לטענת התובעים, בין היתר, נאמר בסירטון כי התובע הנו: "כחצי מכונאי, וחצי לזיון."
לטענת התובעים, בסירטון מזהיר הנתבע מהתובע ומהשירות הניתן במוסך:
" אתה ניגש לתקן אצל מישהו... יש לך תקלה... הוא מוסיף לך עוד תקלה... יום למחרת... ולמחרת או לאחר כמה ימים מתגלה התקלה השנייה... ואתה עוד משלם."
"אתה הולך לתקן אצל מישהו ושמו ג'לאל... תזכרו את השם הזה... השם הזה ג'לאל... היינו איפה שתישמע מוסך ג'לאל גם אצל אלוהים... את תלכו לתקן אצלו".
"מה שאתה עובד אתה נותן למכונאי הזה (מכונאי בלשון לעג מיני)... זה לא מכונאי--- זה מכונאי זיון... חצי דפיקה וחצי זיון... זה מה שעשה לנו."
"קללה בערבית (ינעל אבא של מי שדפק אותך)... רואים עליך שאתה ממזר... נשבע באלוהים שאלמד אותך לקח."
התובעים ביקשו מבית המשפט לפסוק להם פיצוי ללא הוכחת נזק, בסך של 100,000 ₪.
(1) להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצידם;
(2) לבזות אדם בשל מעשים, היתנהגות או תכונות המיוחסים לו;
(3) לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעיסקו, במשלח ידו או במקצועו;
(4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, גילו, מינו, נטייתו המינית או מוגבלותו;
בסעיף זה "אדם" - יחיד או תאגיד.
בספרות המשפטית, הובעה הדיעה, כי:
"הפרט הנו סובייקט חברתי בעל תכונות מוסריות. ההערכה החברתית משמעה, איפוא, הערכה של תכונות, כגון הגינות, יושר, רדיפת צדק או עשייתו, חברות, אזרחות טובה, פטריוטיות וכדומה. מכאן שהפירסום הפוגע בניקיון הכפיים או בדמותו האזרחית של הפרט, למשל תאורו כ"איוב העם", "בוגד", "גזען", "רמאי", "נוכל", "כפוי טובה", "עושה עוול" וכדומה או ייחוס לו ביצוע של עבירה פלילית או היתנהגות לא מוסרית מהוה פגיעה בכבוד.
אשר ללשון בה נעשה שימוש, נפסק כי לא תמיד ייחשבו קללות וגידופים ללשון הרע:
"...... לצורך הכרעה בשאלה, האם מהוים דברי גידוף 'לשון הרע', ישקול בית המשפט לא רק את הנורמות החברתיות במקום שבו נאמרו הדברים, אלא גם את נימת הדיבור, את הקול ואת הקשר שבהם נאמרו הדברים, ואם יתברר שהדברים נאמרו ברוגז או בכעס או תוך חילופי עלבונות, ייטה בית המשפט שלא לראות בדברים 'לשון הרע' המקימה עילת תביעה על פי החוק" (אורי שנהר, דיני לשון הרע, עמ' 132).
וכך נקבע גם בבית המשפט המחוזי:
"בית המשפט מייחס חשיבות בקביעת שיעור הפצוי להיתנהגות הניזוק ולמעמדו קודם לארוע הפגיעה ונותן משקל גם להיתנהגות הפוגע בעת הפירסום... בית משפט גם עשוי להיתחשב בקביעת שיעור הפצוי בשמו הרע של הנפגע, אופיו, מעשיו, עברו - ככל שאלה נוגעים במישרין ללשון הרע (ע"א 9258/04 חורי נ' חברת כל אלרעב בע"מ (תק על 2005(2) 4243), וכן ע"א 4840/00 אמר נ' יוסף, פ"ד נה(5) 510)".
(ראה ע"א (מחוזי ת"א) 53491-09-14 בוברוב נ' קרמונה (פורסם בנבו, מיום 01.04.15)).
...
לכן, אני דוחה את הטענה כאילו מדובר בזוטי דברים.
בנסיבות העניין, בהתחשב בפרסומים ובתוכנם, אני מחליטה לחייב את הנתבע לשלם לתובעים, יחד ולחוד, פיצוי בסכום של 20,000 ₪.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעים יחד ולחוד את הוצאות המשפט (אגרות מסירות ושכר עדים), ועל כל אלה שכ"ט עו"ד לתובעים בסכום של 7,500 ₪.