המבקשים טוענים, כי בהליכים הקודמים נדונו אך ורק טענות בדבר זכותם במקרקעין כיורשי המנוח עודה עלי עדי, בעוד שעתה, בתביעה דנא, מבוקש סעד הצהרתי כי הם בעלי הזכויות במקרקעין, מכוח זכות עצמאית של 'חזקה נוגדת' – לא מכוח ירושה.
בשולי הדברים, הערה: בקשת רשות העירעור הוגשה בשמו של המבקש 1, על אף שהלה הלך לעולמו לאחר מתן פסק הדין של בית המשפט המחוזי, בטרם היה סיפק בידו להגיש את בקשת רשות העירעור, תוך שנטען כי "הבקשה מוגשת על דעתם ובהסכמתם של כלל יורשיו הפוטנציאלים של המנוח". בהחלטה מיום 11.4.2021, התבקשו המבקשים "להבהיר מהו המקור החוקי שמאפשר להם להגיש את הבקשה, כפי שעשו, בשמו של המנוח". ביום 18.4.2021 הגישו המבקשים הודעת עידכון, שבה טענו כי "סד הזמנים הקצר [...] לא איפשר להם לפעול תחילה לשם הוצאת צו קיום לצוואה", וכמו כן צירפו "כתב הסכמה וייפוי כוח בשמם של כל היורשים". על רקע הדברים הללו, טענה המשיבה כי "הדין אינו מכיר במעמד של 'יורשים פוטנציאליים' [...] בהיעדר צו ירושה או צו קיום צוואה", כי "אין להתיר למבקשים להגיש את בקשת רשות העירעור [...] בהיעדר צו ירושה או צו קיום צוואה", וכי יש לקצוב "מועד קרוב למבקשים לצורך הסרת מחדלם". המשיבה הוסיפה והטעימה, כי במצב הדברים הנוכחי, בין אם תיתקבל, בין אם תדחה בקשת רשות העירעור, "לא ניתן לדעת לבטח כי ההכרעה [...] תחול כלפי כל הגורמים הנוגעים לעניין". עוד הודגש בהקשר זה, כי קיים צורך עז להביא לידי סיום את ההליכים בנידון דידן, שנידון בגלגולים חוזרים ונשנים "זה עשורים".
למרות שמבחינה פורמאלית יש ממש בטענות המשיבה, בנסיבות, לא ראיתי מקום להורות על מחיקתו של המנוח מן הבקשה.
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור, ושקלתי את נימוקיה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, וזאת בהתאם לסמכותי שלפי תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור – נדחית בזאת.