נטען, כי השניים היו חברים קרובים, הנתבע לא ייצג את התובע ולא נחתם בניהם הסכם שכר טירחה.
העברת זכות המבוטח (הנתבע, בעיניינו) למבטחת נעשית, איפוא, מכוח הוראות החוק, המאפשר לה להפרע מהמזיק (או מזיק נוסף, כמעוול במשותף) או מי שהתחייב בהתחייבות חוזית או אחרת לשיפוי (ראה ע"א 685/81 ליסנסט וג'נרל חברה לביטוח בע"מ נגד בורכרד ליינס בע"מ פ"ד לח(3), 421, 429, ע"א 10832/06 אבנר בע"מ נגד ארזים בע"מ (25.11.2012), ע"א 4179/20 בסט קאר חברה לשירותי רכב בע"מ נגד די.איי חברה לביטוח בע"מ (18.11.2020)).
במקרים בהם ניזוק סביר לא יממש את זכותו לפצוי, הוא ממילא לא יקבל פיצוי כפול על נזקיו (בין אם מדובר בבן מישפחה ובין אם מדובר בעובד) ולכן, אין מקום להעניק למבטח של הניזוק (המבוטח) זכות לתביעת תיחלוף (ע"א 4192/02, לעיל).
טענה זו היא במישור היחסים בין המבטחת למבוטח, בשאלת הקף הכסוי הבטוחי לעורך הדין המעסיק, ואינה רלוואנטית לשאלה האם קיימת למבטחת זכות להגיש תביעת תיחלוף נגד עובד של המבוטח.
כאמור, ככל שהמבטחת תחוייב כלפי התובע בגין רשלנות של הנתבע, היא זכאית לחזור בתביעת תיחלוף נגד מזיק נוסף, כמעוול במשותף או עקב חבות חוזית שלו כלפי המבוטח.
...
אין בידי לקבל גם את טענת ב"כ המבטחת, לפיה משמעות הדברים היא, שבעל משרד יוכל לבטח את עצמו בלבד בביטוח אחריות מקצועית שיכסה, למעשה, גם את עובדיו, למרות שאין בידיהם פוליסת אחריות מקצועית אישית.
סיכומו של דבר, אני קובע כי אין לנתבעת מס' 2 (המבטחת) זכות להגיש תביעת תחלוף כנגד הצד השלישי, שהוא עובד מבוטחה (הנתבע).
לפיכך, אני מורה על מחיקת ההודעה לצד שלישי.