הוצאת לשון הרע ופגיעה בפרטיות
התובעים טוענים כי הנתבעים הוציאו את דיבתם בשורה של פרסומים של האגודה וועד האגודה, בהם הוצגו הנתבעים כמי שמסרבים לשלם תשלומים שמחובתם לשלם.
טיב הפירסום והגנות
בהקשר אחר, של הצורך שלא להרתיע מתלוננים למישטרה בחשש של תביעת לשון הרע, קבע כב' הנשיא (כתוארו אז) ברק, כי המחוקק ביקש לקבוע איזון עדין בין השמירה על שמו הטוב של אדם, לבין הצורך לאפשר לבני הציבור להתלונן בפני המישטרה על עבירות שבוצעו, ובכך לעודד הבאתם של עבריינים לדין, מבלי שהמתלוננים יעמדו בפני הסיכון של תביעה בגין לשון הרע.
גם הניסוח, באחד הפרוטוקולים, לפיו ועד האגודה אינו יכול לקבל את העובדה שחלק מהאוכלוסיה אינו משלם עבור שירותים שהוא מקבל, וכי בנסיבות אלה תעשה פנייה לייעוץ משפטי – איננה בגדר איסור לשון הרע בהתאם להלכות המצמצמות שפורטו לעיל.
הנזק
למעלה מן הצורך, מכלל הראיות שבאו בפניי עלה, כי הנזק הנטען בגין הפרסומים שנטען כי יש בהם משום הוצאת לשון הרע, זהה במהותו ובהיקפו לנזק שניגרם כתוצאה מהפרת החובה החקוקה.
...
אני מחייב את הנתבעת 3 לשלם לכל אחת ממשפחות התובעים 3-7 סכום של 7,500 ₪, בגין העילה לאי חידוש הסכמי הרשאה, היינו 3,750 ₪ לתובעת 3, 7,500 ₪ לתובעים 4-5, 7,500 ₪ לתובעים 6-7.
אני מחייב את הנתבעים 1-3 ביחד ולחוד, בשכ"ט עו"ד והוצאות, בסכום כולל של 35,400 ₪.
נוכח דחיית התביעה נגד הנתבע 4, ישלמו התובעים 3-7, ביחד ולחוד, הוצאות הנתבע 4 בסך כולל של 8,850 ₪.