מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת ליקויי בניה נגד חברה משכנת ויזמית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 21059-04-13 מזרחי ואח' נ' אפרידר יוזמה והשקעות בע"מ ואח' לפני כבוד השופט יגאל נמרודי התובעים: 1. דוד מזרחי 2. טל מזרחי הנתבעות: 1.אפרידר יוזמה והשקעות בע"מ 2.אפרידר החברה לשכון ולפתוח ישראל בע"מ פסק דין
טענת הנתבעת 2 להיעדר יריבות התובעים סומכים את תביעתם כנגד נתבעת 2 על היותה "חברת בנייה אשר רכשה את נתבעת 1 וכיום הנה בעליה" (סע' 5 לכתב התביעה).
ככל שטענתם תתברר כנכונה, הקבלן ירצף את הגג שהוצמד לדירתם; הצדדים מצהירים כי "אין להם טענות או תביעות כספיות אחד כלפי השני ולא יהיו להם טענות או תביעות כלשהן בגין האיחור בקבלת הדירה או בגין שינויים ותוספות או חסר במיפרט הבנייה" (סע' 7 להסכם הפשרה); התובעים "מוותרים על כל טענה ו/או תביעה כנגד י.ד. לוי אלברט [הנתבעת בשמה הקודם] בגין איחורים במסירה ו/או כל תביעה כספית ו/או כל תביעה לאחר חתימה על הסכם פשרה זה מלבד ליקויי הבנייה כולל בדק בית שיוסכם" (סע' 8 להסכם הפשרה).
לטענתה נקבע כי "כל עוד תהא מניעה טכנית או משפטית לרישום הבית, תשמש הנתבעת כחברה משכנת" (סע' 44 לתצהיר הנתבעת).
...
עם זאת, בנסיבות העניין, בשים לב לחומרת הליקויים ומשעולה כי ליקויים כדוגמת ליקויי הרטיבות נותרו ללא טיפול ממועד הכניסה לדירה, לרבות במועד הגשת התביעה ואף נכון למועד הגשת הסיכומים, אני מאשר את ההוצאה.
התובעים ישלמו סך של 2,500 ש"ח לקופת אוצר המדינה בגין החריגה ממסגרת הסיכומים שנקבעה.
פסיקתה: (1) התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים חדל"ת 15510-10-19 שייקה אלה בע"מ ואח' נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז ירושלים ואח' מספר בקשה:120 בפני כבוד השופט אביגדור דורות בעיניין: ובעניין: ובעניין: שייקה אלה בע"מ (בשיקום) החברה עו"ד יששכר בר הלל ועו"ד שחר קטוביץ הנאמנים אליהו רבוח הזוכה ע"י ב"כ עו"ד יורם הכהן בהתמחרות ובעניין: ובעניין: 1. משכנות התכלת בע"מ 2. קריית מלך יזמות והשקעות בע"מ ע"י ב"כ עו"ד דורון לנגה 3. תנובת הארץ וירושלים בע"מ ע"י ב"כ עו"ד חגי אולמן 4. אפריקה ישראל מגורים בע"מ 5. פ.א. פיתוח ובניה ירושלים בע"מ ע"י ב"כ עו"ד מיכל לדר רוזן 6. בנק הפועלים בע"מ ע"י ב"כ עו"ד יפה פינארו 7. עובדי החברה ע"י ב"כ עו"ד אופיר רונן הנושים הממונה על חידלות פרעון ושקום כלכלי (מחוז ירושלים) ע"י ב"כ עו"ד אורית צימבר הממונה פסק דין
בכל הנוגע לחוות דעת המומחה נטען כי נפלו בה מספר ליקויים, כאשר המשמעותי ביותר נעוץ בכך שרואה חשבון פרדס, לא בחן את שווי החברה אלא את שווי העסקה שנחתמה על ידי הנאמנים עם הזוכה בהתמחרות.
