מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת לשון הרע בגין שיתוף פוסט בפייסבוק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה: בע"א 4534/02 רשת שוקן בע"מ נ' הרציקוביץ מיום 4.3.04 נקבע כי החוק נועד להוות: "איזון עדין בין זכויות אדם מרכזיות במשטר דמוקרטי: זכות היסוד לשם טוב, מזה, וזכות היסוד לחופש הביטוי". ולכן: "באופן כללי, יש לברר אם הביטוי הנו משפיל, פוגע או מבזה, בהתאם לסטנדרד אובייקטיבי של האדם הסביר.". פסק הדין מונה ארבעה שלבים בבירור תביעה בלשון הרע: "בשלב הראשון יש לשלוף מתוך הביטוי את המשמעות העולה ממנו לפי אמות המידה המקובלות על האדם הסביר. בשלב השני יש לברר, בהתאם לתכלית החוק לאיזונים חוקתיים, אם מדובר בביטוי אשר החוק מטיל חבות בגינו. בשלב השלישי, בהנחה שהתקיים השלב השני, יש לברר אם עומדת למפרסם אחת ההגנות המנויות בסעיפים 15-13 לחוק. השלב האחרון הוא שלב הפיצויים". התשתית העובדתית הרלוואנטית בעניינינו שאינה שנויה במחלוקת היא כי בתגובה למסע פירסום ממומן של התובעת בפייסבוק, בו פירסמה את שירותיה בדמות קורס לימוד כיצד לייצר הכנסות באנטרנט (נספח 1 לכתב התביעה), פירסם הנתבע תגובית אשר לשונה: "די כבר יא גנבים נוכלים אתם עושקים ילדים קטנים". בהמשך אף ציין "אתם גנבים אתם לא יכולים להכחיש את זה, אתם מתנהלים לפי תבנית ספציפית ואני מכיר אותה". הנתבע לא הסתפק בזה ואף הגיב לתגובית של לקוחה פוטנציאלית במילים: "הם נוכלים וזה תרמית פירמידה" ו- "עובדים עליה". השאלה האם כינוי התובעת כ"גנבים, נוכלים ועושקים ילדים קטנים" ו "גנבים אתם ומתנהלים לפי תבנית ספציפית" הם משפילות פוגעות ומבזות בהתאם לסטנדרד אובייקטיבי של האדם הסביר ועל פי אמות המידה המקובלות עליו.
עוד טען הנתבע כי התובעת העצימה בעצמה את הנזק כאשר שתפה פוסט בפייסבוק שפירסם הנתבע ביום 17.12.2020, בקבוצה ובו ביקש מנתבעים או נוספים או אנשים שנפגעו מהתובעת ליצור עמו קשר בפרטי וכך גרמה להגדלת החשיפה במקום להקטינה.
...
משכך, אני סבורה כי יסוד הבעת הדעה אינו מתקיים בדברים שאמר המשיב ולפיכך איני רואה צורך להידרש ליתר יסודות ההגנה, ובפרט לחזקת תום הלב".
סוף דבר הוא כי הנני מחייבת את הנתבע לשלם לתובעת 10,000 ₪.
כמו כן ישלם הנתבע לתובעת הוצאות משפט בסך 7,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, הנתבע שיתף פוסט בפייסבוק בסירטון בו נראה התובע בתחנת מישטרה ובו התגובה: "דב הירש בעת מעצרו בתחנת המישטרה תוקף אדם ללא עוול בכפו. משטרת ישראל תתעוררו סורג ובריח להרבה שנים. איום בחטיפה והעלמת אנשים..? תתבייש". התובע, עו"ד במקצועו טוען כי הוא ביקר בתחנת המישטרה במסגרת עבודתו וכי בשל פירסום לשון הרע האמור, הוא הגיש נגד הנתבע ואחרים תביעת לשון הרע בת"א 7581-09-15 בו ניתן פסק דין למחיקת התביעה לפי הסכמות הצדדים.
...
הנתבע טען בכתב ההגנה כי יש לדחות את התביעה על הסף מאחר והתובע חתם בהסכמה כי התביעה כנגדו נמחקה ואין כל מקום להגשת התביעה מחדש.
דיון והכרעה בחנתי את כתבי הטענות, התרשמתי ישירות מהעדויות ועיינתי בסיכומי הצדדים ובפסה"ד המוסכם אשר ניתן לפני כ – 5 שנים ובאתי למסקנה כי דין התביעה להידחות.
לסיכום, קיים קושי רב בתביעה כפי שהוגשה מאחר וקיים מזה כ – 5 שנים פסק דין בין הצדדים אשר יש לדון ראשית בביטולו, באשר כפי שהוכח קיימת מחלוקת בדבר ה"תנאים" לאותן הסכמות בגרסת התובע וגרסת הנתבע.
לסיכום, התביעה תדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

רקע וטענות הצדדים לפניי תביעת לשון הרע בגין פירסום פוסט שפירסמה הנתבעת ברשת החברתית "פייסבוק". לטענת התובע בכתב התביעה, התובע הנו נהג אוטובוס צבורי, אשר בו נסעה הנתבעת.
הנתבעת שתפה בתחושותיה אודות השרות שקבלה והביעה דעתה על היתנהלות התובע כנותן שירות, ואיני סבור כי יש לראות בכך הוצאת לשון הרע.
...
אשר לתגוביות שפרסמה הנתבעת, יש בהן אמירות אשר יש בהן לבזות ולהשפיל את התובע, אולם סברתי כי הן מבחינת אמירות חסרות טעם, שפת רחוב ועל פי המבחן האובייקטיבי אני סבור כי האדם הסביר אינו תופס את התובע ככזה, ולכן אני קובע כי אין בכך לשון הרע.
יחד עם זאת, שוכנעתי כי הנתבעת כתבה את הפוסט על התובע.
בשל כל האמור לעיל, אני קובע כי בנסיבות העניין לנתבעת קמה חזקה להגנת תום הלב, והתובע, עליו הנטל, לא הוכיח קיומן של נסיבות סעיף 16(ב) לחוק ולא סתר חזקה זו. סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בפני תביעת לשון הרע בגין משלוח העתק של פוסט שנכתב על ידי צד ג' אותו הפיץ הנתבע למספר ספור של אנשים, היתייחסות לפוסט זה במסגרת תגובה, וכן פניה לתורם לאגודת התובעת.
כמו כן, לפוסט זה של מאי הגיבה מאזינה של רדיו הנתבע, בו היא הביעה חששה מפוסטים מעין אלה היוצרים סיכסוך בקהילה, ולתגובה זו הוא כתב בתגובה כי: "זה מה שהופץ בפייסבוק וכל העולם מדברים עליה" וכן "אמת חשדתי בה תמיד כי היא הייתה מראיינת אנשים אנטישמיים ואנטי ישראלים, אבל ניסיתי לא להתערב שלא יחשבו אני עושה זאת בגלל תחרות" וכן "אני לא יודע ולא מיתערב במה שהיא עושה". לטענת הנתבע שתוף הפוסט על ידו ומשלוחו למספר אנשים נעשה מתוך כוונה לבצע תחקיר עתונאי שיוצע לכלי תיקשורת מסחרי בישראל (סעיף 21 לתצהירו ובסיכומיו).
האם פעולתו של הנתבע מהוה הפרה והאם קמה הגנת תחקיר עתונאי: פעולת השתוף ברשתות חברתיות הוכרה כפרסום על ידי בית המשפט העליון הבאה בגדר איסור לשון הרע, והיא עשויה להקים עילת תביעה נגד משתף תוכן עוולתי.
...
לאור כל האמור, הפוסט האמור עונה לכדי לשון הרע על פי סעיף 2 לחוק, לא רק בהיבט האישי-פרטי, כי אם יש בו גם כדי לפגוע במעמדה ועיסוקה.
כמו כן, תגובתו למאזינה מחזקת מסקנה זו, שעה שכלל לא ברור מדוע ענה למאזינה כפי שענה ללא כל שלילה או הסתייגות מהדברים החמורים האמורים בו. גם בסיכומיו לא ניתן הסבר בנוגע לכך, שכן ככל ולטענתו המשיך לברר את נושא הפוסט עם מר פור אתהאד על מנת לברר את מהיימנות המידע, הרי שהוא המשיך לגולל את התוכן האמור גם בפני אנשים נוספים, ובכך יש כדי להעצים את הפגיעה באמצעות הפוסט ולא להחליש את הפגיעה.
לסיכום: לאור כך, באיזון בין חומרת הפוסט, ההפצה הגורפת על ידי מאי, כותבת הפוסט, אל מול פעולות הנתבע, ומנגד הניסיון של הנתבע לפגוע בה כמתחרה בו, בכוונה לפגוע, מצאתי כי הנתבע ישלם לתובעת סכום של 20,000 ₪, בהתאם לסעיף 7א לחוק, כפיצוי כולל בגין כל השיתופים והאמירות כנגד התובעת, וללא צורך בהוכחת נזק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

"בשלב זה של התפתחות הפסיקה לא יכול להיות ספק כי פעולה ישירה של כתיבת "סטאטוס" או "פוסט" ברשת החברתית היא אכן פירסום כמובנו בחוק, ועל כן עשויה להקים עילה לתביעה ככל שיש בו משום לשון הרע" (רע"א 1239-19 יואל שאול נ' חברת ניידלי תיקשורת בע"מ (נבו, 8.1.2020) (להלן: "עניין שאול").
פעולת שתוף פוסט בפייסבוק שהוא בגדר לשון הרע עולה כדי "פירסום" כמובנו בסעיף 2 לחוק איסור לשון הרע, כפי שנקבע בעיניין שאול - "פעולה של שתוף עשויה להקנות לפירסום מסוים תפוצה נרחבת ותהודה רחבה (ובכך לתרום להפיכתו ל"ויראלי"), מעבר למה שהיה מקבל לולא שותף.
...
כך או כך, על פי הפסיקה, היה על אבישר לפנות אליו, בזמן אמת, ולבקש הסרת הפרסום, ורק אם לא היה נעתר לבקשתו, היה יכול להגיש תביעה כנגדו.
לפיכך ובהעדר הגנות החלות על הפרסום – אני קובע שעל אבישר לחוב בגינו כלפי דואק.
סוף דבר על פי כל האמור לעיל, התביעה העיקרית מתקבלת בחלקה באופן שיוסי דואק ישלם לצביקה אבישר 1,050,000 ₪ בקיזוז הפיצוי לפי התביעה שכנגד המתקבלת בחלקה בסך 60,000 ₪.
אני דוחה את התביעה נגד שי לנדמן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו