כאמור, פסק הדין המרכזי שעסק בפירסום באנטרנט ודיני לשון הרע הוא רע"א 4447/07 רמי מור נ' ברק אי.טי.סי (1995) החברה לשירותי בזק בנלאומיים בע"מ (פורסם בנבו) (להלן : "עניין מור). פסק הדין דן באופן ספציפי בשאלה, אם ניתן לחייב ספק אינטרנט בגילוי כתובת IP של מחשב שממנו נשלחו תגוביות "טוקבקים". במסגרת זו, נדונה גם השאלה האם קיימת לנפגע עילת תביעה של לשון הרע נגד משתמש אינטרנט בגין פרסומים שפירסם באנטרנט, ומכאן הקשר לענייננו.
לאור פסיקתו החשובה, אביא להלן ציטוט ממנה, כדלקמן:
"רבות נכתב על האנטרנט כ'כיכר העיר' החדשה, שהכול שותפים לה, על היותו אמצעי דמוקרטי מובהק ועל האפשרות העומדת בפני כל אחד ליצור עתון משלו, עתון שהוא נטול גבולות גאוגרפיים ולעתים נטול סינון ועריכה, ולתת בבלוג דברו. הכרה בייחודיות האנטרנט באה, למשל, לביטוי נקודתי ביחס אל התגוביות ("טוקבקטים")". עוד נפסק כי "במישור התאורטי, כל פירסום באנטרנט בגנות אדם, ותיאורו כנוכל, עלול לפגוע בו, להשפילו בעיני הבריות ולפגוע בעיסקו. כאשר פירסום כזה אינו נעשה בבלוג אישי, כי אם באתרים מוכרים כ'תפוז אנשים', ובמדורים שנועדו ללקוחות של עסקים כדוגמת אלו של התובע, כמו אתר 'קידום אתרים בע"מ', תאור בעל העסק כ'נוכל' מגביר אף את הסיכוי להתכנות הפגיעה. ה'עלול' שוב אינו תאורטי גרידא" (פסקה 23 לפסק הדין).
...
בשים לב למכלול השיקולים שמניתי לעיל, אני סבורה כי יהא נכון וראוי לפסוק לתובעת, פיצוי בסך של 30,000 ₪ בגין עוולת לשון הרע ובגין הפגיעה בפרטיותה.
סוף דבר
מכול האמור לעיל, אני מורה על קבלת התביעה, באופן חלקי.
עוד ישלמו הנתבעים לתובעת, ביחד ולחוד, הוצאות משפט בסך של 6,250 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 5,265 ₪.