ביחס לתביעת החוב של אפריקה ישראל, טענו הנאמנים כי בבקשה למתן הוראות שהוגשה על ידם הם עתרו כי בית המשפט יאשר להם לפעול בהתאם להוראות ההסכם, דהיינו, הנאמנים אמצו את ההסכם מיום 6.10.19, ולפיכך, בדין נדחתה תביעת החוב על סך 43 מיליון ₪ של נושה זו. אשר לתביעת החוב של משכנות התכלת וקריית מלך, נטען למצב של "עריצות המיעוט", שכן מתוך 247 תביעות חוב, ישנו מיעוט קטן ביותר של נושים המתנגדים לאישור ההסדר, מטעמים בלתי עניינים וטקטיים, שמטרתו כי החברה תעבור למסלול של פירוק, הנאמנים יועברו מתפקידם, וכך ניתן יהיה לסכל את התביעה שהגישו הנאמנים נגד ה"ה פישר ואייכלר והחברות שבשליטתם.
תביעת החוב שהוגשה על ידי קרית מלך הנה בסך 16,489,388 ₪ והיא קשורה להסכם קבלן ראשי לבניית פרויקט בן שני בנייני דירות מגורים המכונה "משכנות קריית משה". ביום 26.7.17 נחתם הסכם פשרה בין קרית מלך ובין החברה, בעקבות הפסקת העבודות בפרויקט ביום 1.6.17 עקב טענות החברה כלפי קרית מלך בקשר עם תשלומים שלא שולמו לה, ועל רקע טענות של קרית מלך בנוגע לקצב ומועדי השלמת הפרויקט ואיכות הבניה בפרויקט.
...
לאחר בחינת הטענות בבקשה ובתגובת הנאמנים, איני סבור כי ניתן להיעתר לבקשה.
מצופה מנאמנים, הפועלים כידו הארוכה של בית המשפט, לשמור על הוגנות כלפי כל המשתתפים בהליך, לרבות המתנגדים להצעתם, אף אם לדעתם ראוי היה לאשר את הצעת הזוכה בהתמחרות, תוך דחיית ההתנגדויות, עמדה שהוחלט בסופו של דבר לקבלה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, סבורני שיש מקום לאשר את ההצעה לתכנית שיקום כלכלית, הגם שלא אושרה בכל אחת מאספות הנושים ברוב הדרוש, בהתאם לסמכותי על פי סעיף 87 לחוק חדלות פירעון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 24.7.2019 נחתם הסכם להסבת זכויות בקשר לפרויקט בין התובע, מר חיון, לבין חברת אן.ג'י.איי ייזום פרויקטים בע"מ, באמצעות מורשה החתימה שלה, גילרון (מנ/ב).
בע"א 2299/99 שפייר נ' דיור לעולה בע"מ, פ"ד נה(4) 213 (2001) נדון מקרה שבו תבעו רוכשי דירות את החברה הקבלנית שממנה רכשו את הדירות בגין ליקויי בניה.
נסיבות החתימה על כתב הויתור היו כדלקמן: החברה הקבלנית שימשה באותו מקרה גם כחברה משכנת ש"הייתה בבחינת מירשם המקרקעין לדיירים", בהעדר אפשרות לרשום את זכויות הרוכשים בלישכת רישום המקרקעין.
גב' חיון העידה שהיא היתקשרה עם נבון וגילרון בהסכמי דצמבר מכיוון שזו הייתה הדרך לקבל בחזרה את הכספים שהשקיע אביה וכן שהחתימה על הסכם זה שהפך את חבותם של נבון וגילרון לחבות לחוד הייתה תחת ובהנתן ההבנה שעומדת לרשותה זכות תביעה נגד חברת רינג בהתאם להסכם מאי (עמ' 23 לפרוטוקול ש' 31-30; עמ' 26 ש' 3-1; עמ' 19 ש' 27-30).
...
בהינתן הסכם דצמבר שהפך את חבותו של גילרון לחבות לחוד ותניות הוויתור הנכללות בהן, אני סבור שמשתמעת מכתב התביעה טענת ביטול לגבי הסכם דצמבר, ולמצער טענת ביטול למקרה שיתברר שיש ממש בטענתה של חברת רינג שהסכם מאי נחתם ללא הרשאה, כפי שאכן התברר.
