המותב הציג את טענות הצדדים בעיניין זה וציין כי המשיב מבקש את קיום הדיון בדלתיים סגורות "על מנת להקטין את הנזק הנגרם לו, ולאור מהות המעשים להם טוענת ה[מערערת]", ואילו המערערת מיתנגדת לכך "מעצם רצונה להמשיך בשיימינג נגד ה[משיב] [...] בלי שתהיה חשופה לתביעת לשון הרע, על-ידי דיווח על היתנהלות הליכים משפטיים". המותב הוסיף כי סעיף 68(ב) לחוק בתי המשפט מסמיך אותו להורות על קיום דיון בדלתיים סגורות לשם "הגנה על המוסר", ובעניינינו, כך נקבע, מיתקיים תנאי זה שכן המערערת טוענת "שכתבה חוויות מיניות מיחסי אישות שקיימה עם גברים שונים בהיותה קטינה" ומידע זה "יכול להגיע לקטינות ו[...] לפגוע בהן" אם יתפרסם.
...
על רקע זה, ביום 6.3.2022 נעתר המותב לבקשה למתן סעד זמני, וקבע:
"מכתב התביעה עולה כי [המערערת] טוענת אמת דיברתי, אך לכאורה עומדת בפניה משוכה של עדות יחיד של בעל דין [...] [המערערת] מודה כי קיימה יחסי אישות עם גברים רבים בהיותה נערה, ולכאורה לא מן הנמנע שייתכן וטענות [המשיב] אודות זכרונה נכונות. בכל אופן, בירור הפרטים מחייב שמיעת ראיות שכן מדובר בעניין רגיש מאין כמוהו [...] בנסיבות אלו, בהן כפות המאזניים מעוינות, שמו הטוב של ה[משיב] לכאורה עלול להמשיך להיפגע באופן ניכר ביותר [...] שמה הטוב של ה[מערערת] לכאורה כבר אינו טוב, בעקבות הפרסומים שפרסמה בפייסבוק. על כן מאזן הנוחות נוטה בשלב זה לטובת ה[משיב] ולא לטובת ה[מערערת]. כשאני כותב שכפות המאזניים מעוינות, יוצא אני מתוך נקודת הנחה שבשלב זה לא ניתן להכריע בנכונות הגרסאות העובדתיות של כל אחד מבעלי הדין [...]".
במסגרת אותה החלטה נעתר המותב לבקשה לקיום הדיון בדלתיים סגורות.
בית המשפט המחוזי קבע כי לא התקיימו החריגים לכלל שלפיו ערכאת הערעור אינה נוטה להתערב בסעדים זמניים שנתנה הערכאה הדיונית, והוסיפה כי "לצדדים מחלוקות מהותיות וקוטביות, אשר לא ניתן להכריע בהן בשלב זה ובמסגרת בקשת רשות הערעור שבכותרת [...] בנסיבות אלו, הוכיח המשיב כי מאזן הנוחות נוטה באופן ניכר לטובתו". באשר לטענות לפסילת המותב קבע בית המשפט המחוזי כי הבקשה הוכרעה זה מכבר על-ידי המותב וכי "אין מקום לדון בטענות אלו במסגרת בקשת רשות הערעור".
עיינתי בטענות הצדדים, ובאתי לידי מסקנה כי דין הערעור להידחות.
אכן, לא אחת נפסק כי רק במקרים חריגים וקיצוניים תקים הפעילות השיפוטית כשלעצמה עילת פסלות (ראו: ע"א 984/22 פלוני נ' הגלריה בברנר בע"מ, פסקה 14 (13.4.2022)), וככל שעילת הפסלות לה טוענת המערערת מקורה בשגגות שהיא מייחסת למותב באשר למסקנה המשפטית שאליה הגיע או בהנמקה לה – הדרך להשיג עליהן היא בהליכי ערעור מתאימים, ולא בהליכי פסלות (ראו: ע"א 8913/21 פלוני נ' פלונית, פסקה 8 (2.2.2022)).
מכל הטעמים המפורטים, הערעור נדחה.