא תישלל בשל כך בלבד שלא הוכחה אמיתותו של פרט לוואי שאין בו פגיעה של ממש.
סוף דבר; אשר על כן, התוצאה היא אפוא דחיית התובענה.
התובעים ישלמו לנתבע הוצאות בסך 10,000 ₪, בצירוף מע"מ. ההוצאות ישולמו תוך 30 ימים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

" בהתאם להוראת סעיף 16(א) לחוק איסור לשון הרע, פירסום שנעשה באחת הנסיבות המפורטות בסעיף 15 לחוק, ולא חרג מגדר הסבירות, אזי חזקה שהוא נעשה בתום לב. היות, שלא נטען, וממילא לא הוכח, שהגשת התלונה על-ידי לי חרגה מגדר הסבירות, אזי נקודת המוצא לדיון בהגנה זו היא שעומדת לצידה של לי החזקה, ולפיה הגישה את תלונתה בתום לב. אלא שלגישתי, על יסוד הראיות שלפני, ונוכח היתנהלותה של לי בהליך, עמדתי היא שלא עומדת ללי הטענה, כי פעלה בתום לב בהגשת התלונה.
הפצוי הראוי לפי סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע, בית המשפט רשאי לחייב את המעוול (מוציא לשון הרע) בתשלום פיצויים, ללא הוכחת נזק, עד לתקרה בסך של כ- 78,765 ₪ (הסכום נכון להיום); וכפליים סכום זה ככל שהוכחה כוונה לפגוע.
במקרה דנן, בכתב התביעה נטען מפורשות (ראו סעיפים 34 - 35), כי תלונתה שלי לי מהוה "לשון הרע". ואכן, עיון בהליך כולו מעלה שלא היה ללי כל קושי להיתגונן, כאשר כל טענותיה מבוססות על קיומן של הגנות הקבועות בסעיפים 14 ו- 15 לחוק איסור לשון הרע.
...
לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי שמשטרת ישראל התרשלה כלפי רועי בפעולות החקירה שבוצעו, ועל אף תחושת אי הנוחות המובנת של רועי מן העובדה שנערך חיפוש בביתו, הוא עוכב לחקירה, נחקר תחת אזהרה ונמסרה הודעה ליחידתו, הרי שיש לדחות את תביעתו כנגד משטרת ישראל.
סוף דבר תביעתו של רועי כנגד לי מתקבלת, ואני מחייב את לי לשלם לרועי פיצוי בסך של 10,000 ₪.
סכומים אלה ישולמו בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, ויישאו הפרשי הצמדה וריבית על-פי חוק, ככל שלא ישולמו במועד זה. אני דוחה את תביעתו של רועי כנגד מדינת ישראל – משטרת ישראל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו