(נספח 4 לתצהיר התובע)
בעת הגשת תלונה כנגד התובע, בפני לישכת עורכי הדין ביום 28.2.2009 , במסגרתה נטען כי התובע פעל, בהיותו בא כוחה של הנתבעת, מתוך ניגוד עניינים, מירמה והפרת חיסיון.
בהמשך נקבע :
" יש לציין, כי רשות מוסמכת, אינה רק המישטרה. כך נקבע כי לישכת עורכי הדין "היא הרשות המוסמכת לקבלת תלונות על עו"ד ולחקור בעיניין המשמש נושא התלונה" וכי הגשת תלונה ללשכה תהיה מוגנת אם הוגשה בתום לב"
קיימת פסיקה (בעיקר של בתי משפט שלום ומחוזי) לעניין תביעות מכוח הוראות חוק איסור לשון הרע, ממנה עולה כי לא בנקל יורה בית המשפט על פסיקתו של פיצוי, בגין הפרת הוראות חוק איסור לשון הרע, שעה שמדובר בתלונה למישטרה, או כאשר מדובר בתלונה ללישכת עורכי הדין.
ככל שאזרח הפונה למישטרה או לקוחו של עורך דין יחשוש כי יבולע לו, מקום בו יפנה בתלונה בגין מעשה או מחדל, דומה כי יהא בכך כדי לפגוע פגיעה קשה במוסדות הרשויות המוסמכות בכלל, במשטרת ישראל ולשכת עורכי הדין בפרט, לרבות לעניין האמון שהציבור רוחש להן.
בפסק הדין קבעה כבוד השופטת דורנר כדלהלן :
"כך, הגשת תלונת שוא למישטרה, במתכוון או מתוך רשלנות, אינה מסירה מן המתלונן את האחריות ומטילה אותה על כתפי המישטרה. אכן, כאשר המישטרה, מטעמיה, מסרבת לגלות את שמו של המתלונן עשויה היא לשאת לבדה באחריות אם היא עצמה התרשלה. וכך אומנם הוחלט בבג"ץ חילף. אך פשיטא, שהמוסר תלונה למישטרה, על-יסוד חשד בלבד, ללא בדיקה כלשהיא של העובדות, אחראי בנזיקין לנזק שגרם."
בית המשפט העליון הוסיף ובחן את שאלת דרך היתנהלותו של אזרח בבואו להגיש תלונה או להעלות חשד ביחס לקיומם של מעשים פליליים, תוך שהוא מבקש לבחון את תום ליבו של המתלונן.
עם זאת, לא יכול להיות ספק כי תלונה כה חמורה ללישכת עורכי הדין (בגינה נתבקשה היתייחסות התובע), הגשת תלונה למישטרה לעניין שבוש הליכי חקירה והטיית עדים, יש בם כדי פגיעה בשמו הטוב של התובע, המהוה עבורו נכס חשוב מאין כמותו, ומכאן כי נגרם לו נזק של ממש.
...
נוכח כך, ועוד קודם דיון ביתרת הטענות, דין תביעתו של התובע, ככל שהיא מתייחסת לפרסום לצדדים שלישיים, להידחות.
ומן הכלל אל הפרט;
התלונה למשטרה
אני סבורה כי החלק החמור ביותר בתלונתה של הנתבעת למשטרה , עניינו טענותיה בדבר שיבוש הליכי חקירה ותשלום לעדים לצורך מתן עדות שקר.
על בסיס כל אלו באתי לכלל מסקנה כי לא מתקיימות בעניינה של הנתבעת, ההגנות הקבועות בהוראות חוק איסור לשון הרע.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע סך של 20,000 ₪.