ביום 25.11.2012 הגיש המערער לבית משפט השלום ברמלה תביעת לשון הרע בגין פירסום הכתבה, וזאת מבלי שפנה קודם לכן למתלונן.
במסגרת אותה בקשה, נכתבו על ידי המערער, בין היתר, הדברים הבאים כלפי המתלונן ועו"ד קליין:
"לא הססו לבסס בקשותיהם על טענות שוא ומרמה של ממש... טענה זו הייתה שקר מפגיע בניסיון להטעות את כבוד בית המשפט, שאכן הוטעה, וניתנה איפוא החלטה שהושגה במירמה... טענת המבקש ובאת כוחו...הייתה שקר מפגיע וטענת מירמה, בניסיון להטעות את בית המשפט הנכבד ולהשיג החלטה במירמה, כפי שאכן קרה... הטעית בית המשפט הנכבד ע"י המבקש בטענת שוא ומרמה.. הטענות שקריות.. הטעיות כבוד בית המשפט וטענות השוא והמרמה של המשיב ובאת כוחו...הטענות המופרכות והשקריות שבבקשה עצמה... הטענה המרכזית שבבסיס הבקשה לסילוק על הסף היא טענה שיקרית, והמדובר בניסיון של המבקש ושל באת כוחו לרמות ולהטעות את בית המשפט ולקבל פסק דין במירמה!!!... ברור שטענת המבקש ובאת כוחו היא טענה של מירמה ממש... המבקש ובאת כוחו טענו את אותה טענות במירמה...גם בתגובתם לבקשת רשות העירעור בבית המשפט העליון, והטעו גם את בית המשפט העליון... המדובר איפוא בבצוע מעשי מירמה באופן שיטתי-נוכלים בגלימות עורכי דין".
במהלך שהתקיים בבקשת המערער לביטול ההחלטה לסילוק התביעה, נאמר ע"י המערער: "...כל הבקשה רצופה טענות שוא ומרמה ועומדת פה עו"ד קליין ולא מהססת להשמיץ אותי אחרי שהגישה במירמה וטענה טענות שוא חמורות גם בפני ביהמ"ש הזה וגם בפני העליון. יושבים פה שני אנשים נוכלים בגלימה של עו"ד ואני לא נתקלתי בדבר כזה, אני גם אלך עם זה הלאה גם ללישכת עוה"ד כי המצב הזה בלתי אפשרי..."
בחודש ספטמבר 2016 הגישה המשיבה קובלנה כנגד המערער ובמסגרתה ייחסה לו ביצוע עבירות בדבר ביצוע מעשים הפוגעים בכבוד מיקצוע עריכת הדין, עבירה על פי סעיפים 61(1) ו-53 לחוק לישכת עורכי הדין, התשכ"א-1961 ("החוק"); היתנהגות שאינה הולמת את מיקצוע עריכת הדין, עבירה על פי סעיף 61(3) לחוק; היתנהגות שלא בדרך ארץ כלפי הצד שכנגד, על פי כלל 23 לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), התשמ"ו-1986 ("כללי האתיקה") וסעיף 61 (2) לחוק; הפרת החובה לפנות לעורך דין טרם נקיטת הליכים כנגדו, עבירה על פי סעיף 31 לכללי האתיקה; והפרת החובה לגלות יחס חברי לחבר למקצוע, עבירה על פי סעיף 26 לכללי האתיקה.
...
לאחר הגשת התביעה הגיש המתלונן באמצעות ב"כ עו"ד חוה קליין (להלן: "עו"ד קליין"), בקשה בכתב לסילוק התביעה, ובית המשפט נעתר לבקשה.
בעייננו, בשים לב למהות וכמות ההתבטאויות של המערער ולעברו המשמעתי הרלוונטי, סבורני כי העונש שנגזר עליו נמצא על הצד המקל, ואין הצדקה להתערב בו.
סוף דבר.
הערעור נדחה.
בא כוח המשיבה התנגד למתן היתר להמשיך לעסוק בתיקים קיימים במהלך ההשעיה, אולם, לא התנגד לדחיית תחילת ההשעיה במספר חודשים על מנת לאפשר למשיב לקיים דיונים הקבועים לו.
בנסיבות העניין, אני מחליט כי ההשעיה תחל ביום 21.07.2021, ובכך יתאפשר למשיב לקיים את הדיונים הקבועים לו בבתי המשפט לפני הפגרה.