מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת יועץ לראש מועצה לתשלומי שכר

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 11.10.18 הגיש התובע את תביעתו בתיק דנן וטען כי עבד כסגן ראש המועצה באופן רצוף ובהקף מלא, ולכן זכאי לשכר מלא עבור 2017-2018, כפי ששולם לו בשנת 2016.
בבג"ץ 5283/09 אבו רקייק נ' שר הפנים, מיום 28.12.09, נקבעו הדברים הבאים: "בחוזר מס' 1/2009 של המנהל הכללי של משרד הפנים הובהרה לרשויות החובה להקדים ולקבל את אישורו של שר הפנים. לצורך זה הן נדרשו להציג את פרוטוקול ישיבת המועצה במהלכה בוצעה הבחירה, אישורו של היועץ המשפטי של הרשות כי הבחירה והאצלת הסמכויות נעשו כדין, ואישור של גזבר הרשות על תיקצוב משכורת הסגן בתקציב המאושר של הרשות. יתרה מכך, הובהר כי יש להביא לידיעת חברי המועצה כי להשלמת הליך הבחירה נידרש אישורו של שר הפנים... כאמור, בחירתו של העותר נעשתה בתאריך 14.12.08, היינו, לפני שהגיע חוזר המנכ"ל לרשויות. אולם, מאחר ומטרת ההנחיות נועדה להסדיר מצב קיים שבסיסו בפקודת המועצות המקומיות, נכון להחיל את ההוראות החלה אקטיבית גם על עניינו של העותר. ולא למותר להדגיש כי חוזר המנכ"ל לא יצר מציאות חדשה, אלא נועד להבטיח כי למינויים של בעלי תפקידים ברשויות המקומיות, בפרט באלו שמצבן הכספי רעוע, תקבע מראש מסגרת תקציבית". גם בית הדין הארצי (ע"ע (ארצי) 37752-01-13‏ ח'אלד ח'טיב - מועצה מקומית עין מאהל, 21.12.2014, להלן פרשת ח'טיב), הדגיש את חשיבות קבלת העמדה העקרונית של משרד הפנים לפיה אין לעודד תשלומי שכר של הרשויות המקומיות לסגני ראש מועצה על דרך של אישורים רטרואקטיביים, טרם קבלת האישורים הנדרשים לכך: "בלי להמעיט בחשיבות תרומתו של המערער לפעילות המועצה בתפקידו כסגן ראש המועצה במהלך שנת 2009, ולאחריה, לא מצאנו כי יש בתרומה הנטענת, ככל שהייתה, כדי לבסס היתערבות בשקול דעתו של משרד הפנים. מקובלת עלינו טענתו של משרד הפנים כפי שנפרשה בהרחבה לפני בית הדין האיזורי כמו גם לפנינו, לפיה, בעקרו של דבר, החלטות בעיניין אישור שכר לסגני ראשי מועצות מתקבלות על בסיס נתונים הידועים במועד בו מוגשת הבקשה לאישור משרד הפנים. בנסיבות המקרה, בעת שנדונה בקשת המועצה לראשונה, בתחילת שנת 2009, עמדו לפני משרד הפנים הדוחות הכספיים של המועצה לשנת 2008 שהצביעו על גירעון מיצטבר של כ-40 מיליון ש"ח בתקציב המועצה. הדוחות הכספיים של המועצה לשנת 2009 נערכו ונבדקו רק במהלך שנת 2010. לאור זאת, ובהעדר אישור של חשב מלווה, החליט משרד הפנים ביום 14.6.2009 שלא לאשר תשלום שכר לסגן ראש המועצה. בהחלטה מיום 21.6.2010 משמצא משרד הפנים כי קיים מימון תקציבי וחל שיפור במצבה הכלכלי של המועצה, אף כי עדיין נותר גירעון מיצטבר, אישר המשרד תשלום שכר למערער כסגן ראש מועצה, החל מיום 1.1.2010. מקובלת עלינו לעניין זה גם הבהרתו של משרד הפנים כי אכן, המועצה סיימה את התקציב השוטף לשנת 2009 בעודף, אלא שהמועצה נותרה גירעונית בהיבט של הגרעון המצטבר. כמו כן סבירה בעינינו עמדתו של משרד הפנים, בהיבט של מדיניות עקרונית, כי אין לעודד על דרך של מתן אישורים רטרואקטיביים, תשלומי שכר של הרשויות המקומיות לסגני ראש מועצה, טרם קבלת האישורים הנדרשים לכך בחוק." במובן זה, אישור משרד הפנים לשכר הוא תנאי הכרחי בלעדיו המועצה אינה רשאית לשלם את השכר, ולכן מדובר בתנאי מתלה, שמשמעותו כי תחילה נידרש אישורו של משרד הפנים, ורק לאחר מכן יכולה הרשות המקומית להתחיל ולשלם את השכר לסגן ראש הרשות.
...
החלטתו של משרד הפנים ביחס לשנת 2018 מנומקת וסבירה בהתייחס למצבה הכלכלי של המועצה, ולכן לא מצאנו כי יש להתערב בה (וראו מקרים דומים שנדונו בפסיקה בסע"ש (נצ') 16857-07-15 זיאד בלעוס - המועצה המקומית מג'אר, מיום 8.4.18; פ"ה (חי') 38686-11-18 סלים טריף - מועצה מקומית ג'וליס, מיום 9.8.21; סע"ש (נצ') 12959-02-19 ח'אלד ג'מאל טאטור - מועצה מקומית ריינה, מיום 21.7.21).
לכן מצאנו כי יש להציג לצדדים את ההנחיות הנדרשות לצורך ביצוע החישובים (ראו ע"ע (ארצי) 8582-02-13 רשת הגנים של אגודת ישראל נ' בוסי, מיום 13.10.16; ע"ע (ארצי) 188/06 בוג'ו נ' קל בניין בע"מ, מיום 28.1.10).
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, והמועצה תפעל כאמור בסעיף 71 לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בבג"ץ 5283/09 אבו רקייק נ' שר הפנים, מיום 28.12.09, נקבעו הדברים הבאים: "בחוזר מס' 1/2009 של המנהל הכללי של משרד הפנים הובהרה לרשויות החובה להקדים ולקבל את אישורו של שר הפנים. לצורך זה הן נדרשו להציג את פרוטוקול ישיבת המועצה במהלכה בוצעה הבחירה, אישורו של היועץ המשפטי של הרשות כי הבחירה והאצלת הסמכויות נעשו כדין, ואישור של גזבר הרשות על תיקצוב משכורת הסגן בתקציב המאושר של הרשות. יתרה מכך, הובהר כי יש להביא לידיעת חברי המועצה כי להשלמת הליך הבחירה נידרש אישורו של שר הפנים... כאמור, בחירתו של העותר נעשתה בתאריך 14.12.08, היינו, לפני שהגיע חוזר המנכ"ל לרשויות. אולם, מאחר ומטרת ההנחיות נועדה להסדיר מצב קיים שבסיסו בפקודת המועצות המקומיות, נכון להחיל את ההוראות החלה אקטיבית גם על עניינו של העותר. ולא למותר להדגיש כי חוזר המנכ"ל לא יצר מציאות חדשה, אלא נועד להבטיח כי למינויים של בעלי תפקידים ברשויות המקומיות, בפרט באלו שמצבן הכספי רעוע, תקבע מראש מסגרת תקציבית". גם בית הדין הארצי (ע"ע (ארצי) 37752-01-13‏ ח'אלד ח'טיב - מועצה מקומית עין מאהל, מיום 21.12.2014), הדגיש את חשיבות קבלת העמדה העקרונית של משרד הפנים וכי אין לעודד תשלומי שכר של הרשויות המקומיות לסגני ראש מועצה, על דרך של מתן אישורים רטרואקטיביים, טרם קבלת האישורים הנדרשים לכך: "בלי להמעיט בחשיבות תרומתו של המערער לפעילות המועצה בתפקידו כסגן ראש המועצה במהלך שנת 2009, ולאחריה, לא מצאנו כי יש בתרומה הנטענת, ככל שהייתה, כדי לבסס היתערבות בשקול דעתו של משרד הפנים. מקובלת עלינו טענתו של משרד הפנים כפי שנפרשה בהרחבה לפני בית הדין האיזורי כמו גם לפנינו, לפיה, בעקרו של דבר, החלטות בעיניין אישור שכר לסגני ראשי מועצות מתקבלות על בסיס נתונים הידועים במועד בו מוגשת הבקשה לאישור משרד הפנים. בנסיבות המקרה, בעת שנדונה בקשת המועצה לראשונה, בתחילת שנת 2009, עמדו לפני משרד הפנים הדוחות הכספיים של המועצה לשנת 2008 שהצביעו על גירעון מיצטבר של כ-40 מיליון ש"ח בתקציב המועצה. הדוחות הכספיים של המועצה לשנת 2009 נערכו ונבדקו רק במהלך שנת 2010. לאור זאת, ובהעדר אישור של חשב מלווה, החליט משרד הפנים ביום 14.6.2009 שלא לאשר תשלום שכר לסגן ראש המועצה. בהחלטה מיום 21.6.2010 משמצא משרד הפנים כי קיים מימון תקציבי וחל שיפור במצבה הכלכלי של המועצה, אף כי עדיין נותר גירעון מיצטבר, אישר המשרד תשלום שכר למערער כסגן ראש מועצה, החל מיום 1.1.2010. מקובלת עלינו לעניין זה גם הבהרתו של משרד הפנים כי אכן, המועצה סיימה את התקציב השוטף לשנת 2009 בעודף, אלא שהמועצה נותרה גירעונית בהיבט של הגרעון המצטבר. כמו כן סבירה בעינינו עמדתו של משרד הפנים, בהיבט של מדיניות עקרונית, כי אין לעודד על דרך של מתן אישורים רטרואקטיביים, תשלומי שכר של הרשויות המקומיות לסגני ראש מועצה, טרם קבלת האישורים הנדרשים לכך בחוק." ויודגש, כי אישור משרד הפנים את תשלום השכר לסגן הוא תנאי חיוני והכרחי, בלעדיו המועצה אינה רשאית לשלם את השכר.
ראשית, בכל הנוגע לסגן הקודם אשר העיד בפנינו, מר טאטור הודה באופן שאינו יכול להשתמע לשני פנים כי גם התובע וגם הוא החלו לעבוד כסגני ראש מועצה ברוטציה ללא אישור משרד הפנים: [footnoteRef:35] [35: עמ' 39 ש' 9-18] תספר אודות העניין הזה של התכתבות מול משרד הפנים, פניה למשרד הפנים בעניינך, מה שידוע לך בעיניין התובע? תספר על עניין השכר, מתי אושר השכר, האם אושר? שלחנו את כל החומר אחרי המליאה שהצביעו, והתקבל תשובה כל פעם אמרו לנו שתגיע תשובה, נשלם לכם, לא שילמו לי והלכתי לבית הדין לעבודה, הגשתי תביעה וקיבלתי דרך בית המשפט את השכר שלי.
...
בבג"ץ 5283/09 אבו רקייק נ' שר הפנים, מיום 28.12.09, נקבעו הדברים הבאים: "בחוזר מס' 1/2009 של המנהל הכללי של משרד הפנים הובהרה לרשויות החובה להקדים ולקבל את אישורו של שר הפנים. לצורך זה הן נדרשו להציג את פרוטוקול ישיבת המועצה במהלכה בוצעה הבחירה, אישורו של היועץ המשפטי של הרשות כי הבחירה והאצלת הסמכויות נעשו כדין, ואישור של גזבר הרשות על תקצוב משכורת הסגן בתקציב המאושר של הרשות. יתרה מכך, הובהר כי יש להביא לידיעת חברי המועצה כי להשלמת הליך הבחירה נדרש אישורו של שר הפנים... כאמור, בחירתו של העותר נעשתה בתאריך 14.12.08, היינו, לפני שהגיע חוזר המנכ"ל לרשויות. אולם, מאחר ומטרת ההנחיות נועדה להסדיר מצב קיים שבסיסו בפקודת המועצות המקומיות, נכון להחיל את ההוראות החלה אקטיבית גם על עניינו של העותר. ולא למותר להדגיש כי חוזר המנכ"ל לא יצר מציאות חדשה, אלא נועד להבטיח כי למינויים של בעלי תפקידים ברשויות המקומיות, בפרט באלו שמצבן הכספי רעוע, תיקבע מראש מסגרת תקציבית". גם בית הדין הארצי (ע"ע (ארצי) 37752-01-13‏ ח'אלד ח'טיב - מועצה מקומית עין מאהל, מיום 21.12.2014), הדגיש את חשיבות קבלת העמדה העקרונית של משרד הפנים וכי אין לעודד תשלומי שכר של הרשויות המקומיות לסגני ראש מועצה, על דרך של מתן אישורים רטרואקטיביים, טרם קבלת האישורים הנדרשים לכך: "בלי להמעיט בחשיבות תרומתו של המערער לפעילות המועצה בתפקידו כסגן ראש המועצה במהלך שנת 2009, ולאחריה, לא מצאנו כי יש בתרומה הנטענת, ככל שהייתה, כדי לבסס התערבות בשיקול דעתו של משרד הפנים. מקובלת עלינו טענתו של משרד הפנים כפי שנפרשה בהרחבה לפני בית הדין האזורי כמו גם לפנינו, לפיה, בעיקרו של דבר, החלטות בעניין אישור שכר לסגני ראשי מועצות מתקבלות על בסיס נתונים הידועים במועד בו מוגשת הבקשה לאישור משרד הפנים. בנסיבות המקרה, בעת שנדונה בקשת המועצה לראשונה, בתחילת שנת 2009, עמדו לפני משרד הפנים הדוחות הכספיים של המועצה לשנת 2008 שהצביעו על גרעון מצטבר של כ-40 מיליון ש"ח בתקציב המועצה. הדוחות הכספיים של המועצה לשנת 2009 נערכו ונבדקו רק במהלך שנת 2010. לאור זאת, ובהיעדר אישור של חשב מלווה, החליט משרד הפנים ביום 14.6.2009 שלא לאשר תשלום שכר לסגן ראש