לטעמי, די בכך, בנסיבות העניין, כדי לבסס הודעת ביטול כדין, בהתאם לאמות המידה המקלות שנקבעו בפסיקה לעניין זה. בכך שבתביעה לא נזכרה התיבה "ביטול" אין כדי לשנות ממסקנה זו. בהקשר זה יפים הדברים הבאים שנפסקו בע"א 5328/21 אבו רקיה נ' חנדקלו, פסקה 93 (3.1.2023) : אשר לעצם מתן הודעת הביטול, 'לא אחת נקבע, כי הגשת תביעה עשויה כשלעצמה לשמש כהודעת ביטול, בין אם נאמר בה במפורש שהתובע מבטל את החוזה ובין אם הביטול משתמע מן התביעה'.
סוף דבר התביעה מתקבלת אפוא במובן זה שנתבע 3 נדרש לשלם לתובע סך של 370,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 31.3.2021 (שהוא מועד התשלום לפי סעיפים 4-3 להסכם מאי) ועד היום, וזאת בניכוי סך של 215,000 ₪ ששילם הנתבע לתובע בינואר 2022 כשאף הוא משוערך להיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ת"א 41934-01-23 עוז חברה להשקעות בע"מ נ' שיכון ובינוי נדל"ן בע"מ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט אבי גורמן תובעת עוז חברה להשקעות בע"מ באמצעות ב"כ עוה"ד יפעת עמית, שי עמית ומורן מיכאלי נתבעים 1. שיכון ובינוי נדל"ן בע"מ באמצעות ב"כ עו"ד שיר שמואל 2. רנסנס ייזום והשקעות בע"מ באמצעות ב"כ עוה"ד עופר זמיר 3. רפאל רפאל 4. ויאצ'יסלב מושייב 5. יעקב מיראל 6. חיים דהן וזורה דהן 7. ראובן מרדכי 8. מירה בר אל 9. חיים יעקב הרוש 10. אבו מאהר חסונה ובניו בע"מ באמצעות ב"כ עוה"ד עמיר מיארה, חמאד חסונה וליניר חסונה החלטה
תמצית העובדות, הבקשה ותגובות הצדדים: שיכון ובינוי נדל"ן בע"מ (להלן: "הנתבעת 1") יזמה ובנתה ביניין על גבי המקרקעין הידועים כגוש 5953 חלקה 10 ברח' שמחה הולצברג 16 רמלה (להלן: "הבניין"), והיא שימשה כחברה המשכנת.
לאחר שהתקיים דיון קדם משפט, בו, בין השאר, הועמדה התובעת על ליקויים שנפלו בכתב התביעה, הגישה את הבקשה שלפניי – להגשת כתב תביעה מתוקן.
הן נתבעת 1 והן נתבעת 10 טענו באופן כללי כנגד התיקון השלישי – שינוי סעיפים רבים בכתב התביעה, העולים לשיטתם כדי הגשת כתב תביעה חדש.
...
לאור זאת יושתו על התובעת הוצאות, בסכומים שיפורטו להלן ואשר ייקחו בחשבון את האמור בסעיף זה. סוף דבר אני מתיר את הגשת כתב התביעה המתוקן.
התובעת תישא בהוצאות הנתבעים, באופן הבא: לנתבעות 1 ו- 10 תשלם התובעת הוצאות בסך 7500 ₪ לכל אחת.
לנתבעת 2 תשלם התובעת הוצאות בסך 4500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מלבד זאת שפרק הזמן שחלף חרג מפרק הזמן עליו הסכימו הצדדים בהסכמים שחתמו, פרק הזמן שחלף חורג במובהק מהמשמעות שניתנה למונח "פרק זמן סביר". (ר' סע' 26 לפסק הדין) בית המשפט הוסיף וקבע לעניין טענת החברה המשכנת בעיניין השתדלותה לסיים את הליך הרישום, בדברים הבאים: "אמנם, רישום ביניין כבית משותף והעברת הזכויות בדירה על שם התובעים, הנו הליך ארוך הכרוך בהשקעת זמן ומאמצים לא מבוטלים. יחד זאת, משלא טירחה הנתבעת לתת כל טעם מוצדק ומוכח מדוע בנסיבות מקרה דנן תהליך הרישום נמשך שנים כה רבות, זאת על אף פניות התובעים, אזי מתחייבת המסקנה, כי הנתבעת לא קיימו את היתחייבותה לרישום הזכויות בדירה על שם התובעים תוך פרק שנקבע לכך בהסכמים שחתמה, אלא באיחור ניכר." (ר' סע' 27 לפסק הדין) ומן הכלל אל הפרט, ראשית - הנתבע 1 בחר שלא להתייצב לדיונים, שלא להגיש תצהיר מטעמו וליתן לנתבע 2 להשיב בשמו.
ועד בית ניהל הליך שהוגש על ידו בת"א 69329-06-17 בגין ליקויי בנייה (ההליך היתנהל בבימ"ש שלום נתניה כנגד הנתבע 1 ואחרים).
איני מקבל את טענת הנתבע 1, שנטענה בעלמא, שהטעם לעיכוב אינו תלוי בו. הנתבע 1 הנו היזם שהיה אחראי לבנייה וכל ליקוי בניה בגינו לא ניתנה תעודת גמר שמעכב את הליך הרישום נופל לפתחו ואחריותו.
" בע"א 8438/09 רובאב חברה לנכסים בע"מ נ' אחים דוניץ בע"מ, נדון מקרה בו חוזי מכר נחתמו בשנת 1992, ממכר נימסר בשנת 1993, התחייבות לרישום זכות היתה תוך 12 חודשים ותביעה הוגשה בשנת 2008.
...
איני מקבל את טענת הנתבע 1, שנטענה בעלמא, שהטעם לעיכוב אינו תלוי בו. הנתבע 1 הינו היזם שהיה אחראי לבנייה וכל ליקוי בניה בגינו לא ניתנה תעודת גמר שמעכב את הליך הרישום נופל לפתחו ואחריותו.
" ביחס לתובעים שלא התקשרו ישירות עם היזם/קבלן, נקבע: "עם זאת, מקובלת עלי טענתם הנתבעת כי דינן של התובעים 1-9, בעניין זה שונה מדינן של התובעים 10-20 אשר לא רכשו את דירותיהם מהנתבעת עצמה. תובעים אלה אינם יכולים לטעון לזכותם לפיצוי בעקבות הפרת חוזה מצד הנתבעת, שכן תובעים אלה לא התקשרו בחוזה עם הנתבעת. אמנם, תובעים אלה רכשו את דירתם ביודעם מראש שטרם נרשם בית שמותף והדירות אינן רשומות על שם בעליהן, ואולם, אין בכך להפחית מאחריותה של הנתבעת לנזק הלא ממוני שבוודאי נגרם להם, גם אם מקורו אינו בהתקשרות חוזית עם הנתבעת, כתוצאה מכך שזכויותיהם לא נרשמו." בית המשפט הוסיף וקבע: "אציין, כי העדר רישום בית משותף אינו משפיע רק על אלה שרכשו דירות ישירות מאת הנתבעת אלא גם על אנשים שרכשו דירות מרוכשי הדירות של הנתבעת. הנתבעת אינה יכולה לצמצם את הנזק שגרמה רק לאנשים שרכשו דירות ישירות ממנה, בנימוק כי לאחרים לא נגרם נזק. רישום הבית המשותף הוא רישום זכויות קנייניות, והוא פועל כלפי כולי עלמא. על כן, העיכוב הניכר ברישום הבית המשותף בהחלט גרם נזק גם לאנשים שלא התקשרו ישירות בחוזה עם הנתבעת." גישה זו מקובלת עלי מהנימוקים המפורטים בה, לרבות עניין גובה הפיצוי שנפסק לרוכשים שלא התקשרו ישירות עם הקבלן בסך של 10,000 ₪ לכל דירה.
בית המשפט סיכם את האמור בע"א 8438/09 בדברים הבאים: "סיכומו של דבר, כי הנתבע אינו חייב להודות בזכותו הקונקרטית של התובע לסעד מסוים לצורך סעיף 9 לחוק ההתיישנות, ודי לו שיודה בעובדות המבססות את זכותו הקונקרטית של התובע. כאשר נתבע מודה כי הפר את חוזהו עם התובע, הריהו מודה מניה וביה בזכותו הקונקרטית של התובע לקבל את הסעד בו הוא חפץ, וממילא מודה הוא בעובדות המבססות אותה.
לאור המפורט לעיל, טענת ההתיישנות נדחית בזאת.
סוף דבר: לסיכומם של דברים התביעה מתקבלת בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו