יפים לעניין זה דברי בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופט עמית) בתא 889/98 אופק ואח' נ' שיכון עובדים בע"מ ואח' (1.5.2005):
"מעשה של יום ביומו, שעובר להגשת תביעה שעניינה ליקויי בניה, רוכש הדירה פונה לקבלן בדרישה לתקן את הליקויים המפורטים בחוות דעת של מומחה מטעמו, חוות דעת שעל פניה, היא "מנופחת" ונועדה להרשים את הצד השני או את בית המשפט, בסכום הנקוב בה לגבי כל אחת מהדירות.
לטעמי, אין הקבלן חייב להעתר לדרישה לתיקון ליקויים השנויים במחלוקת בתום לב. כך לדוגמה, הקבלן לא חייב להעתר לדרישה להחלפת כל הריצוף, אם הוא סבור, כי אין מקום לדרישה מרחיקת לכת מעין זו.
מנגד, על הקבלן חובה לתקן תוך זמן סביר את הליקויים שאינם שנויים במחלוקת, ולהציע, בתום לב, מנגנון לבירור הליקויים השנויים במחלוקת, באשר הקבלן מוחזק כמי שיודע על הליקויים, לעיתים, אף מבלי שקבל הודעה פורמאלית על קיומם – ע"א 2299/99 שפייר ואח' נ. חברת דיור לעולה בע"מ, פ"ד נה(4) 213, 227.
...
בנסיבות אלה, נראה לי שזכותו של המוכר לערוך תיקונים בעצמו מוצתה, בלא הצלחה, ואין לכפות על הקונה תיקונים חוזרים של אותו מוכר, שאיבד את אמונו ואת חזקתו באותו עניין.
מקובלת עליי טענת הנתבעת, כי ליקויי בנייה הם לעיתים בלתי נמנעים, וכי פסיקת פיצוי בגין נזק לא ממוני שגררו תיעשה רק בנסיבות המצדיקות זאת.
יחד עם זאת, משטורטרו התובעים ע"י הנתבעת כמפורט לעיל, ונאלצו להידרש להליך משפטי, סבורני כי הם זכאים לפיצוי מסויים גם בגין עוגמת הנפש והטרחה שנגרמו להם.
סיכום
העולה מן המקובץ כי אני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים:
בגין הליקויים כמפורט בחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט – סך של 30,953 ₪ (סכום חוות הדעת בתוספת מע"מ ו- 30% בגין ביצוע ע"י קבלן מזדמן); ובגין הנזק הלא ממוני – סך של 3,000 ₪; סה"כ 33,953 ₪.