המועצה. בהחלטה מיום 21.6.2010 משמצא משרד הפנים כי קיים מימון תקציבי וחל שיפור במצבה הכלכלי של המועצה, אף כי עדיין נותר גרעון מצטבר, אישר המשרד תשלום שכר למערער כסגן ראש מועצה, החל מיום 1.1.2010. מקובלת עלינו לעניין זה גם הבהרתו של משרד הפנים כי אכן, המועצה סיימה את התקציב השוטף לשנת 2009 בעודף, אלא שהמועצה נותרה גירעונית בהיבט של הגירעון המצטבר. כמו כן סבירה בעינינו עמדתו של משרד הפנים, בהיבט של מדיניות עקרונית, כי אין לעודד על דרך של מתן אישורים רטרואקטיביים, תשלומי שכר של הרשויות המקומיות לסגני ראש מועצה, טרם קבלת האישורים הנדרשים לכך בחוק." ויודגש, כי אישור משרד הפנים את תשלום השכר לסגן הוא תנאי חיוני והכרחי, בלעדיו המועצה אינה רשאית לשלם את השכר.
. סוף דבר לאור כל האמור לעיל התביעה נדחית.
לעניין ההוצאות, בחרנו לעשות חסד עם התובע, ולמרות תוצאת פסק הדין וגובה התביעה, מצאנו כי יש לקבוע הוצאות ברף הנמוך.
על כן, ישלם התובע למועצה ולמדינה סך של 3,000 ₪ לכל אחת, ובסך הכל 6,000 ₪, בגין הוצאות שכ"ט עו"ד, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה עתרה המערערת בין היתר, להשבתה לעבודה במועצה בשני תפקידיה – יועצת וקב"סית; צו האוסר על פגיעה בשכרה והשבת כל רכיבי השכר שנשללו ממנה וכן תשלומן בגין העבר, והחזר ימי החופשה שנוכו שלא כדין; פסיקת פיצוי בגין הפגיעה בה, ובכלל זאת פגיעה בשמה הטוב ובמוניטין שלה בעיני התושבים, רמיסת זכויותיה, הפרת המנהל התקין והפרת חוקת העבודה, בסך של 200,000 ₪; מתן צו המורה למועצה לכבד את המערערת ולאפשר לה לבצע את שני תפקידיה.
כאמור, מצאנו כי בהתנהלות המועצה כלפי המערערת נפלו פגמים נוספים וחמורים, ובכלל זאת: המערערת הועברה מתפקידה כיועצת משיקול פוליטי פסול, והנימוקים שהציגה המועצה להעברתה מתפקיד לא היו אותנטיים, שכן ראש המועצה החליט להדיחה מתפקידה עם כניסתו לתפקיד, בטרם עבדה אפילו יום אחד בכפיפות אליו ובטרם נפגש עימה; כמו כן לא ניתנה למערערת זכות טיעון עובר להחלטה הראשונה על העברתה מתפקידה כיועצת ועובר להחלטה לבטל תשלום רכיבי שכר בסכום משמעותי משכרה; ננקט נגד המערערת הליך פיטורים של אי התאמה עת היה על המועצה לנקוט הליך משמעתי; לא הוכחו לגופן הטענות החמורות שהועלו נגד המערערת; לא נתקבלה הסכמת נציגות העובדים לפיטורים, כמתחייב מהוראות חוקת העבודה.
...
מעבר לכך, אנו סבורים כי התייחסות המועצה וראש המועצה למערערת, ובכלל זאת התעלמות בוטה ממנה ומפניותיה, התייחסות אליה בפני אחרים בדרך שיש בה כדי לפגוע בה (כגון – מתן הודעה ביום 9.12.2018 כי אינה מכהנת יותר בתפקיד יועצת), ואף אי קיום החלטת בית הדין הראשונה בבקשה לסעד זמני להשיבה לתפקידה כיועצת, ובכלל זאת מחיקת התואר "יועצת לקידום מעמד האישה" משלט משרדה - אינה ראויה בכלל ובהתייחס לעובדת ותיקה שהקדישה שנים רבות לעבודתה במועצה בפרט.
על כן, אנו מחייבים את המועצה לשלם למערערת בנוסף לפיצוי שפסק בית הדין האזורי, פיצוי לא ממוני נוסף בסך של 50,000 ₪, כך שסך הכל סכום הפיצוי הלא ממוני עומד על סך של 75,000 ₪.
אשר להוצאות: נוכח התוצאה אליה הגענו, ונוכח ההליכים הרבים שנאלצה המערערת לנקוט, אנו קובעים כי בגין ההתדיינות בשתי הערכאות המועצה תשלם למערערת שכ"ט עו"ד בסך של 20,000 ₪.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפסק הדין קיבל בית משפט קמא, את תביעת המשיבה וחייב את המבקשת, מועצה מקומית נחף (להלן: "המבקשת" או "המועצה"), לשלם למשיבה סך 32,966 ₪.
בו ביום, כך לטענת המבקשת, העבירה היא הצעת מחיר והחלה בעבודה מאומצת, כאשר לאחר כשנה אושרה לה טיוטת התכנית שהכינה על ידי ראש המועצה והיועץ המשפטי.
הצעת המחיר, כמשתקף מהפרוטוקול, הייתה עבור שכר ייעוץ ולווי של הטמעת הרפורמה במועצה, "הוצאה המגולמת בעלות התכנית". הצעת המחיר אכן נחתמה על ידי המשיבה במועד (נספח 3 לכתב התביעה) ונטען, כי אף הוגשה במועד.
...
סוף דבר הערעור מתקבל באופן חלקי.
המבקשת תשלם למשיבה 75% מסכום התביעה, כלומר, את הסך של 24,725 ₪.
מאחר ובקשת רשות הערעור נדחתה ברובה, תשלם המבקשת הוצאות המשיבה בסך 3,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בפני בית הדין (אותו מותב) נדונה במקביל לתביעתו של התובע, תביעה נוספת של מר סופר (סע"ש 67299-03-19), במסגרתה עתר מר סופר לתשלום שכר וזכויות סוציאליות אחרות ביחס לתקופה שמיום 27.4.17 ועד ליום 30.3.18, תקופה בה מילא מר סופר את תפקידו כסגן ראש העיר בהתאם לסמכויות שהואצלו לו על ידי ראש העיר, אך שכרו לא אושר על ידי הגורמים המוסמכים לכך במשרד הפנים בשל חשש לניגוד עניינים לאור קרבת מישפחה (גיסים) בינו לבין מי ששמש באותה עת כמנכ"ל הערייה, מר חיים סופר.
] בתום פרוטוקול ישיבת המועצה מיום 27.4.17 צוין מפי היועצת המשפטית (דאז) של הערייה, עו"ד הילה רווח (להלן: "היועמ"שית") כי כל המינויים שאושרו באותה ישיבה (ובכלל זה אישור מינויו של מר סופר- ר.ג.) "הם בכפוף לאישור משרד הפנים והועדה למניעת ניגוד עניינים וועדת השרות, ככל שיהיה צורך בכך". באותו יום (27.4.17) שלחו גזברית הערייה, הגב' נחמה שריקי והיועצת המשפטית של הערייה, למנכ"ל הערייה מכתב היתייחסות לאפשרות מינויו של מר סופר לסגן ראש העיר בשכר.
הגב' גרשון השיבה למר סופר ביום 17.1.18 בשעה 14:37, כדלקמן: "...בהמשך לפגישת עבודה עם היועצת המשפטית עריית אשקלון עו"ד רווח הילה, בנושא פנייתך לקבלת שכר כסגן ראש עיר, הרי שנבקש להבהיר, כי כל עוד עומדת בעינה החלטת הועדה למניעת ניגוד עניינים כי לא ניתן שיכהנו במקביל סגן ראש העיר ומנכ"ל ערייה שהנם קרובי מישפחה, משמע, כי המינוי שלך כסגן, שהנו בכפוף לאישור הועדה, טרם אושר סופית ולכן לא ניתן בשלב זה לאשר תשלום שכר"[footnoteRef:25].
...
התביעה לתשלום הפרשי דמי מחלה- נדחית.
התביעה לתשלום פיצוי בגין עגמת נפש, פגיעה בשם הטוב, התנהלות בחוסר תום לב ופיטורים שלא כדין - נדחית.
התביעה לתשלום פיצוי בגין שלילת הזכות לדמי אבטלה- נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו