הכתבת נשמעת בה אומרת: "אנחנו עוד רגע מעלים אייטם עם הודעה [על] ההיריון שלך". התובעת הגיבה: "אני לא בהיריון!". היא נישאלה אם היא מבקשת להביא זאת בתגובה לכתבה והגיבה בהתראה: "את יודעת שאסור לכם לפרסם דבר שהוא לא נכון. אני יכולה לתבוע אתכם על הוצאת... דבר שקרי. זה לא נכון. זה שקר!".
בו ביום שיגרה באת-כוחה של התובעת לנתבעות 1 ו-2 דרישה להסרתו של הפירסום, שכבר עלה לאתר ולתשלומו של פיצוי.
"אתה רוצה", היא שאלה את בא-כוחן של הנתבעות, "שאני אראה לך כמה תמונות יש לי בבגדי ים עם ידיים על הבטן וכוֹסות ליד הבטן, מתוך זה החלטתם שאני בהיריון? אני פירסמתי [תמונות] עם ידיים על הבטן. זאת הייתה תמונה בכלל בבגד ים עם בטן חשופה, אין קשר בכלל להיריון שלי. כל ה'אינסטגראם' שלי הוא בבגדי ים ובטן חשופה וידיים ופה ושם כי אני מדגמנת" (פרוטוקול, בעמ' 57, ש' 25-24; עמ' 58, ש' 13-6).
עמדה כזו אינה משמיעה איבחנה משפטית המחויבת לרעיון-הפרטיות; איבחנה בין מה שמותר לפרסם לבין מה שאינו ראוי לפירסום מחמת-פגיעתו בפרטיות.
אפילו קבעתי כי מ"עתונאי-רכילות" אין לצפות לאותן אמות-מידה של עיתונאים בתחומים אחרים – ומדוע שאקבע זאת, בייחוד לאור דבריה הנבונים של נתבעת 3? – הרי שסבורני כי כלִי-תיקשורת המפרסם, שלא מרצונה של התובעת ושלא בהסכמתה היריון, שאינו נחלת-הכלל, איננו מקיים את חובתו של "עתונאי אחראי".
המפרסמים אינם יכולים לחסות בצלה של ההגנה הקבועה בסעיף 18(ב)(2) לחוק הגנת-הפרטיות ונועדה להגן על עתונאות אחראית ולהבטיח את כוחה לפעול.
השופט זילברטל כתב על כך בהקשרו של פירסום של לשון-הרע:
"אם די יהיה בקיומה של צפיות שהפירסום המעוול יפגע במושא הדברים על מנת שייקבע כי מדובר בפירסום שנעשה בכוונה לפגוע, נמצא שכל פירסום שיש בו לשון הרע, בשל טבעו ככזה, ייחשב כפרסום שנעשה בכוונה לפגוע. נידרש, איפוא, קיומו של יסוד נוסף, של היתנהגות זדונית, של כוונה 'של ממש' לפגוע" (רע"א 5022/13 הרב יצחק נ' דנון תיקשורת בע"מ, בפיסקה השמינית להחלטתו (פורסמה באתר הרשות השופטת, 8.9.2013)).
...
התביעה נגד נתבעות 1 ו-3, בעילת-הוצאתה של לשון-הרע, נדחית.
אני מחייב את נתבעות 1 ו-2, יחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 50 אלף שקלים בגין עילת-התביעה שהתקבלה; עוד 4,500 ש"ח להוצאות-משפט ועוד סך, כולל מע"מ, של 14 אלף ש"ח לשכר-טרחה של עורכת-דין.
מן העבר האחר אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעת 3 שכר-טרחה של עורכי-דין בסך, כולל מע"מ, של 6,000 ש"ח. בקביעתן של ההוצאות לקחתי בחשבון את התוצאה המעורבת, את ההיבט התקדימי של ההכרעה ואת היקפה המוערך של העבודה המשפטית ולה נדרשו הצדדים.